URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2011, 10:49

Campioni în avans: Oradea rămâne capitala polo-ului

Campioni în avans: Oradea rămâne capitala polo-ului TOT PRIMII. CSM Digi îşi asigură cel de-al cincilea titlu consecutiv. Anul trecut, primarul Ilie Bolojan a ţinut să-i felicite pe campionii care au luptat până la capăt pentru Oradea, deşi a fost o perioadă în care nu şi-au primit salariile
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu două turnee finale înainte de încheierea ediţiei 2010-2011 a Superligii Naţionale de polo, formaţia CSM Digi este deja matematic campioană.

Actualul sezon a fost dominat cu autoritate de poloiştii orădeni, care îşi adjudecă, astfel, al cincilea titlu consecutiv. Investiţiile în infrastructură, seriozitatea şi perseverenţa responsabililor acestui sport, dar mai ales rezultatele băieţilor, au făcut din Oradea capitala incontestabilă a polo-ului românesc.

Restul se bat doar pentru locul doi

Crearea unei baze moderne de polo a generat o emulaţie fantastică, apropiind şi mai mult publicul de echipa orădeană, care şi în trecut se bătea cu granzii Capitalei, Steaua şi Dinamo, dar, ca un făcut, tot pe locul III încheia competiţia. Din a doua jumătate a anilor 80, când Crişul cucerea, în premieră, două titluri consecutive, Oradea n-a mai izbutit să-şi impună supremaţia. Acum, însă, lumea polo-ului românesc "nu mai poate scăpa" de această echipă orădeană care domină tot mai clar competiţia internă.

Cu un singur rezultat de egalitate în actualul sezon, restul fiind numai victorii, elevii antrenorului Cornel Gordan au făcut ca adversarele din campionat să nu se mai gândească cum îi pot ajunge şi depăşi, ci cum să se lupte pentru poziţia secundă, singura care le mai poate aduce satisfacţii. Jocul constant bun al jucătorilor, dar şi "mâna de fier" a antrenorului au consolidat o trupă respectată, ce pune reale probleme şi-n competiţiile europene, unde se apropie tot mai mult de fazele superioare.

Pe lângă construcţia bazinului olimpic - care a adus o sumedenie de beneficii, de la condiţiile de pregătire până la disputarea acasă a unor turnee internaţionale - o serie de alţi factori contribuie la reuşita poloiştilor orădeni. E vorba de încăpăţânarea conducătorilor echipei de a crea un team redutabil, dar şi de vecinătatea cu o ţară de renume în polo-ul mondial, Ungaria, ce a adus cu sine avantajul unor stagii comune regulate. În plus, politica achiziţionării unor jucători cu experienţă din campionatul maghiar a contribuit din plin la creşterea valorică a formaţiei orădene.

Echipă croită din valori

În ultimul timp, CSM Digi a trecut şi la o altă tactică, pe care în trecut o practicau mai cu seamă marile echipe bucureştene, mai ales că slăbeşte şi adversarele: transferarea celor mai buni şi de perspectivă jucători din campionatul intern.

Exemplele cele mai elocvente, care s-au dovedit a fi şi foarte reuşite, sunt aducerea la Oradea a jucătorilor Tibi Negrean şi Mihnea Chioveanu, două piese de bază. Alături de aceştia, autohtonii Kadar Kalman şi Nicolae Diaconu, dar şi ungurii Barat, Kincses sau Monostori, precum şi mai tinerii lor colegi Andrei Creţu, George Tarnoveţchi, Alex Popoviciu sau Bogdan Câmpianu au contribuit la închegarea unei echipe care în prezent îmbină experienţa cu tinereţea, constanţa cu ambiţia şi dorinţa de afirmare a tinerilor.

În paralel, clubul orădean, împreună cu CS Crişul, şi-a permis să alcătuiască şi o a doua echipă de Superligă Naţională, care încet, încet, deşi încorporează doar tineri de viitor, a început să obţină şi rezultate.

Oradea "îngroapă" ultimul turneu

În actuala ediţie de campionat, poloiştii de la CSM Digi Oradea au disputat până acum 34 de jocuri, din care au câştigat 33, doar unul încheindu-l la egalitate. Elevii lui Gordan au marcat în total 722 de goluri, primind, în schimb, numai 157. Orădenii au acumulat 100 de puncte şi au devansat clar celelalte partenere de întrecere, care au o zestre de numai 80 de puncte - Steaua, 70 - Dinamo şi abia 36 - AMEFA Arad.

Cu două turnee finale înaintea încheierii sezonului, CSM Digi Oradea este din nou campioană, matematic nemaiputând fi ajunsă nici măcar de Steaua. Tocmai de aceea este foarte probabil ca Federaţia să decidă ca ultimul turneu, cel cu numărul 4, să nu se mai dispute, urmând ca turneul al treilea, de la Oradea, din perioada 29 aprilie - 1 mai, să fie ultimul. Iar oficialii federali să vină pe malurile Crişului cu medaliile, pentru a-i răsplăti şi premia pe cei din frunte. Campioni în avans, cum le stă bine unor aşi...


"Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm din nou titlul naţional, de această dată mult mai clar, mult mai detaşat, aşa că nu se mai poate pune problema echipei care deţine supremaţia în polo-ul intern. Pentru noi a fost un sezon lung, cu meciuri multe, şi-n cupele europene, dar care ne-a răsplătit din plin eforturile"

Kadar Kalman

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
intrebare
Mihaita, Anghele, ce se aude despre plecarile iminente ale jucatorilor de baza anuntate pt vara acestui an. Exista vreo pozitie oficiala a clubului? Pt ca se pare ca situatia nu e chiar asa roz cum pare...
Postat 20 Aprilie 2011, 12:27 de fan csm
FELICITARI!!!!
FELICITARI BAIETI. SPER CA SI FC BH sa va ia exemplul :)!
Postat 19 Aprilie 2011, 18:23 de Dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON