URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2016, 14:30

Ediţia din acest an a Trofeului Siroco la tenis se desfăşoară, în premieră, la Şuncuiuş şi Vadu Crişului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că proiectul "Tenisul la comune şi sate" a avut cel mai mare succes în comunele Şuncuiuş şi Vadu Crişului, organizatorii turneului naţional de tenis de câmp rezervat copiilor şi dotat cu Trofeul Siroco au decis ca ediţia din acest an să se desfăşoare, în premieră, în mediul rural, în sălile de sport ale celor două comune.

"Avem peste 20 de copii care vin constant la antrenamente şi urmează să-i legitimăm la clubul nostru", a declarat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea, unul dintre organizatori.

Competiţia este programată în perioada 20-22 februarie şi reuneşte tineri tenismeni din mai multe oraşe ale ţării.

Trofeul Siroco se adresează sportivilor de la categoriile 10, 12 şi 14 ani, masculin şi feminin, iar ediţia din acest an beneficiază de un fond de premiere de 5 000 lei.

Participanţii sunt din Timişoara, Arad, Satu Mare, Târgu Jiu, dar şi din judeţul Bihor. Directorul de concurs este Mircea Drăgoi, iar arbitru principal, timişoreanul Gheorghe Schipor. Mingile cu care se joacă sunt Dunlop Fort.

Desfăşurarea trofeului în Defileul Crişului Repede este posibilă şi din dorinţa principalului susţinător financiar, Florian Sala, patronul firmei Siroco, orginar din Birtin, comuna Vadu Crişului. Pe lângă CS Voinţa Oradea, în organizarea întrecerii s-au mai implicat şi primăriile Şuncuiuş şi Vadu Crişului, Liceul Tehnologic nr. 1 Şuncuiuş, Colegiul Tehnic Vadu Crişului, DJST Bihor şi Federaţia Română de Tenis.

Pe de altă parte, organizatorii au mai anunţat şi că, având în vedere succesul de care s-a bucurat tenisul în zonă, sunt în curs de amenajare şi terenuri de tenis în aer liber, două pe suprafaţă rapidă şi unul de zgură.  "E o plăcere să văd că pe lângă sporturi de bază precum fotbalul, handbalul, rugby-ul şi tenisul se bucură de un interes tot mai mare în comuna noastră. Sălile de sport sunt pregătite aşa cum se cuvine pentru un turneu inclus în calendarul Federaţiei Române de Tenis. Un astfel de turneu ne dă posibilitatea de a promova zona noastră şi din punct de vedere turistic. Participanţii se vor cunoaşte mai bine cu prilejul unei festivităţi organizate sâmbătă seara", a declarat prof. Lucian Reti, directorul Colegiului Tehnic Vadu Crişului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON