URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2017, 11:30

Luptă pentru Liga a III-a: CS Diosig dispută sâmbătă, pe teren propriu, prima manșă din barajul de promovare

Luptă pentru Liga a III-a: CS Diosig dispută sâmbătă, pe teren propriu, prima manșă din barajul de promovare Foto: Bihon.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campioana județului Bihor la fotbal, echipa CS Diosig va disputa sâmbătă de la ora 18, meciul din prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a.

Formația bihoreană va primi pe teren propriu replica echipei Șoimii Lipova, campioana județului Arad.

„Pregătim cu încredere acest joc, deși întâlnim o echipă, Lipova, care este foarte bună. Eu sper totuși că vom reuși să trecem de ea, deși, personal eu am avut probleme cu echipele din județul Arad, pentru că de fiecare dată când le-am întâlnit la baraj, am ratat promovarea. Din păcate avem anumite probleme de efectiv. De cinci etape nu ne-am mai putut utiliza formula de bază. Sfârlea este de 5 etape accidentat, Zadori are și el probleme, Gado are probleme, de asemenea Lazăr. Sperăm că din aceștia patru, cel puțin trei să revină”, a declarat antrenorul echipei din Diosig, Zoltan Vig.

Dacă bihorenii au câțiva jucători experimentați în cadrul lotului, pe Sfârlea, Gado, Fl. Lazăr sau Zadori, dintre care rămâne de văzut câți vor putea evolua sâmbătă, nici cei de la Șoimii Lipova nu stau mai slab la acest capitol, având mulți jucători cu experiență care au evoluat în Liga a II-a, precum Trabalka sau Bier.

Confruntarea CS Diosig – Șoimii Lipova este programată în dublă manșă, partida retur urmând a se desfășura săptămâna viitoare, pe terenul echipei arădene.

Jocul de sâmbătă va constitui și o altă premieră pentru echipa din Diosig, Radio Timișoara urmând a transmite aspecte în direct de la acest meci.

De menționat faptul că sezonul Ligii a IV-a din cele 41 de judeţe, plus capitala Bucureşti, s-a încheiat la finalul săptămânii trecute, astfel că ştim cele 42 de cluburi campioane care vor participa la barajul pentru promovarea în Liga III.

Cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB se vor duela în 21 de meciuri, iar câştigătoarele acestor baraje vor promova în eșalonul superior. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe. Turul va avea loc pe 17 iunie, ora 18:00, iar returul pe 24 iunie, ora 17:30.

Cele mai sonore nume prezente la baraj sunt cele patru echipele înfiinţate în vara anului trecut de suporterii cluburilor de tradiţie din România dispărute în ultima perioadă. Este vorba despre Petrolul 52 Ploieşti (Prahova), Suporter Club Oţelul (Galaţi), ACSF „Alb-Negru“ al Studenţilor Clujeni, adică "U" Cluj (Cluj), sau Suporter Spirit Club Farul (Constanţa).


Programul meciurilor din primul tur de la baraj:

CS Strehaia (MEHEDINŢI) - Voinţa Saelele (TELEORMAN)
Pescăruşul Sarichioi (TULCEA) - Suporter Spirit Club Farul Constanţa (CONSTANŢA)
Dentaş Tărtăşeşti (DÂMBOVIŢA) - ACS Petrolul 52 Ploieşti (PRAHOVA)
ACSF „Alb-Negru” al Studenţilor Clujeni (CLUJ) - FC Lăpuşul Târgu Lăpuş (MARAMUREŞ)
CS Diosig Bihardioszeg (BIHOR) - Şoimii Lipova (ARAD)
FC Avrig (SIBIU) - Unirea Bascov (ARGEŞ)
Progresul Spartac (BUCUREŞTI) - Voinţa Crevedia (ILFOV)
AS Mureşul Ruşii-Munţi (MUREŞ) - Viitorul Ghimbav (BRAŞOV)
CS Amara (IALOMIŢA) - Metalul Buzău (BUZĂU)
CSM Dunărea Giurgiu (GIURGIU) - Agricola Borcea (CĂLĂRAŞI)
PROMureşul Topliţa (HARGHITA) - ASCS KSE Târgu Secuiesc (COVASNA)
Internaţional Băleşti (GORJ) - Tractorul Cetate (DOLJ)
Viitorul Dăeşti (VÂLCEA) - AS Milcov (OLT)
Unirea 08 Tăşnad (SATU MARE) - CS Dumbrava Gâlgău-Almaşului (SĂLAJ)
ACS Dumitra (BISTRIŢA-NĂSĂUD) - CSM Bucovina Rădăuţi (SUCEAVA)
Sănătatea Darabani (BOTOŞANI) - Viitorul Curiţa (BACĂU)
Victoria Traian (BRĂILA) - FC 2007 Gârceni (VASLUI)
Unirea Mirceşti (IAŞI) - Suporter Club Oţelul Galaţi (GALAŢI)
Teiul Poiana Teiului (NEAMŢ) - CSM Focşani 2007 (VRANCEA)
Viitorul Caransebeş (CARAŞ-SEVERIN) - Şurianu 1945 Sebeş (ALBA)
Inter Petrila (HUNEDOARA) - ACS Ghiroda (TIMIŞ)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON