URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2012, 07:02

Dacă FC Bihor are liber, Luceafărul evoluează la Alba Iulia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa din acest sfârşit de săptămână din cadrul campionatului Ligii a II-a la fotbal programează o singură echipă bihoreană să evolueze. Astfel, în timp ce FC Bihor va avea liber, Luceafărul Felix va evolua la Alba Iulia, în compania echipei locale, Unirea.

FC Bihor are rundă liberă fiindcă era programată să evolueze în compania echipei FC Timişoara, formaţie care nu s-a mai înscris până la urmă în campionat.

Elevii antrenorului Claudiu Niculescu nu vor disputa nici vreun joc amical în acest week-end, având în vedere faptul că miercuri au evoluat la Tg. Mureş, iar sâmbăta viitoare au joc în deplasare, la Sibiu.

După eşecul din runda intermediară de la mijlocul săptămânii, Luceafărul s-a deplasat acum la Alba Iulia, cu gândul de a mai recupera din punctele pierdute acasă cu CS Mioveni.

Misiunea luceferilor nu se anunţă a fi însă deloc uşoară, întrucât Unirea Alba Iulia se află în aceeaşi categorie a clasamentului şi nu îşi permite să mai piardă puncte pe teren propriu. Astfel că se anunţă o partidă foarte interesantă.

În clasament, după 9 etape, elevii antrenorului Călin Moldovan ocupă locul XI, cu 7 puncte, în timp ce jucătorii de la Unirea se situează pe locul VIII, cu 10 puncte.

Partida Unirea Alba Iulia - Luceafărul Felix este programată sâmbătă, de la ora 13, pe stadionul Cetate din Alba Iulia.

În seria vestică a acestei runde, sâmbătă mai are loc doar o confruntare, de la ora 11, la Baia Mare, între FC Maramureş Universitar şi Voinţa Sibiu. Celelalte jocuri sunt programate duminică şi luni. De fapt, duminică va avea loc un singur joc, la Braşov, între nou-promovatele Corona şi Damila Măciuca, iar luni, restul de trei jocuri, Poli - FC Argeş, CS Mioveni - CSM Rm. Vâlcea şi UTA - FCM Tg. Mureş


Etapa a X-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Ora 11.00 FC Maramureş Universitar Baia Mare - Voinţa Sibiu
Ora 13.00 Unirea Alba Iulia - Luceafărul Felix

Duminică:

Ora 11.00 Corona Braşov - Damila Măciuca


Luni:

Ora 15.00 ACS Poli Timişoara - FC Argeş Piteşti
Ora 17.00 CS Mioveni - CSM Râmnicu Vâlcea
Ora 19.00 FC UTA Arad - FCM Târgu Mureş
FC Bihor şi ALRO Slatina au liber.


Clasament:

1 Corona Braşov 18
2 Damila Măciuca 17
3 Poli Timişoara 16
4 FCM Târgu Mureş 16
5 UTA Arad 13
6 FC Bihor Oradea 13
7 CS Mioveni 10
8 FC Unirea 2006 10
9 Alro Slatina 7
10 Voinţa Sibiu 7
11 Luceafărul Felix 7
12 FC Argeş 6
13 FC Maramureş 5
14 CSM Rm. Vâlcea 4

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON