URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2022, 09:35

Studenţie pe telefon: La Universitatea din Oradea, studenţii învaţă cu ajutorul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din acest an, studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea au la dispoziţie o nouă aplicaţie educaţională, pe care o pot folosi pentru învăţarea de la distanţă, acces la cursuri ori alte materiale sau pentru comunicare.

Instituţia orădeană are aplicaţia disponibilă în magazinele de aplicaţii pentru telefoanele mobile.

"eLearning UOradea face parte din categoria "Education" şi este accesibilă, atât prin App Store, pentru utilizatori Apple, cât şi prin Play Store, pentru utilizatori Android. Aplicaţia oferă acces direct, cu ajutorul dispozitivelor mobile, la platforma Moodle a Universităţii din Oradea, care este accesibilă şi la nivel de browser la  adresa: https://e.uoradea.ro", se arată într-un comunicat transmis de Universitate.

Aplicaţia asigură posibilitatea unui acces prietenos şi personalizabil la cursuri, calendar, notificări, note, fişiere proprii şi la alte elemente accesibile prin intermediul aplicaţiei.

Rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, a declarat, conform comunicatului, că instituţia de învăţământ pe care o conduce "este prima şi, probabil, până acum, singura universitate din România care şi-a personalizat, sub forma de Apps, pentru terminale mobile, aplicaţia universitară dedicată învăţământului online". "Sperăm ca şi studenţii noştri să se bucure şi să se folosească din plin de ea", a precizat Bungău.

În realitate, însă, aplicaţia Universităţii nu este nici prima, nici singura. O aplicaţie similară, pentru telefoane mobile, are încă din septembrie anul trecut Universitatea de Vest din Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mai bine mai tarziu...
Nu stiu ce sa spun sau sa va spun. Reclama??? Unele universitati au de 2 ani altele......din vest...nu mai vorbim. Propun modestie, mana pe carte si sa lasam gaurile in macaroane.
Postat 07 Ianuarie 2022, 16:10 de Christa
Se și vede ...
... după rezultate.
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:16 de KP
Avea rost? Bani aruncati !
Nu ca as fi un anti asa ceva, mai ales ca stim cu totii jegul si incompetenta in care se scalda fabrica de diplome..pardon, Universitatea din Oradea, dar cred sincer ca banii investiti in toata aceasta platforma - dezvotare, menentanta, imbunatatiri viitoare - puteau fi folositi mult mai bine. Era mai ieftin sa foloseasca o parte de bani pt implementarea unei solutii DEJA existente si testata si folosita global - precum Google Classroom, Canvas LMS, LearnDash etc - iar o alta parte pt niste proiecte de cercetare, investitii in laboratoare, etc. Poftiti de invatati: https://research.utcluj.ro/tl_files/research/Active%20projects/00_Proiecte_in%20derulare_DMCDI_2021_sept_2021_tip_proiect.pdf
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:10 de Szaby_Oradea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON