URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2010, 09:01

Spectacol de arte marţiale şi scrimă la Antonio Alexe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 30 de sportivi din ţară, dar şi din Ungaria şi Slovacia, s-au luptat, sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, în prima ediţie a Openului Oradea la kempo, kempo K1, knock down kempo şi full contact K1.

Printre orădenii care şi-au învins adversarii se numără Bakcsy Regina, ocupanta locului I la K1 full contact şi legitimată a clubului Doyo Maya Vital, unul dintre organizatori. Alţi ocupanţi ai locului I sunt şi Sergiu Grec şi Adrian Grec, dar şi Ciprian Bălaş, sportivi ai clubului CS Kick-box bushido din Salonta, celălalt club organizator.

Seara s-a încheiat cu o gală de K1, Mixed Martial Arts şi full contact. La stilul din urmă, Radu Anton, un jucător al Sălii MMA Alexandru Lungu, a fost învins la puncte de către maghiarul Szabo Laszlo, Campion Mondial la light contact în 2010.

Tot la Antonio Alexe a avut loc duminică Cupa Lordeco la scrimă, unde au participat peste 100 de copii, pe grupele de vârstă 11 şi 13 ani, la fete şi băieţi. "Am adăugat ad-hoc şi o grupă de 15 ani pentru băieţi", a declarat Nicolae Ilea, reprezentantul CS Crişul, luni, într-o conferinţă de presă.

Oradea a fost reprezentată de CS Crişul, cu 44 de sportivi, şi de LPS Bihorul, cu 5 sportivi. Copiii de la CS Crişul au reuşit să se claseze printre primii în finale, dar niciun orădean nu a reuşit să obţină locul I.

Atât competiţia de kempo, cât şi cea de scrimă au fost organizate în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
spectacol sau competitie?
sambata, in ce data mai reporter? ca nu reiese nicaieri din articol. banuiesc ca anul asta s-a intamplat totusi "spectacolul", ori competitia, ma rog. dar, totusi, pana la urma ce a fost, spectacol sau competitie?
Postat 13 Mai 2010, 12:52 de mind
am anuntat
Alex, am anunţat cele două competiţii. Ca sa fie clar:
Postat 12 Mai 2010, 14:38 de Smaranda Chisbora
inca unul
da, ar fi frumos sa stim de existenta acestor competitii
Postat 11 Mai 2010, 16:27 de mr
ing
ar fi superb daca ati publica si articole anterioare competitiilor sportive din oras; cu siguranta as fi participat ca spectator la competitia de scrima!
Postat 11 Mai 2010, 09:28 de Alex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON