URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2011, 13:47

FC Bihor întâlneşte sâmbătă Arieşul Turda

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În pofida tuturor vicisitudinilor, a terenurilor proaste şi acoperite de zăpadă, care le-au făcut pe multe echipe din ligile a II-a şi a III-a să ceară amânarea debutului de retur, dar şi a stării gripale care i-a cuprins pe marea majoritate a jucătorilor bihoreni, Federaţia Română de Fotbal nu s-a lăsat înduplecată şi a programat marea majoritate a meciurilor din etapa de debut a returului ligii secunde sâmbătă, de la ora 11.

Astfel, FC Bihor va debuta în sezonul oficial de primăvară în acest weekend, cu un joc, programat la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în compania echipei Arieşul Turda.

Având în vedere faptul că jucătorii echipei gazdă vin după o perioadă în care nu s-au putut antrena în efectiv complet, meciul de sâmbătă cu turdenii nu se anunţă a fi deloc uşor, mai cu seamă că echipa Arieşul s-a întărit în această iarnă, principala achiziţie constituind-o atacantul Cosmin Tilincă, supranumit "Tili-gol", de pe vremea când evolua la CFR Cluj. La echipa turdeană este acum şi Sorin Tegzeş, jucător care în tur a evoluat la FC Bihor.

Meciul va fi arbitrat la centru de Cătălin Busi, din Rm. Vâlcea, în timp ce la cele două tuşe se vor afla Nicolae Dobrică, tot din Rm. Vâlcea, şi Alina Mihoc, din Arad.

În clasament, la jumătatea competiţiei, FC Bihor ocupă locul 4, în timp ce Arieşul se situează pe poziţia a 11-a.

În meciul de sâmbătă, antrenorul Gheorghe Ghiţ nu se va putea baza la acest joc pe mijlocaşul Mădălin Popa, care nu a fost refăcut, după o accidentare suferită la gleznă. În schimb, s-ar putea să apară încă din primul 11 câţiva jucători nou-veniţi, este vorba de fundaşul Iuhas, atacantul Cr. Cigan şi chiar şi portarul maghiar Pogacsics. Tehnicianul orădean declară că niciodată nu anunţă echipa cu câteva zile înainte, cum mai practică unii antrenori, ci doar cu câteva ore înainte de startul jocului.

Gheorghe Ghiţ a mai adăugat, referitor la jocul de sâmbătă şi începutul de retur: "Putea să se amâne această etapă, datorită terenurilor de joc, dar şi a stării de sănătate a jucătorilor. Vom încerca totuşi să ne adaptam şi să debutăm cu dreptul în retur, să ne adjudecăm toate cele trei puncte puse în joc. Va fi un retur de campionat disputat, în cadrul căruia echipele îşi vor adjudeca mai greu punctele. Obiectivul nostru este un loc între primele două poziţii. Arieşul Turda este o echipă care s-a întărit foare mult în ultimul timp".

Preţul unui bilet de intrare pe stadion este de 10 lei, dar pensionarii, femeile şi copiii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit.

Totodată, de 8 martie, toate doamnele şi domnişoarele care vor intra mâine pe stadion vor primi câte o floare. În plus, înainte de începerea meciului, trei jucători de la FC Bihor vor şuta trei mingi în tribună, fiecare cu autografele tuturor componenţilor lotului echipei bihorene. Cei care vor fi norocoşi să le prindă vor rămâne cu ele.

Dintre celelalte dispute ale primei etape din retur se remarcă jocul de la Mioveni, dintre echipa locală CS Mioveni şi Voinţa Sibiu, aceasta din urmă fiind lidera la zi a ierarhiei.


Liga a II-a, Seria a II-a, Etapa a XVI-a:

Politehnica Iaşi - ACU Arad
CS Mioveni - Voinţa Sibiu
FC Bihor - Arieşul Turda
CSM Râmnicu Vâlcea - Gaz Metan CFR Craiova
Unirea Alba Iulia - ALRO Slatina
UTA Arad - FC Argeş
Petrolul Ploieşti şi Mureşul Deva au liber, întrucât Minerul Lupeni şi Silvania Şimleul Silvaniei s-au retras din campionat.


Clasament:

1. Voinţa Sibiu 30 p
2. Petrolul Ploieşti 28 p
3. CS Mioveni 28 p
4. FC Bihor Oradea 26 p
5. FC UTA Arad 24 p
6. ALRO Slatina 22 p
7. ACS MU Politehnica Iaşi 21 p
8. Gaz Metan CFR Craiova 17 p

9. FC Argeş Piteşti 17 p
10. CSM Râmnicu Vâlcea 16 p
11. Arieşul Turda 15 p
12. Mureşul Deva 13 p
13. ACU Arad 13 p
14. Unirea Alba Iulia 12 p
15. Silvania Şimleu Silvaniei 10 p
16. Minerul Lupeni 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON