URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2022, 09:44

Ștrandul polițiștilor: Cine cu cine intră la baza sportivă și ștrandul Dinamo din Oradea?

Ștrandul polițiștilor: Cine cu cine intră la baza sportivă și ștrandul Dinamo din Oradea? (Sursa foto: Facebook - Baza Sportivă Dinamo)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La baza sportivă şi ştrandul Dinamo din Oradea, aparţinând Ministerului Afacerilor de Interne, pot intra, teoretic, doar angajaţii acestui minister, însoţiţi cel mult de soţi, consoarte sau copii, iar accesul se face mai nou exclusiv pe bază de cartelă, astfel încât să se ştie mereu cine anume a "pontat" la intrare.

Bihorel a aflat, însă, că lipsa unui portar i-a făcut pe unii poliţişti şi pompieri să ducă numeroşi alţi prieteni în baza destinată mai degrabă pentru antrenamente şi abia apoi pentru distracţie, profitând că nu mai trebuie să justifice în faţa cuiva cine sunt respectivii.

Baiul e că de "şustă" a aflat şi şeful Poliţiei Bihor, Alin Haniş, care le-a trimis recent colegilor un mesaj pe WhatsApp prin care îi avertizează că intrarea este totuşi monitorizată cu camere video, ba chiar că în ştrand se vor face verificări prin sondaj, aşa că persoanele care n-ar trebui să se afle acolo vor fi depistate.

Sigur, dacă nu cumva se dau la fund; după caz, la fundul apei sau al şefilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Politistii "speciali"
Tare speciali sunt e, si pensii speciale, haine gratis, mancare gratis la Crinul Alb, baxuri cu sucuri de la dubele de aprovizionare prinse oprite pe interzis. Se stie cum suna politistii pe soferii de dube sa nu uite sa vina seara cu baxul de suc sa scape de amenda. Dupa 2 ani in politie ai vila, masina de masina, excursii, stau la mese pe Corso cu interlopii. Ce mai, e tare greu sa fii politist. Cand e vorba sa rezolve o plangere sau un caz, suna victima sa retraga plangerea ca poate sa pateasca ceva daca o mentine, ca infractorul e : cineva" si poate nu poate dovedi si va plati victima. La accidente rutiere de e implicat cineva de-al lor, ceva tovaras vin 3 masini si te scot vinovat, exact invers scriu in raport. Asta e politia la noi, niste infractori cu uniforma.
Postat 19 August 2022, 19:38 de adi13
mare reusita politica
ar fi daca Ministrul Afacerilor Interne de la Bucale ar transfera strandul de "antrenamente distractive" catre primaria Oradea sa poata extinde Aquaparcul! A`propos, Daca te uiti din avion, acolo trebuia sa fie podul Macio, cu pasaj suprateran peste Calea Clujului din proiectarea urbanistica de pe vremea lui Ceasca. Intr-adevar, beneficiile astora de la interne sunt cam nesimtite asa, "speciale". Magazin de paine special si cantina interna si ANL-uri cu dedicatie pe cand? (sper ca nu le iau ca idei, sunt sarcastic)
Postat 19 August 2022, 17:17 de unu
specialii
Am uitat ca au si spitale speciale, numai ale lor. Ar mai lipsi doar cimitire speciale si ar fi complet separati de p**limea de rand.
Postat 19 August 2022, 16:49 de unul
Pentru comentatori
Analizand originea , esenta dar mai ales provenienta lui ,,DINAMO" trebuie explorat in spatiul ex-sovietic.Existenta lor ( Cluburi de toate genurile fotbal, hochei etc.) ca ,,entitati " este o dorinta de neclintit a HomoSapiensSovieticus cu mentalitatea lui anacronica desigur: Aici suntem doar noi iar voi ramaneti dincolo! Dinamo Dresden, Zagreb, Sofia, Bucuresti, Kiev, Moscova... Faceti sport in orice conditii caci acesta numai sanatate va aduce! Din pacate privitul peste gard ,, in curtea vecinului" nu e sport e cum vreti dumneavoastra sa-i spuneti in orice dialect.
Postat 19 August 2022, 14:42 de vodabrancoveanu
@unul, szaby_oradea etc
Știți voi bancurile alea cu polițiști? Presupun ca da. Toate sporurile, pensiile, accesul la ștrand și celelalte avantaje sunt revesul medaliei. Asta e. Nu sunteți destul de prosti sa deveniți polițiști.
Postat 19 August 2022, 13:58 de DaNu
strand special
Strand special, pensii speciale, pensionare speciala la 39 de ani. Numai beneficii. Sunt ca un fel de secta se pare.
Postat 19 August 2022, 11:24 de unul
Szaby
Cum toată lumea se pricepe la politică, fotbal și mai nou în tot ce tine de Poliție, ar trebui să știi că pentru întrarea la baza sportivă polițiștii achită lunar un abonament. Baza este pentru agrement, sport, înot, poligon de tragere șamd. Așa că tu vei comenta în continuare în necunoștință de cauză, luandu-ți informațiile de pe fbk... Despre celelalte chestiuni menționate de tine nu are rost să le explic, dacă tu, care știi doar să jignești, nu ai intelectul necesar să cauți și să studiezi ca să poți înțelege.
Postat 19 August 2022, 10:24 de bde
Persoanele neavenite vor fi depistate.
Și ce-i cu asta? Nu cumva ar vrea chestorul să-i încarcereze pe unii, care evită să umple Nympheea sub cupola la care se pot și coace?
Postat 19 August 2022, 10:02 de KP
Imbuibatii c*rului
Strand dedicat, sporuri, pensii cand inca mare parte din ei pot muncii fara probleme, norma de hrana, bani de uniforme, abonament de telefonie platit etc etc etc. Pana cand o sa mai cotizeze prostii de romani la toate rahaturile astea? Cand se va aduce transparenta adevarata si in aceste ministere care sunt niste gauri negre pt banul public. Inteleg ca la S-R-I si S-I-E lucrurile sa fie "ascunse" dar sunt atatea ministere care inghit multi bani si foarte degeaba, iar MAI este regele lor. STRANDUL DINAMO TREBUIE DESFIINTAT SAU REDUS MULT CA MARIME, IAR TERENUL SA IL FOLOSEASCA PT AQUAPARK Nymphaea, pt ca macar ala mai aduce ceva bani la bugetul LOCAL, bani din care MACAR O PARTE ajung (indirect) si la cetateni! Asa, starndul asa e efectiv o paguba cu intretinerea lui. Locatia aia trebuie sa fie folosita pt oras, nu pt 400 de parveniti!
Postat 19 August 2022, 09:59 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON