URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2019, 11:39

"Sunt și eu în comunitate": Laboratorul Humanamed îi învaţă pe copii să-şi învingă fricile de investigaţii medicale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Laboratorul Humanamed din Oradea continuă, de câţiva ani, un interesant proiect destinat preşcolarilor, menit să le transforme emoţiile negative în emoţii pozitive atunci când se confruntă cu necesitatea unor investigaţii medicale şi cu spectrul împunsăturii acului de seringă. "Împreună creştem copii curajoşi, căci curajul ne face frumoşi!", crede Laura Chiană, managerul general Humanamed.

"În luna noiembrie ne-am bucurat de vizita copiilor din grupa mijlocie de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 25. Vizita micuţilor în laboratorul Humanamed s-a desfăşurat în cadrul proiectului ,,Sunt şi eu în comunitate", proiect ce are ca scop îmbunătăţirea relaţiilor dintre grădiniţă şi comunitate în vederea creşterii educaţiei oferite preşcolarilor. Copilaşii din grupa mijlocie au fost însoţiţi de doamnele educatoare Denisa Tomele, Adriana Creţ şi Adina Moţ.

Derularea proiectului are ca scop dezvoltarea cooperării pentru rezolvarea problemelor sociale, economice, educaţionale şi de mediu prin acţiunea comună partenerială a tuturor factorilor comunităţii interesaţi. Un alt scop al acestui proiect este susţinerea dialogului şi identificarea bunelor practici atât la nivelul cadrelor didactice cât şi la nivelul copiilor, părinţilor, al cadrelor medicale şi tuturor instituţiilor ce alcătuiesc comunitatea.

Noi, laboratorul Humanamed, ne-am fixat ca scop şi identificarea curajului copiilor şi transformarea emoţiilor negative în emoţii pozitive. În cadrul vizitei, le-am explicat micuţilor cum se recoltează sânge pentru analize, le-am arătat de unde se recoltează, cum trebuie să ţină mânuţa şi le-am prezentat eprubetele pe care le folosim.

Le-am explicat de ce sunt necesare analizele, ne-am prefăcut că recoltăm sânge şi le-am pus plasturi pe mânuţe. Pe unii i-a durut, pe alţii nu. Unii dintre copii mi-au spus că îi dor degetele, alţii au spus că îi dor genunchii, dar le-am aplicat plasturi pe locul dureros şi, brusc, durerea a trecut!

Dialogul cu aceşti copilaşi minunaţi a fost foarte interesant şi amuzant. Bineînţeles că toţi cei prezenţi ştiau cât e de important să se spele pe mânuţe şi dinţi, să mânânce tot din farfurie, inclusiv legumele şi carnea, niciunul dintre ei nu este mofturos la mâncare şi, evident, toţi se duc seara la culcare la ora potrivită!

La sfârşitul vizitei, toţi copilaşii împreună cu doamnele educatoare au primit bomboane şi renumitele stickere Humanamed. La plecare, mi-au spus: ,,Să ne mai dai bomboane când venim la tine".

Desigur că le voi mai oferi bomboane, o voi face din toată inima şi cu toată consideraţia. De asemenea, suntem deschişi pentru vizite tuturor grădiniţelor şi şcolilor. Împreună creştem copii curajoşi, căci curajul ne face frumoşi!".

Laura Chiană
Manager general Humanamed

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON