URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2023, 11:00

Stai drept! Un cabinet medical din Oradea scanează și tratează postura incorectă dată de statul la birou (FOTO/VIDEO)

Stai drept! Un cabinet medical din Oradea scanează și tratează postura incorectă dată de statul la birou (FOTO/VIDEO) DESCHIS! KineticReform este deschis de luni până vineri, de la ora 10 la 19, pe strada Meșteșugarilor nr. 51/B, iar programările se fac la numărul 0755.122.806. Prețurile serviciilor oferite pot fi consultate pe pagina de Facebook a centrului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzica clasică, parfumurile uleiurilor DoTerra, aparatura de ultimă generaţie şi un personal devotat, care te ajută să-ţi recapeţi starea de bine.

Acestea sunt ingredientele KineticReform, un centru medical din Oradea care şi-a făcut o carte de vizită din reeducarea posturală a copiilor şi adulţilor afectaţi de cifoză, cocoaşa provocată de poziţia vicioasă în timpul utilizării telefonului, tabletei sau laptopului.

În doi ani de la deschidere, terapeuţii au ajutat zeci de persoane să stea cu spatele drept şi să iubească sportul.

Pasiune şi dedicare

Denisa Lontis Martin, Kinetic Reform Cabinetul KineticReform a fost ideea orădencei Denisa Lontiş Martin (foto), pasionată din studenţie de fizioterapie şi kinetoterapie. "În timpul practicii, pe care am făcut-o la Spitalul de recuperare din Băile Felix, mi-am dat seama că oamenii au nevoie de mai mult sprijin şi atenţie din partea terapeuţilor", povesteşte tânăra.

Cu această convingere a deschis în 2020 KineticReform, un loc în care aparatele revoluţionare, kinetoterapia şi masajul ajută pacientul să se detensioneze, să se relaxeze, să scape de dureri şi, totodată, să îşi întărească sistemul imunitar.

Echipa Denisei este formată din încă alte patru specialiste în kinetoterapie şi pilates, care oferă şi şedinţe de masaj pentru relaxare, terapeutic cu pietre vulcanice, anticelulitic ori reflexoterapie.

Postura perfectă

KineticReform a fost gândit de la început ca un loc dedicat în special copiilor. "Cele mai multe probleme legate de postură şi motricitate le dezvoltăm încă din copilărie, iar de-a lungul vieţii acestea se accentuează. De aceea, cel mai uşor e să fie reechilibrate de la o vârstă fragedă", explică Denisa.

Copiii şi adolescenţii care ajung la KinteticReform suferă, preponderent, de cifoză, o deformare a coloanei vertebrale care duce la apariţia unei cocoaşe, umerii şi abdomenul fiind aduse în faţă. Aceasta este cauzată de postura incorectă la birou, în pat sau chiar în picioare, în timp ce oamenii folosesc telefonul mobil, calculatorul ori tableta.

Pentru a le remedia, celor afectaţi li se face o analiză posturală cu un aparat special, care fotografiază corpul panoramic şi analizează problemele de postură. Kinetoterapeuţii se ocupă apoi, în şedinţe programate de două sau de trei ori pe săptămână, de corectarea defectelor, rezultatele putând fi observate încă de la primele şedinţe. O adolescentă cu cocoaşă (cea din imaginile principale) a reuşit să stea dreaptă după 4 luni de muncă alături de kinetoterapeuţi.

Învaţă să iubească sportul

Practicarea sportului alături de specialiştii KineticReform îi ajută, de asemenea, pe cei mici să devină extrovertiţi. "Am avut copii care la primele şedinţe nu scoteau niciun cuvânt, iar acum ne spun ce muzică să le punem. E important să fim atenţi la dorinţele lor, să nu îi plictisim cu exerciţii repetate. Uneori, când vedem că s-au săturat de kinetoterapie, îi aducem la pilates reformer, să încerce ceva nou, cu care să continue de fapt antrenamentul", mai spune Denisa.

După mai multe şedinţe, corpul este analizat din nou de aparat, care compară rezultatele. Dacă înainte de a merge la salon micuţii preferau să stea ore întregi în faţa gadgeturilor, mulţi au ajuns să iubească sportul, făcând mişcare singuri, acasă.

Analiza posturală costă 140 lei, un abonament de 8 şedinţe de kinetoterapie 560 lei, iar unul de 12 şedinţe 840 lei.  

Fără talonete

Acelaşi aparat de reechilibrare a posturii este dotat şi cu un dispozitiv ce scanează talpa piciorului, identificând posibilele probleme de păşire, cele mai multe cauzate de platfus, o afecţiune cauzată de lipsa arcadei, adică a "gropii" din talpa piciorului, ceea ce poate duce la lăsarea gleznelor şi la dureri de genunchi.

În acest caz, echipa Kinetic nu se foloseşte de talonetele clasice, ci de exerciţii pe placul tuturor. "Ora este distractivă, pentru că pacienţii învaţă să-şi folosească degetele de la picioare şi să apuce cu ele biluţe de diferite mărimi. Prin joacă ajung să-şi corecteze problema, nemaifiind nevoie de talonete", zice Denisa.

Specialiştii cabinetului pot lucra cu copii începând de la vârsta de 10 ani, terapiile fiind potrivite atât pentru ei, cât şi pentru adolescenţi, tineri şi adulţi. Pachetul de analiză a picioarelor plus 12 şedinţe de kinetoterapie costă 460 lei.

Termomasaj, drenaj, pilates

Între echipamentele revoluţionare ale KineticReform se numără şi patul de termomasaj, preferat de persoanele care lucrează mult la birou. Pe patul special, aparatul începe să scaneze coloana vertebrală şi, după ce identifică problemele, se încălzeşte la 50 de grade şi presează şira spinării, în timp ce muzica clasică relaxează mintea şi corpul pacientului. "La final te simţi ca şi cum te-ai fi odihnit o noaptea întreagă", spune Denisa. În acest caz o şedinţă de relaxare la termomasaj costă 55 lei.

KineticReform oferă şi şedinţe de drenaj limfatic, ce are rolul de a ajuta corpul să elimine toxinele şi grăsimile, preţul uneia fiind de 45 lei.

O altă opţiune, preferată în special de femei, este pilates reformer, un aparat care îmbunătăţeşte elasticitatea musculară şi tonifiază corpul. Clienţii fac exerciţiile ghidaţi de o instructoare, care îi învaţă să respire corect în timpul antrenamentului. O oră pe aparatul special de pilates costă 120 lei.

Fiecare şedinţă se face individual, pentru ca antrenoarea să-şi canalizeze toată energia asupra stării de bine şi evoluţiei clientului. Şi cine nu şi-ar dori o asemenea atenţie?

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON