URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2019, 16:35

Sute de navetişti de pe ruta Salonta – Vaşcău riscă să rămână din 1 ianuarie fără legătură feroviară

Sute de navetişti de pe ruta Salonta – Vaşcău riscă să rămână din 1 ianuarie fără legătură feroviară (gara Ciumeghiu, foto: GAL Euro Crișana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de navetişti care circulă zilnic cu trenul pe ruta Salonta – Ciumeghiu – Holod – Vaşcău riscă să rămână din 1 ianuarie fără legătură feroviară.

"Cu ce vom circula?"

Operatorul feroviar Interregional Călători a anunţat că îşi va retrage din circulaţie toate trenurile de pe această rută începând din data de 1 ianuarie 2020.

"Suntem câteva sute de navetişti şi sute de elevi care navetează la licee din oraşele Beiuş sau Ştei şi nu ştim nimic despre ce va fi", a reclamat BIHOREANULUI un locuitor din zonă.

Navetiştii sunt îngrijoraţi că nu vor avea cu ce ajunge la locurile de muncă începând din prima zi a anului viitor.

"Ca navetişti ne pun în impas pentru că nu ştim cu ce vom mai circula. Cei de la CFR sunt obligaţi să asigure mijloc de transport în comun revenindu-le linia care a fost concesionată", a susţinut reclamantul.

Feroviari pe linie moartă

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au informaţii cu care să liniştească temerile navetiştilor.

Directorul de comunicare al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat pentru BIHOREANUL că responsabilitatea reînfiinţării liniei aparţine altei structuri a ministerului.

"Din păcate nu nouă trebuie să vă adresaţi. Toată partea aceasta, de oferire a unor soluţii când se retrag operatorii privaţi de pe o linie, o gestionează Autoritatea de Reformă Feroviară", a spus Vlaicu.

BIHOREANUL a încercat să contacteze reprezentanţii ARF pentru lămurirea situaţiei, dar comunicatorii Autorităţii sunt în concediu de sărbători. Cererea de informaţii publice privind lămurirea situaţiei a rămas deocamdată fără răspuns. Deci navetiștii lăsați de izbeliște ar trebui să își caute soluții alternative de transport...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
un model de ajutor
revin cu un exemplu: https://infostiri.net/de-ce-mentine-guvernul-japonez-o-gara-pentru-un-singur-pasager-sau-ce-inseamna-concret-grija-pentru-educatie/?fbclid=IwAR0y15KqnPI_-rVDFqf4VGXIQePy2QHz4GyhEcaoXTCfXRPC3SraK_fvbEc ************ unde este vointa, este si putinta!
Postat 30 Decembrie 2019, 19:52 de roger
o sansa pt prefect si consiliul judetean
iata o sansa extraordinara pentru dl prefect si pt consiliul judetean sa apuce problema direct si sa isi dovedeasca competentele/valoarea. asteptam cu interes solutiile propuse. urgent si public. Un an nou cu bucurii tuturor!
Postat 30 Decembrie 2019, 18:04 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON