URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2015, 08:07

Studiu de piaţă: Ce operatori de telefonie mobilă preferă românii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un studiu realizat de compania "Exact Cercetare şi Consultanţă" relevă că peste jumătate dintre români (57%) dețin în prezent abonament personal la o companie de telefonie mobilă.  De asemenea, un român din patru optează pentru cartela pre-pay (24%), în timp ce 1 din 5 (18%) deține atât abonament personal, cât și cartelă pre-pay.

Studiul arată că tinerii de 18-29 de ani sunt mai puțin orientați spre abonamente (46% / vs / 57% media națională), aceștia preferând cartelele pre-pay (40% / vs / 24% media națională). Nici ideea de a plăti atât un abonament lunar, cât și o cartelă pre-pay nu îi atrage la fel de mult pe tineri (9% / vs / 18% media națională). La rândul lor, cei cu vârste cuprinse între 40-60 de ani sunt adepții abonamentelor (67% / vs / 57% media națională), cartelele pre-pay reprezentând opțiunea a doar 11% dintre aceștia (cu 13% mai puțin comparativ cu media națională).

Privind spre categoriile de venit ale respondenților, constatăm că principalii clienți ai cartelelor pre-pay sunt cei cu un venit lunar de sub 1000 lei: 34%. Abonamentele sunt preferate de cei cu un venit lunar situat între 3000-4000 lei: 68%, cu 11% peste media națională.

Din perspectiva regiunilor geografice ale țării, moldovenii sunt singurii care au un comportament diferit față de locuitorii celorlalte regiuni: doar 45% dețin un abonament (cu 12% sub media națională), în timp ce procentul celor care optează pentru cartele pre-pay crește până la 36% (cu 12% peste media națională).

Chestionați în legătură cu serviciile de telefonie mobilă de care beneficiază, majoritatea românilor se declară foarte mulțumiți: Vodafone (80%), Digi (78%), Orange (74%). Când vine însă vorba de atribute specifice, constatăm că Digi este compania apreciată pentru aspecte legate de preț: cele mai bune tarife pentru servicii de internet pe mobil (34%), cele mai bune tarife pentru servicii de voce (31%), cele mai atrăgătoare oferte promoționale (27%), cele mai bune prețuri pentru telefoanele mobile (24%) și cele mai bune prețuri pentru tablete sau laptopuri (13%). 

Întrebați la ce companie de telefonie mobilă vor apela în viitor, în vederea încheierii unui abonament, românii și-au manifestat interesul față de Digi și Vodafone, cu 34% și, respectiv, 32%. Orange reprezintă opțiunea viitoare a 22% dintre români, în timp ce Telekom a doar 12%.

Studiul a vizat persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, rezidente în mediul urban și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1029 respondenți, clienți ai companiilor de telefonie mobilă (abonament, cartelă pre-pay sau ambele). Respondenții au fost selectați din panelul Exact Cercetare și Consultanță, care conține 43.000 de respondenți, chestionarul fiind administrat via internet.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON