URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2010, 20:10

Orădenii au pierdut derby-ul cu UTA Arad (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Debutul de partidă a fost favorabil gazdelor, care au pus în pericol poarta orădenilor chiar din primul minut. După ce Gâlcă l-a pus la încercare pe Fildan la prima acţiune de atac a utiştilor, în minutul 3 au urmat două cornere consecutive pentru UTA.

La ultimul, arbitrul Unimătan a considerat că Oltean a atins mingea cu mâna şi a acordat lovitură de la 11 metri. A executat Nădăban, dar mingea a şters bara din stânga lui Fildan şi a părăsit terenul.

Tot Nădăban a avut o situaţie favorabilă de a deschide scorul în minutul 6, dar mingea şutată de atacantul arădean a trecut peste transversală.

Replica orădenilor a fost timidă. În minutul 17, la o lovitură liberă de la 25 de metri, Markus a fost blocat de fundaşul Pocuca la 6 metri. Ţucudean a fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 21, când l-a driblat şi pe portarul Fildan, dar a şutat în bară, după care Deaconescu a degajat îndepărtând pericolul.

Pe fondul jocului dominat de arădeni, Chindriş a şutat de la 20 de metri, însă Fildan nu s-a lăsat păcălit. A urmat imediat de contraatacul orădenilor, dar vârful de atac al echipei orădene, Markus, n-a putut relua spre poarta lui Ioime de la colţul careului mic.

La reluare, tot UTA a fost mai periculoasă şi în minutul 52 Nădăban a trimis un şut puternic de la 20 de metri peste poartă. Intrat în minutul 54, Voiculeţ, fost jucător şi la FC Bihor, a trimis periculos cu capul la primul contact cu mingea, dar Fildan a respins în corner.

UTA a deschis scorul în minutul 64, în urma unei acţiuni colective de atac în care Neagu a centrat de pe stânga şi Ţucudean, nemarcat la 8 metri, a reluat imparabil cu capul, 1-0.

În minutul 67 Chiş a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu un şut imparabil de la distanţă, 1-1.

Golul egalizator i-a determinat pe arădeni să joace mai prudent, dar nici oaspeţii nu au încercat să forţeze victoria. Şi totuşi, în minutul 80, Bîrză a pornit într-o cursă de 20 de metri, a intrat în suprafaţa de pedeapsă, însă mingea a trecut pe lângă poartă. 

În minutul 88 Ţucudean a reuşit să înscrie al doilea gol, după acelaşi scenariu: centrare Neagu, cap Ţucudean şi 2-1.


"Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat, au fost momente în care au dominat jocul, dar per ansamblu ambele echipe şi-au creat ocazii de gol şi poate că un rezultat de egalitate era unul mai echitabil. Le-am spus jucătorilor mei că Ţucudean este un jucător cu potenţial şi uite că ne-a marcat ambele goluri, care ne-au adus înfrângerea. Noi avem o echipă tânără, care a simţit presiunea publicului, dar puteam tranşa soarta pertidei în favoarea nostră la ratarea lui Bîrză. Asta, în ciuda faptului că gazdele au dominat teritorial partida în cea mai mare parte a desfăşurării ei. Noi am trecut cu bine peste momentul loviturii de la 11 metri, am crezut că putem obţine un rezultat bun, dar aşa a fost să fie"

Gheorghe Ghiţ (antrenor FC Bihor)

"Am avut neşansă în prima repriză când am ratat o lovitură de la 11 metri şi câteva alte ocazii de gol. Dar am crezut în noi şi până la urmă am obţinut ceea ce ne-am dorit, victoria. Voiculeţ a intrat târziu, nu a fost pregătit, dar prezenţa lui în teren s-a dovedit a fi benefică. A dovedit că are clasă."

Roland Nagy (antrenor UTA Arad)


"Meciul" suporterilor

În jur de 30 de orădeni au ajuns la meciul de la Arad cu o întârziere de 25 de minute şi nu au văzut cele mai importante faze ale primei reprize. Sosirea acestora a dezlănţuit galeria arădeană, care i-a taxat rapid pe membrii "Peluzei Nord" cu trivialităţi.

Imediat după reluare, galeria orădeană, protejată de un mare banner pe care scria "Doar FC Bihor", a oferit timp de un minut un foc de artificii. În replică, în aplauzele publicului, galeria arădeană reacţionat imediat şi a acoperit stadionul cu un nor roşu, întins peste tot terenul de joc.


UTA Arad -FC Bihor 2-1 (0-0)

Au marcat: Ţucudean (64 şi 88) - Chiş (min. 67)

Stadion "Francisc Neuman" din Arad

UTA Arad: Ioime - Ali-Tolmbaye, Pocuca, Neagu, Pascariu - Nădăban (92 Diarra), Chindriş (76 Purece), Ignea, Gâlcă - Pecarov (54 Voiculeţ), Ţucudean.
Antrenor: Roland Nagy şi Stupar Dan

FC Bihor: Fildan, Oltean, Muscă, Deaconescu, Tegzeş - Chiş, Mădălin Popa (46 Coroian), Danci, Florean (85 Copil) - Sorian, Markuş (59 Bîrză).
Antrenori: Gheorghe Ghiş şi Marius Marinău.

Arbitri: Paul Unimătan - Ioan Onicaş (ambii Zalău) şi şi Flavius Damaschin (Timişoara)

Observatori: Marius Salomir (Cluj-Napoca) şi Cristinel Hristache (Reşiţa).

Cartonaşe galbene: Nădăban - Markuş, Danci

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Salariu
Bai, voi ati fost la meci sau vorbiti din auzite? Va rog frumos sa rectificati fraza: "Sosirea acestora a dezlănţuit galeria arădeană, care i-a taxat rapid pe membrii "Peluzei Nord" cu trivialităţi.". Nu i-a injurat nimeni pe oradeni. Suporterii aradeni au taxat alegerea lui Daniel Tudor de a fi director sportiv la UTA. Intre galerii s-a respectat o neutralitate nescrisa care face foarte bine asa ca va rugam nu mai provocati voi scandal ca nu ne intereseaza.
Postat 31 Octombrie 2010, 20:41 de Salariu
Oradea
am fost in jur de 60 din Oradea in rest toate bune si frumoase
Postat 31 Octombrie 2010, 20:26 de Oradea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON