URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2011, 13:44

Veniţi alături de băieţi! Baschetbaliştii trebuie să învingă, sâmbătă, Otopeniul

Veniţi alături de băieţi! Baschetbaliştii trebuie să învingă, sâmbătă, Otopeniul Suporterii sunt aşteptaţi alături de echipa orădeană în număr cât mai mare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În urma înfrângerii de la Timişoara şi a celorlalte rezultate din penultima etapă a sezonului regulat din Divizia A de miercuri, când toate contracandidatele CSM-ului s-au impus, unele în mod foarte surprinzător, elevii lui Cristian Achim sunt obligaţi să câştige jocul de sâmbătă, de pe teren propriu, din ultima etapă, din compania formaţiei CS Otopeni.

În clasament, cele două combatante sunt vecine, ilfovenii ocupând locul VIII, iar CSM Oradea, poziţia a IX-a, ambele cu câte 45 de puncte.

Vom avea de-a face, astfel, sâmbătă, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe", cu o adevărată finală pentru ultimul loc de play-off. Tocmai de aceea, sunt aşteptaţi alături de echipa orădeană cât mai mulţi suporteri care să-şi încurajeze frenetic favoriţii şi să-i ducă spre victorie. Aşa cum recunoştea în nenumărate rânduri tehnicianul Achim, "Oradea beneficiază de un public fantastic",  care acum îşi poate spune decisiv cuvântul.

Meciul cu Otopeniul va fi condus de o brigadă de arbitri formată din: Vinaşi Doru, Laurenţiu Grigoraş şi Anica Alexandru. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat Olaru Ion.

Încredere în echipă

În rândul orădenilor, atmosfera este bună, toţi jucători aşteptând cu încredere meciul, în speranţa obţinerii unei victorii magnifice.

Înaintea confruntării, la care intrarea spectatorilor este liberă, jucătorul CSM-ului Andelko Mandic nu concepe ca orădenii să nu învingă. "Dacă nu putem bate Otopeniul acasă, poate ca nu merităm să fim în play-off. Eu mă bazez pe echipă, am încredere în forţele noastre şi cred în victoria de sâmbătă. Otopeniul e o echipă bună, care a câştigat uşor cu Steaua, a bătut la scor CSM Bucureşti. E adevărat, au pierdut la Ciuc o mare şansă de a fi în play-off, dar, dacă Ciuc a putut să-i bată, putem şi noi să-i batem la Oradea", a spus Mandic.

La rândul său, Nemanja Mairc a declarat: "Tot sezonul am fost în top opt echipe şi acum am pierdut la Timişoara. În schimb, toate celelalte echipe care trebuiau să piardă au câştigat. Acum e un meci de „totul sau nimic" pentru noi. Pentru mine, însă, e foarte bine. Pentru meciuri ca acesta m-am făcut baschetbalist. Cred că sâmbătă va fi atât de multă lume la meci încat nu avem cum să pierdem".

Dintre celelalte jocuri ale etapei, pe bihoreni îi mai interesează jocul de la Sibiu, unde Atlassib-ul primeşte replica piteştenilor de la BCM U, ambele aceste echipe luptând, alături de CSM Oradea şi CS Otopeni, pentru prinderea unui loc în faza grupelor I-VIII. Derby-ul etapei se va desfăşura însă la Ploieşti, între campioana en-titre CSU Asesoft şi Gaz Metan Mediaş.

Având în vedere că este ultima etapă, toate jocurile de sâmbătă vor avea aceeaşi ora de start, 18.


Etapa a XXX-a a Diviziei A la baschet masculin:

CSU Ploieşti - Gaz Metan Mediaş (TVR3)
BC Mureş - CSU Cuadripol
Energia Rovinari - BC Timişoara
CS Municipal Oradea - CS Otopeni
SCM CSS Craiova - CS Municipal Bucureşti
BC Perla Harghitei - Politehnica Iaşi
U-Mobitelco BT - CSA Steaua Turabo
CSU Atlassib - BC MUS Argeş Piteşti


Clasament

1. CSU Atlassib CSU Ploieşti 24/5 53 p
2. U-Mobitelco BT 23/6 52 p
3. Gaz Metan Mediaş 22/7 51 p
4. CSA Steaua Turabo 21/8 50 p
5. BC Mureş 20/9 49 p
6. BCM U Piteşti 17/12 46 p
7. CSU Atlassib 16/13 45 p
8. CS Otopeni 16/13 45 p
9. CS Municipal Oradea 16/13 45 p
10. BC Timişoara 14/15 43 p
11. Energia Rovinari 14/15 43 p
12. CS Municipal Bucureşti 12/17 41 p
13. SCM CSS Craiova 6/23 35 p
14. Politehnica Iaşi 5/24 34 p
15. BC Perla Harghitei 5/24 34 p
16. CSU Cuadripol 1/28 30 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
...
o sa te inecam noi pe tine dupa meci
Postat 01 Aprilie 2011, 17:35 de d
play out
impiedicatilor!!!!!!!!!!!!!!!!1 o sa va inecati ca tiganu la mal!!!!!!!!!!!!!111
Postat 01 Aprilie 2011, 14:18 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON