URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2011, 17:29

FC Bihor, tot pe primul loc: a învins cu 2-0 Poli Iaşi

FC Bihor, tot pe primul loc: a învins cu 2-0 Poli Iaşi Adrian Mărkuş (foto) a fost din nou vedeta victoriei de la Iaşi, marcând ambele goluri ale partidei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor a câştigat cel de-al treilea derby în deplasare şi are şanse reale a promovare, redevenind liderul clasamentului. Duminică, echipa fanion a judeţului s-a impus cu 2-0 în meciul din deplasare cu Poli Iaşi.

În primul mitan al jocului desfăşurat pe Stadionul "Emil Alexandrescu", elevii lui Gheorghe Ghiţ s-au apărat foarte bine, reuşind şi câteva ocazii pe contraatac. La pauză scorul era de 0-0, pentru ca în repriza a doua "roş-albaştrii" să reuşească să dea lovitura.

În minutul 55, 0-1, Mărkuş a deschis scorul cu o lovitură de cap din 7 metri. În min. 77 scorul a devenit 0-2, după ce Fl. Pop a centrat de pe partea stângă pentru Mărkuş care a trimis cu capul, portarul Huţan a respins în transversală, dar mingea a revenit la acelaşi Mărkuş care a trimis în plasă.

Prin victoria de la Iaşi, echipa bihoreană se menţine pe prima poziţie a clasamentului, cu 39 de puncte, şi a făcut un pas serios către promovare. Jucătorii bihoreni au reuşit, astfel, să învingă în ultimele 4 etape, în deplasare, trei dintre contracandidatele la promovare, Voinţa Sibiu, care până atunci nu mai cunoscuse înfrângerea, CS Mioveni şi Politehnica Iaşi, două echipe extrem de redutabile, mai ales pe teren propriu.

Jocul bihorenilor, care a impresionat, dă semne că FC Bihor doreşte şi poate să facă pasul spre prima ligă. Deşi media de vârstă a lotului de jucători este extrem de redusă, orădenii dovedesc coeziune în joc şi chiar deja se gândesc la promovare.

La Iaşi, antrenorul orădean Gheorghe Ghiţ a utilizat următoarea formulă: Pogacsics - Sg. Oltean (min. 22 Moraru), Muscă, Deaconescu, R. Lupu - Chiş, Danci, A. Coroian (min.66 Iuhas) - Florean, Mărkuş (min. 80 Cigan), Fl. Pop.

"În urma unui joc foarte bun, am reuşit să dominăm partida la toate capitolele şi am obţinut 3 puncte la Iaşi. Au fost momente în care am dominat tactic meciul. A fost o primă repriză în care am avut o fază defensivă bună şi în care am replicat pe contraatac. În repriza a doua, în urma a două acţiuni ofensive în care am avut poseia, am reuşit să marcăm. Băieţii s-au dăruit foarte mult. Au reuşit să facă un joc bun în faţa unei echipe, care ştiam că se organizează foarte bine în apărare. Începem să legăm rezultatele pozitive. Consider că această echipă a făcut progrese, atât la nivel de formaţie, cât şi individual. Ne dorim foarte mult să continuăm să rămânem pe prima poziţie. Sper ca acest rezultat să fie legat de o nouă victorie, sâmbătă, cu Râmnicu Vâlcea, pe teren propriu", a declarat Gheorghe Ghiţ.

Dintre celelalte rezultate ale etapei a XX-a din seria vestică a ligii secunde se remarcă victoriile din deplasare ale echipelor Petrolul Ploieşti, la Piteşti, şi CS Mioveni, la Râmnicu Vâlcea. Atât ploieştenii cât şi cei de la Mioveni se menţin astfel la două "lungimi" în urma liderului, FC Bihor, păstrând în continuare şanse reale de promovare.

Pe de altă parte, în urma partidei de duminică, ieşenii şi-au diminuat serios şansele de promovare. La finalul partidei, antrenorul ieşenilor Adrian Falub a admis că echipa sa păstrează doar şanse teoretice de promovare, punctând că obiectivul este formarea unei echipe competitive care să atace promovarea în sezonul următor. "Am făcut un meci slab astăzi şi am pierdut în urma unor greşeli nepermise în apărare", a declarat Falub.


Rezultatele etapei a XX-a din Seria a II-a a Ligii a II-a:

FC Argeş - Petrolul Ploieşti 0-1
CSM Rm. Vâlcea - CS Mioveni 0-2
UTA - Gaz Metan CFR Craiova 2-1
Unirea Alba Iulia - Arieşul Turda 0-0
Politehnica Iaşi - FC Bihor 0-2
Alro Slatina - Mureşul Deva 5-1
Silvania Şimleu - Voinţa Sibiu 0-3 (la masa verde)
ACU Arad a avut liber.


Clasament:

1. FC Bihor Oradea 39
2. Voinţa Sibiu 37
3. Petrolul Ploieşti 37
4. CS Mioveni 35
5. ALRO Slatina 34
6. ACS MU Politehnica Iaşi 30
7. FC UTA Arad 21
8. Arieşul Turda 21
9. FC Argeş Piteşti 21
10. Gaz Metan CFR Craiova 20
11. CSM Râmnicu Vâlcea 20
12. Mureşul Deva 20
13. Unirea Alba Iulia 19
14. ACU Arad 16
15. Silvania Şimleu Silvaniei 10
16. Minerul Lupeni 0

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON