URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2016, 13:54

Clubul Sportiv UAMT Universitatea Agora şi-a premiat laureaţii pe anul 2015

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, aşa cum s-a întâmplat şi pe vremea regretatului Pavel Vancea (cel care a pus bazele şi a condus clubul), conducerea CS UAMT Univ. Agora Oradea şi-a premiat laureaţii pe anul precedent în luna ianuarie.

De această dată gala clubului orădean de karate traditional cu prilejul premierii laureaţilor a avut loc în ultimul weekend a lunii ianuarie, la Universitatea Agora.

"Nu putem decât să ne bucurăm de o prezenţă atât de numeroasă la gala premiilor CS UAMT Universitatea Agora Oradea, precum şi de faptul că avem ce rezultate să premiem. Comparativ cu anii anteriori, ne bucurăm de nişte rezultate foarte bune, şase medalii de aur, unsprezece de argint şi opt bronz la întrecerile naţionale, la Campionatele Europene, patru  medalii de aur şi două de argint,  respectiv trei medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Campionatul Mondial, desfăşurat în Belgrad, la finele anului trecut", a precizat în deschiderea evenimentului, Raul Tudorică (în foto primul din stânga), unul dintre cei trei conducători ai clubului.


Primii care au fost premiaţi au fost cei mai mici sportivi, care au ocupat următorul clasament:

1. Riccio Alessandro

2. Riccio Francesco

3. Riccio Giorgio

4. Petrişor Nicolas

5. Alex Mesaroş

6. Bondici Paul

7. Maszgras Briana

8. Alexandru Ticarat

Apoi, s-a trecut la premierea efectivă a sportivilor consacraţi ai clubului. Premiile au fost acordate începând de la locul XII în sus, după cum urmează:

Locul 12 - Olariu Răzvan, participant la Campionatele Naţionale de stil desfăşurate la Galaţi

Locul 11 - Tăuţan Ionuţ, participant la Campionatele Naţionale de stil de la Galaţi

Locul 10 -  Iancu Raul, participant la Campionatele Naţionale de stil de la Galaţi

Locul 9 - Doblea Raul , ocupant al loculului III la CN de Tradiţional - Memorialul Pavel Vancea, la kata echipe

Locul 8 - Tauţan Andrei, medaliat cu aur în cadrul CN de Tradiţional de la Oradea la kumite pe echipe

Locul 7 - Kiraly Mark , medaliat cu argint şi bronz în cadrul întrecerilor naţionale de la Oradea şi Izvorani

Locul 6 - Ristea George, medaliat cu bronz la proba de fukugo individual la CN Tradiţional precum şi medalii naţionale la probele de kata şi kumite echipe.

Locul 5 - Luca Darius, medaliat cu bronz la kumite individual la CN de Fudokan de la Galaţi şi cu argint cu echipa României la Campionatul European de la Napoli

Locul 4 - Hava Antonio, vicecampion naţional la kumite individual în cadrul CN de Fudokan de la Galaţi, respectiv medaliat cu aur la proba de kumite echipe la Campionatul Mondial de Fudokan desfăşurat la Belgrad. 

Locul 3 - Kalman Szabolcs, sportiv component al lotului României de Karate Tradiţional juniori şi care în 2015 a ocupat un loc IV la kata individual în cadrul CN Fudokan de la Izvorani, un loc II la kata individual în cadrul CN Tradiţional de la Oradea - Memorialul Pavel Vancea, un loc II la fuku-go individual la CN Tradiţional de la Oradea - Memorialul Pavel Vancea, precum şi medaliat cu argint şi bronz la probele de echipă de la Campionatele Naţionale şi participant la CM de karate Fudokan la probele de kata şi fuku-go individual. 

Locul 2 - Botez Robert Diner, campion mondial în Serbia cu echipa României de kumite, precum şi vicecampion naţional la Oradea.

Locul 1 - Luca Andrei George (în foto cu trofeul) – campion mondial la proba de kumite pe echipe, vicecampion mondial la probele individuale de kumite şi fuku-go, medaliat cu bronz la kata individual în cadrul aceluiaş eveniment, dublu campion european la probele de kumite atât individual, cât şi cu echipa României, ocupant al poziţiei secunde la proba de fuku-go individual, dar şi multiplu campion national, la toate probele individuale, de kata, kumite, fuku-go, precum şi medaliat la probele de echipa în cadrul Campionatelor Naţionale.

După cum se poate observa, sportivii de pe primele cinci locuri şi-u adus considerabil aportul în obţinerea rezultatelor notabile de clubul orădean în cadrul Campionatelor Naţionale, Europene şi Mondiale.

În cadrul galei, nu au fost omişi nici părinţii sortivilor, cărora li s-a mulţumit "pentru încrederea acordată de-a lungul timpului", dar nici diferitele personalităţi din lumea sportului, "care au susţinut ceea ce înseamnă karate traditional", după cum a precizat Raul Tudorică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON