URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2011, 12:30

Orădenii au câştigat 12 medalii de aur la Campionatele Naţionale de taekwondo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În total 160 de sportivi din întreaga ţară au ţinut să fie prezenţi sâmbătă şi duminică la sala de jocuri a Universităţii orădene la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de taekwondo.

Competiţia, desfăşurată în premieră în Oradea, în organizarea a trei cluburi, West Team, King Do şi Royal Kwon, a reunit la start participanţi de la 21 de cluburi.

Dintre cluburile orădene, cele mai bune rezultate le-au obţinut sportivii pregătiţi de Tunyogy Hajnalka, preşedinta Asociaţiei Judeţene de Taekwondo, CS West Team, care au intrat în posesia a 6 medalii de aur, 10 de argint şi 2 de bronz.

La seniori, clubul orădean a obţinut titlurile naţionale prin: Nagy Evelin, în probele de luptă şi tull, -63 kg, şi Rekasi Reka, la luptă, -70 kg. La juniori, aurul a fost cucerit de sportivii de la West Team, prin: Kristof Fabian, la spargeri de forţă individual, Beke Teodora, la luptă, -60 kg, şi de echipa masculină de tull, alcătuită din Kristof Fabian, Marton Balazs, Jakab Nanador, Casian Popa şi Koloszvari David.

Al doilea club orădean cu rezultate bune în această competiţie a fost CS King Do, club condus şi antrenat de Romeo Tulkos, care a intrat în posesia a 3 medalii de aur, 1 de argint şi 10 de bronz. Cele trei titluri naţionale obţinute de King Do au fost cucerite prin: Andreea Ganea, la luptă junioare, +60 kg, Ana Guller, la spargeri forţă junioare, şi echipa de spargeri forţă senioare.

Deşi nu a făcut parte din echipa de organizare, clubul Tae-Kyon, condus de Alexandru Sas, a intrat în posesia a două medalii de aur, două de argint şi patru de bronz. Cei doi campioni naţionali au fost Vlad Deme, la luptă juniori, -63 kg, şi Cătălin Topai, în cadrul probei de tehnici speciale juniori.

În fine, cel de-al patrulea club orădean participant, Royal Kwon, condus de Francisc Tripa, a intrat în posesia unei medalii de aur, a unei medalii de argint şi a unei medalii de bronz. Paskuj Sandor, a fost de la acest club cel mai bun, în cadrul categoriei old-boys, +35 ani, -75 kg.

În urma desfăşurării întrecerilor, cinci sportivi orădeni au fost selecţionaţi în lotul naţional pentru Campionatele Europene, programate în luna octombrie. Aceştia sunt, la seniori, Ana Guller (King Do) şi Nagy Evelin (West Team), iar la juniori, Andreea Ganea (King Do), Beke Teodora (West Team) şi Vlad Deme (Tae-Kyon). În vederea participării la Europene, aceştia se vor antrena întâi într-un stagiu de pregătire, care se va desfăşura în perioada 18 aprilie - 3 mai la Baia Mare.

Într-o altă ordine de idei, şi clubul orădean Tae-Kyon organizează selecţie pentru doritorii practicării acestui sport, în fiecare marţi şi joi, între orele 19-20.30, la sala de sport a Liceului "Don Orione".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E PRAF!!!!
cica....federatia ITF a oferit un ajutor minimal.....?????a darcului femeie esti tu slabanoago..aproape ca vomit
Postat 20 Martie 2011, 18:51 de lavi
vai de mama ei
(antrenoare- profesoara) sa nu o vad noaptea ca ma speriu de ea, cea mai oribila creatura!!!! si slaba si stramba...nare nimic cu sportul cred eu... poate geo....fizica???
Postat 16 Martie 2011, 12:01 de steve
perfect
Antrenoare și profesoara, cu cracii in sus, și cu cupele intre. Minunat, asta e educația pe care le primesc copii noștri.
Postat 15 Martie 2011, 16:11 de holc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON