URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2014, 21:33

Proiectul "Tenisul în comune şi sate" dă rezultate la Vadu Crişului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul "Tenis în comune şi sate" desfăşurat în ultimele luni în şase comune din Bihor, Tileagd, Vadu Crişului, Rieni, Ţeţchea, Tinca şi Tămăşeu a reuşit să atragă circa 200 de copii din mediul rural în practicarea sportului alb.

Proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, având partener Federaţia Română de Tenis, s-a derulat prin activitatea de voluntariat a şase instructori şi antrenori de tenis care i-au ajutat pe copiii din aceste comune să facă primii paşi în acest frumos şi spectaculos sport.

"Cei 200 de copii din jurul fileului de tenis şi-au însuşit loviturile de bază, forehandul, backhandul şi serviciul", a declarat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Însă, pentru a face performanţă în tenis, ca în orice sport, este nevoie de continuitate în pregătire pe tot parcursul anului. Iată de ce construirea de către comunităţile locale a terenurilor de tenis pe zgură sau pe orice altă suprafaţă a fost unul din scopurile principale ale acestui proiect.

"Mircea Monenci, directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale din Tămăşeu a înţeles foarte bine importanţa acestui lucru şi, beneficiind de sprijinul nemijlocit al autorităţilor locale, a reuşit să finalizeze terenul sintetic din comună unde cei 27 de practicanţi ai tenisului îşi desfăşoară antrenamentele", a mai precizat Mircea Drăgoi.

În comuna Vadu Crişului oamenii au dus lucrurile şi mai departe. Profesorii de sport de la Colegiul Tehnic nr.1 din localitate, Liviu Luca şi Lucian Reti au preluat "din mers" grupa de copii de la tehnicienii din Oradea şi continuă activitatea demarată de aceştia.

"Aşteptăm veşti la fel de optimiste şi de la Tileagd, Rieni, Ţeţchea sau Tinca. Am văzut şi acolo mulţi copii îndrăgostiţi de mişcare, profesori de sport tineri, chiar cunoscători şi practicanţi ai tenisului. Nădăjduim să nu se lenevească ci să continue şi ei activitatea începută de către tehnicienii din Oradea cu copiii din comună", a mai declarat Drăgoi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON