URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 MAI 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când văd cum mulţi dintre compatrioţii noştri pun botul la toate prostiile despre conspiraţii, am bănuiala că anumite televiziuni urmăresc cu orice preţ tâmpirea privitorilor. Nici nu trebuie să se străduiască prea tare pentru a-i băga pe bieţii oameni în ceaţă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Protagonistul rândurilor ce urmează este, formal, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, în fapt al preşedintelui Pásztor Sándor, şi se numeşte Simon Adrian. Înainte de 2016 a fost şef al clubului Pro Democraţia Oradea, calitate din care, ani în şir, n-a găsit nicio neregulă în campaniile electorale ale UDMR Bihor, dar şi "ideolog" al aşa-zisei Coaliţii pentru Rogerius.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă am fi făcut orele de română prin internet, cel mai probabil că profesoara nu și-ar mai fi amintit de un elev obscur din a VI-a C. Aș fi rămas doar o adunătură de pixeli, un cadru minuscul în colțul din dreapta jos al ecranului, o fărâmă digitală pe care o uiți imediat ce închizi calculatorul sau tableta.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce anume v-a marcat cel mai mult în ultimele două luni ale stării de urgență?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Nu trebuie să poarte mască persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc). Dincolo de faptul că nu se prevede ce înseamnă umiditate crescută sau temperatură ridicată, agentul trebuie să constate contravenția cu termometrul și barometrul? Mai mult, cum îl constată Agentul 007 pe „etc.”?!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Majoritatea calculilor renali (aşa-zisele "pietre" ale rinichilor) sunt formate din săruri de calciu, magneziu, acid uric şi cistină. Calculii cu oxalat de calciu şi fosfat de calciu reprezintă împreună 75-85% din total. Litiaza calcică este mai frecventă la bărbaţi, în jurul vârstei de 30 de ani; de obicei, la cei cu un singur calcul vor exista în timp şi alţii, rata medie a apariţiei unei noi formaţiuni fiind de 2-3 ani; litiaza calcică este frecvent familială.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...
06 Decembrie 2012, 16:22

Studenţii orădeni s-au întrecut la oale, gătind bucate tradiţionale româneşti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Festin culinar, joi, la Universitatea din Oradea. 50 de studenţi de la Departamentul Ingineria Produselor Alimentare a Facultăţii de Protecţia Mediului, coordonaţi de şeful departamentului Adrian Timar, au gătit, încă de dimineaţă, bucate tradiţionale româneşti. După ore întregi petrecute în bucătărie, studenţii au etalat mâncarea în faţa colegilor lor, dar şi a cadrelor didactice venite să vadă cât de buni sunt tinerii la gătit.

Astfel, pe o masă lungă din cantina Universităţii studenţii au pus jumări, fripturi, cârnaţi, toroş, sărmăluţe, dar şi pâine unsă cu zacuscă ori cu untură. Bineînţeles, n-au lipsit prăjiturile şi cozonacii, însă vedeta mesei a fost, fără doar şi poate, un purceluş de lapte gătit în cuptor.

În plus, pe mese s-a regăsit şi mâncare tradiţională din Turcia, Spania şi Lituania, gătită de studenţi din acele ţări care învaţă la Oradea prin programul Erasmus. "Inedit e şi un produs premiat la o competiţie din Galaţi, un produs gândit şi realizat de studenţi: îngheţată cu lăptişor de matcă", a explicat Adrian Timar.

După ce s-a dat startul la degustare, studenţii şi cadrele didactice deopotrivă s-au "năpustit" asupra bucatelor, gustând din fiecare fel câte puţin. Laudele au fost numeroase pentru tineri, iar dovadă că mâncarea a fost foarte bună a fost faptul că în câteva minute farfuriile şi tăvile s-au golit.

Pe lângă studenţii de la Protecţia Mediului, în evenimentul de joi au mai fost implicaţi studenţii de la Construcţii şi Arhitectură, care au decorat cantina, şi studenţii de la Arte Vizuale, care au realizat nişte obiecte decorative din tacâmuri şi farfurii din plastic.

Studenţii şi dascălii deopotrivă îşi doresc ca festinul culinar să devină o tradiţie pentru Universitatea din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Rectoreee
Aveau autorizatie si avize de la Sanepid?
Postat 07 Decembrie 2012, 21:35 de mari
Priviti nehalitii
Bine ca nu v-ati inbolnavit in jegul ala.
Postat 07 Decembrie 2012, 20:11 de student
FELICITARI
SARBATORI FERICITE !!!!!
Postat 07 Decembrie 2012, 15:59 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3983 RON
  • 1 EUR = 4.8421 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON