URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2013, 17:46

CSM Oradea susţine derby-ul etapei la Târgu Mureş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După victoria clară din compania constănţenilor de la Farul, baschetbaliştii orădeni de la CSM s-au deplasat în acest sfârşit de săptămână la Târgu-Mureş pentru confruntarea cu formaţia locală BC Mureş.

Meciul, care contează pentru etapa a XXVI-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale, va începe sâmbătă de la ora 19 şi va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Partida se constituie derby-ul etapei, întrucât se vor întâlni liderul CSM Oradea şi formaţia situată pe locul III, BC Mureş. Jocul se anunţă foarte interesant şi disputat în acelaşi timp, ambele formaţii venind după serii active de câte trei victorii.

Echipa gazdă pare a avea o formă sportivă foarte bună în această perioadă, după ce a învins la Cluj pe U Mobitelco cu scor 111-105, după prelungiri.

Ambele formaţii sunt calificate deja în play-off-ul competiţiei, dar luptă pentru o poziţie cât mai bună în ierarhia finală.

"Cred că va fi un joc foarte echilibrat, care poate fi decis de o minge sau două. Va câştiga echipa care va greşi mai puţin. Noi, bineînţeles, dorim să învingem şi să ne consolidăm poziţia de lideri, însă ne aşteaptă un meci dificil, deoarece formaţia mureşeană este în plină formă. Vom juca şi sub presiunea publicului local, dar cred că acest lucru nu îi va afecta pe jucătorii noştri", a declarat înaintea plecării spre Târgu Mureş managerul echipei orădene, Şerban Sere.


BC Mureş Tg. Mureş - CSM Oradea

Sâmbătă, ora 19.00

Transmis pe: Digi Sport

Sala: Sporturilor Tg. Mureş

Arbitri: Fabiana Martinescu, Ciprian Stoica, Dragoş Nicolae

Comisar FRB: Ion Olaru

În etapa din acest week-end se mai remarcă duelurile de la Ploieşti, dintre CSU şi BC Timişoara, şi Bucureşti, dintre CSM din localitate şi U Mobitelco, ambele transmise de Digi Sport.


Etapa a XXVI-a a Ligii Naţionale de baschet masculin

Vineri:

Ora 19.15 CSU Ploieşti - BC Timişoara (Digi Sport)

Sâmbătă:

Ora 18.00 CSS Giurgiu - CS Dinamo Bucureşti

Ora 18.00 BC Timba Timişoara - CSU Atlassib Sibiu

Ora 18.00 CS Gaz Metan Mediaş - BC PH Csikszereda M. Ciuc

Ora 19.00 SCM Universitatea Craiova - CS Energia Rovinari

Ora 19.00 BC Mureş Tg. Mureş - CS Municipal Oradea (Digi Sport)

Duminică:

Ora 16.30 CS Municipal Bucureşti - U-Mobitelco BT (Digi Sport)

Ora 18.00 CS BC Farul Constanţa - BCM U Piteşti


Clasament

1. CS Municipal Oradea 21/4 46

2. SCM Universitatea Craiova 19/6 44

3. BC Mureş Tg. Mureş 18/7 43

4. CSU Ploieşti 18/7 43

5. U-Mobitelco BT 17/8 42

6. CS Gaz Metan Mediaş 17/8 42

7. BC Timişoara 17/8 42

8. CS Municipal Bucureşti 15/10 40

9. CSU Atlassib Sibiu 12/13 37

10. BCM U Piteşti 12/13 37

11. CS Energia Rovinari 12/13 37

12. CSS Giurgiu 8/17 33

13. BC Timba Timişoara 6/19 31

14. CS BC Farul Constanţa 4/21 29

15. BC PH Csikszereda M. Ciuc 3/22 28

16. CS Dinamo Bucureşti 1/24 26

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cati bani primeste echipa de la primarie?
echipa noastra de baschet a primit 50 mii euro de la bolojan sa faca un cantonament in antalya, ca fc bihor??? chiar sunt curios! felicitari celor care au construit CSM-ul, umplem sala sporturilor la fiecare meci, e o onoare pentru noi sa avem asa sportivi seriosi in oras! bolojane, sa-ti fie rusine ca nu sprijini sportul in general in oras, performanta in particular! lasa, poti sta linistit, ai facut si tu piste pentru bicilcisti pe trotuare! esti si tu mediocru ca si aia la care le dai banii, fc bihor!
Postat 08 Martie 2013, 20:21 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON