URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2018, 13:26

Stâna, poate o stațiune

Stâna, poate o stațiune foto: Ovi D. Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe român, dacă nu-l chemi la nuntă, se supără. Dacă îl chemi, nu vine. Aşa şi când îi vine cuiva o idee. Dacă nu face nimic, e delăsător. Dacă face ceva, precis că o dă în bară. Cam în situaţia asta sunt fraţii Micula, după ce au anunţat că vor să revitalizeze Stâna de Vale. Nu-i mai puţin adevărat că au dat suficiente rateuri cu hotelurile de la Marea Neagră pentru ca lumea să fie suspicioasă.

Un lucru, totuşi, e cert: ar fi păcat de la Dumnezeu ca Stâna să nu fie pusă în valoare. Pe vremuri îţi trebuiau pile ca să-ţi poţi face un concediu de o săptămână în Perla Apusenilor. Treptat, locul i l-a luat Arieşeniul. Numai că nu poţi transforma o populaţie obişnuită să trăiască din prelucrarea lemnului în manageri de hoteluri. Acum, Arieşeniul arată la fel de rău ca Stâna, doar că-i mult mai populat. Locuri de parcare ioc, WC-uri lipsă, pârtii prost întreţinute, cazări îndoielnice...

În tot răul e şi un bine, până la urmă. O staţiune cu adevărat atrăgătoare se poate construi aplicând invers "principiile" de la Arieşeni. Avantajul de a lua lucrurile aproape de la zero ar putea face din Stâna de Vale din nou capitala de iarnă a Bihorului.

Şi, pentru că iubitorii sporturilor de iarnă sunt tot mai numeroşi, nici Padişul nu ar trebui ocolit de investitori puternici şi cu experienţă. Asta până nu devine şi această zonă tot un fel de Arieşeni, umplut cu coteţe betonate, autorizate de nişte primari care habar nu au pe ce lume trăiesc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
............
Mirceo, tu ai auzit de povestea aia, Petrica si lupul? Ca tot e vorba de stana si de gemenii din cacaceni!
Postat 03 August 2018, 06:52 de pinonel
New wave
Autoritatile centrale si-au adus aminte de cetatenii de pe litoral care-si asteapta clientii cu cheia in mina. Niste penali care comit 2 delicte: cazare fara forme legale (AUTORIZATIE) plus evaziune fiscale.Prima fapta implica vreo 30.000 lei amenda, a doua dosar penal.Fratii au intuit ca vin vremuri grele pentru cabanieri(aka posesori de "cotete betonate") si lanseaza un RESORT fiscalizat care sa preia valul seismic.Ar trebui pina atunci declarata stina zona defavorizata, calamitata, cunoscatorii stiu de ce...
Postat 01 August 2018, 21:50 de excalibur
beton
Decat sa vad case stil cetarnari, mai bine nimic. Cum spunea si christa, acolo e nevoie de investitori seriosi care stiu cu ce se mananca turismul, si nu promotorii Kitsch.ului
Postat 01 August 2018, 17:18 de speed
business
Domnule Chirila,inteleg mesajul dvs. Dar,din pacate,pana la ora actuala nimic din modelul de business al fratilor nu da dovada de seriozitate. Nu ma deranjeaza cum au facut primul ”milion”. Ma deranjeaza in schimb ,ca n-au dezvoltat d.p.d.v. socio-cultural-economic comunitatile din zonele lor de business. Asta si cu ”ajutorul” administratiilor locale. Si in cazul Stanii de Vale,au luat in administrare partia,iar in loc sa-si atraga clientii, au inceput sa ceara bani de parcare....care parcare?????O zona cu noroi pana la glezne? Nu mai vorbesc de compartamentul angajatilor de acolo... N-au resursa umana pentru ca nu au investit in oameni niciodata!!!! Asa ca, vise taica...vise...
Postat 01 August 2018, 16:17 de cetatean
Stana?
Corect spus, "poate o statiune"! Sunt multi care vin la stana intra fac o tura pana la Iadolina si .....pleaca in urmatorul minut. De ce? pt ca nu spune nimic Stana de Vale. Nu mai spune nici copiilor, iar pasionatilor de sporturi de iarna....nu mai vorbim. Filozofia si dorintele turistilor s-au schimbat. Sa nu uitam drumul de la Oradea sau de la Deva la "statiune", sa nu uitam "strategiile manageriale" ale proprietarului. Singura strategie pe care o vad este "buy low - sell high" cu proiect cu tot unor investitori care stiu cu se mananca turismul. Eu sincer nu il vad pe niciunul din proprietari sa gestioneze o astfel de afacere. E hilara situatia, sincer.
Postat 01 August 2018, 15:12 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON