URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
E momentul să ne gândim la deschidere, nu la noi închideri. Nu doar pentru că economiile se clatină şi oamenii o iau razna, ci şi pentru că, pur şi simplu, situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit. De la peste 10.000 noi cazuri descoperite zilnic în toamnă, am coborât la 2.000-3.000/zi, cu mai puţin de 1.000 de pacienţi în ATI şi sub 100 de decese. În Oradea, de la 450 de pacienţi, în spitalul Covid sunt mai puţin de 200...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Înainte de a fi nemulţumiţi de această nouă scumpire, ar trebui să înţelegem că ridicarea, transportarea, depozitarea şi reciclarea deşeurilor pe care le producem sunt operaţiuni din ce în ce mai costisitoare. În plus, cred că sunteţi cu toţii conştienţi că producem tot mai multe deşeuri şi pe undeva era normal să ni se ceară mai mulţi bani pentru a fi scăpaţi de ele. Dacă ar fi să plătim după cât poluăm, ar trebui să plătim facturi de 10 ori mai mari...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În data de 3 februarie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2021 prin care a fost modificat Codul administrativ în sensul în care funcţiile de prefect sunt definite ca funcţii de demnitate publică (politice), prefecţii nemaifiind înalţi funcţionari publici.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a acestora la o multitudine de stimuli. Clinic se caracterizează prin paroxisme de dispnee (greutate în respiraţie apărută în crize), tuse şi wheezing (respiraţie ”şuierătoare”). Boala este episodică, manifestările acute alternând cu perioade asimptomatice.
06 Decembrie 2012, 16:22

Studenţii orădeni s-au întrecut la oale, gătind bucate tradiţionale româneşti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Festin culinar, joi, la Universitatea din Oradea. 50 de studenţi de la Departamentul Ingineria Produselor Alimentare a Facultăţii de Protecţia Mediului, coordonaţi de şeful departamentului Adrian Timar, au gătit, încă de dimineaţă, bucate tradiţionale româneşti. După ore întregi petrecute în bucătărie, studenţii au etalat mâncarea în faţa colegilor lor, dar şi a cadrelor didactice venite să vadă cât de buni sunt tinerii la gătit.

Astfel, pe o masă lungă din cantina Universităţii studenţii au pus jumări, fripturi, cârnaţi, toroş, sărmăluţe, dar şi pâine unsă cu zacuscă ori cu untură. Bineînţeles, n-au lipsit prăjiturile şi cozonacii, însă vedeta mesei a fost, fără doar şi poate, un purceluş de lapte gătit în cuptor.

În plus, pe mese s-a regăsit şi mâncare tradiţională din Turcia, Spania şi Lituania, gătită de studenţi din acele ţări care învaţă la Oradea prin programul Erasmus. "Inedit e şi un produs premiat la o competiţie din Galaţi, un produs gândit şi realizat de studenţi: îngheţată cu lăptişor de matcă", a explicat Adrian Timar.

După ce s-a dat startul la degustare, studenţii şi cadrele didactice deopotrivă s-au "năpustit" asupra bucatelor, gustând din fiecare fel câte puţin. Laudele au fost numeroase pentru tineri, iar dovadă că mâncarea a fost foarte bună a fost faptul că în câteva minute farfuriile şi tăvile s-au golit.

Pe lângă studenţii de la Protecţia Mediului, în evenimentul de joi au mai fost implicaţi studenţii de la Construcţii şi Arhitectură, care au decorat cantina, şi studenţii de la Arte Vizuale, care au realizat nişte obiecte decorative din tacâmuri şi farfurii din plastic.

Studenţii şi dascălii deopotrivă îşi doresc ca festinul culinar să devină o tradiţie pentru Universitatea din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Rectoreee
Aveau autorizatie si avize de la Sanepid?
Postat 07 Decembrie 2012, 21:35 de mari
Priviti nehalitii
Bine ca nu v-ati inbolnavit in jegul ala.
Postat 07 Decembrie 2012, 20:11 de student
FELICITARI
SARBATORI FERICITE !!!!!
Postat 07 Decembrie 2012, 15:59 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0456 RON
  • 1 EUR = 4.8744 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON