URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2017, 16:04

Handbaliştii de la CSM Oradea încheie seria jocurilor amicale acasă, cu Universitatea Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal masculin CSM se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru noul sezon competiţional. După ce au susţinut opt partide de verificare, toate pe teren străin, de această dată, vineri, de la ora 12, handbaliştii bihoreni vor evolua în faţa propriilor suporteri, într-un ultim test de verificare, înaintea debutului oficial, care se va produce pe 17 septembrie.

Vineri, la Arena Antonio Alexe, elevii antrenorilor Sebastian Tudor şi George Tăutu vor primi replica formaţiei Universitatea Cluj Napoca. Va fi, astfel, cea de-a doua încleştare directă între cele două echipe în presezon, iar organizatorii anunţă intrarea liberă pentru spectatori.

În ceea ce priveşte lotul echipei orădene de handbal masculin, este de menţionat faptul că este pentru prima dată de când la cârma echipei se află tehnicianul Sebastian Tudor, când CSM se bazează cu preponderenţă pe jucători localnici. Astfel, din lotul de 14 nu mai puţin de 8 sunt orădeni.

"Scopul nostru este ca într-o perspectivă rezonabilă de timp să avem cât mai mulţi jucători localnici în echipă. Faptul că în acest moment trei copii se pregătesc cu seniorii este un plus enorm pentru ei şi îi motivează ştiind că au un viitor în acest sport. Alpha Oradea are aproximativ 30 de copii, juniori 2 şi 3, dintre care cel puţin 5 sunt convins că vor putea face faţă la nivelul Ligii a II-a în 2-3 ani", a declarat antrenorul secund al CSM Oradea.

La capitolul plecări s-au consemnat în această vară numele jucătorilor: Georgel Haiduc (la Minaur Baia Mare, în Liga Naţională), Raul Chiş (la Poli Iaşi, în Liga Naţională), Elvis Acsinia (la CSU Târgu Jiu) şi Dragoş Nedelcu (care a abandonat cariera sportivă). În ceea ce priveşte sosirile, au ajuns la CSM: extrema stângă Bogdan Munteanu, sosit de la HC Dobrogea Sud Constanţa, portarul Cristian Niculai, de la Academia Minaur şi mai vechea cunoştinţă a orădenilor, Devid Munea. Alături de aceştia, în noua echipă se regăsesc însă şi trei juniori (15-16 ani) proveniţi de la clubul Alpha Oradea, club condus de "secundul" George Tăutu. Este vorba despre Ştefan Bandi, Codrin Zamfir şi Andrei Ivancov.

În primul meci din ediţia 2017-2018 a campionatului Diviziei A la handbal masculin, CSM Oradea va evolua acasă, duminică, 17 septembrie, de la ora 16, cu CS Minaur II Baia Mare.

"Vom avea o primă etapă extrem de dificilă. Duelul cu CS Miaur este cel mai greu meci, asta deoarece printre jucătorii echipei oaspete se vor regăsi mai mulţi handbalişti de la prima echipă care activează în Liga Naţională. La cum a jucat împotriva noastră în cele două partide de verificare, cu siguranţă că va fi una dintre echipele care va termina pe podium", a precizat antrenorul principal, Sebastian Tudor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON