URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2011, 14:59

Tengo Salonta şi Crişul Oradea, pe podium la Cupa Golden Brau

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul turneu FIFTA Pro Tour din România a avut loc weekendul trecut la Salonta. Timp de două zile sala de sport Sándor Péter a găzduit o întrecere internaţională de fotbal-tenis, organizată de Federaţia Română de Fotbal-tenis şi Clubul Sportiv Tengo Salonta, cu sprijinul grupului de firme Heineken, reunind la start competitori din Slovacia, Ungaria, România şi chiar Statele Unite ale Americii.

Faţă de un turneu naţional, miza a fost mai mare, câştigătorii fiind recompensaţi de această dată şi cu bani. Fondul de premiere a însumat 1800 de euro (câte 600 de euro pe fiecare dintre cele trei probe, 350 de euro pentru locul I, 150 pentru locul II şi 50-50-50 pentru locurile III şi IV).

Aflate în lupta pentru titlul naţional, CS Tengo Salonta şi CS Victory Cluj au avut şansa de a-şi măsura forţele şi la acest turneu la care a mai participat cu brio şi CS Crişul Oradea, dar şi Tengo 2 Salonta.

Afluenţa publicului a fost şi ea peste aşteptări, aproximativ 400 de fani ai fotbal-tenisului vizitând pe parcursul zilei de sâmbătă sala de lângă stadion. În pauza meciurilor, spectatorii au avut ocazia să-şi stingă setea cu o bere rece, ori să consume mititei, pe terasa instalată de organizatori în vecinătatea sălii.

Încurajaţi de un public bun cunoscător al fotbal-tenisului, componenţii echipei Tengo 1 Salonta au pornit cu gândul de a se impune măcar în două dintre cele trei finale, în timp ce pentru juniorii clubului, grupaţi sub titulatura de Tengo 2, a fost ocazie bună pentru a căpăta experienţă. Ei au avut şansa de a-şi măsura forţele cu echipe puternice.

Aşa cum era de aşteptat Tengo s-a calificat în semifinale la toate probele, însă doar la simplu a avut şansa de a juca cu trofeul pe masă, la dublu, respectiv triplu, pierzând neaşteptat în faţa maghiarilor. Victory Cluj s-a impus în toate cele trei finale, la simplu în faţa salontanilor, iar la dublu şi triplu în faţa unei echipe maghiare. CS Crişul a obţinut două locuri trei, la simplu, respectiv la triplu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Gheorghe Grădinaru, preşedintele FRFT, Frederico Tavares, directorul tehnic al FIFTA, respectiv reprezentantul sponsorului principal. Acesta din urmă a primit din partea organizatorilor o plachetă în semn de respect pentru sprijinul acordat în derularea turneului.

"Sunt bucuros că prin spectacolul oferit, competiţia a făcut o bună propagandă fotbal-tenisului, iar iubitorii de sport care au asistat la meciuri au plecat mulţumiţi de calitatea duelurilor. Pentru noi urmează etapa naţională de la Cluj Napoca unde dorim să ne revanşăm în faţa celor de la Victory, iar apoi finala Cupei României, unde sperăm să câştigăm locul I atât la juniori, cât şi la seniori" - a precizat Vasile Sorean, conducătorul clubului Tengo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON