Constructorul care a câștigat licitația pentru reabilitarea energetică a Prefecturii Bihor, clădire situată în Parcul Traian, are planuri să înceapă sâmbătă organizarea de șantier, prin amplasarea pe strada alăturată, Andrei Șaguna, a unei macarale, cu ajutorul căreia vor fi introduse pe rând, pe la înălțime, componentele altei macarale în curtea interioară a palatului administrativ.
S-a optat pentru această soluție fiindcă intrarea în curtea palatului administrativ al județului este foarte îngustă.
Pentru ca operațiunea să se poată desfășura în condiții de siguranță, circulația rutieră va fi închisă pe strada Andrei Șaguna (foto jos) între orele 8 și 15, conform unui anunț scurt trimis vineri de Primăria Oradea.
„Mâine, 14 septembrie, între orele 8:00 – 15:00 circulația pe strada Andrei Șaguna va fi închisă complet, în vederea organizării unui șantier în zonă, precum și amplasarea unei macarale. Ne cerem scuze conducătorilor auto pentru eventualele neplăceri”, se arată în anunțul sumar transmis de reprezentanții municipalității.
La solicitarea BIHOREANULUI, aceștia au precizat că este vorba de lucrări la clădirea Prefecturii Bihor.
Contactat de reporter, noul prefect de Bihor, Marcel Dragoș, a detaliat că este vorba despre organizarea de șantier în vederea demarării lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii, lucrări care vor fi finanțate cu bani europeni, prin PNRR.
„Am reușit să semnăm ordinul de începere a lucrărilor. Mâine, cei de la Construcții Bihor, firma care a câștigat acest contract, vor amplasa o macara pe strada Andrei Șaguna, cu care vor muta componentele unei alte macarale, pe deasupra acoperișului, în curtea interioară. După cum se știe, intrarea în curtea clădirii este foarte îngustă, așadar macaraua nu putea să fie introdusă pe acolo”, a spus Marcel Dragoș, adăugând că, potrivit planificării, de luni va începe montarea macaralei din curtea Prefecturii.
Dacă vremea nu va permite desfășurarea operațiunii de sâmbătă, când județul Bihor se va afla sub cod galben de furtuni, aceasta va fi amânată.
Într-o primă fază a lucrărilor, va fi reabilitat acoperișul clădirii, în timp ce lucrările la fațade ar putea să înceapă în primăvară. „Am avut niște ședințe cu constructorul și am înțeles că, dacă ne permite și vremea, în circa două luni ar putea fi finalizate lucrările la acoperiș, care vor presupune schimbarea structurii, acolo unde este cazul, și înlocuirea țiglei”, a adăugat prefectul de Bihor.
Merită precizat că activitatea Prefecturii nu va fi mutată pe parcursul lucrărilor, cel puțin nu în această fază.
Prețul contractului este de 9,25 milioane lei plus TVA în valoare de 1,75 milioane lei, iar lucrările vor trebui finalizate în 18 luni. Scopul proiectului este încadrarea clădirii palatului administrativ al județului într-o clasă energetică superioară, cu o reducere de peste 60% a consumurilor de energie pentru încălzire.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.