URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2011, 10:18

Baschetbaliştii de la CSM Oradea au bătut la Miercurea Ciuc cu 91-74

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii formaţiei CSM Oradea şi-au respectat blazonul şi s-au impus în deplasare, în cadrul etapei a XXII-a a campionatului Diviziei A, pe terenul ultimei clasate, BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc. Elevii antrenorului Cristian Achim au câşigat la o diferenţă de16 puncte, cu scorul de 91-74.

Meciul, foarte important pentru orădeni în tentativa lor de a prinde play-off-ul, a fost început echilibrat, după primele 10 minute tabela indicând două puncte avans gazdelor, scor 18-16. În sfertul al II-lea, însă, orădenii au fost mult mai eficienţi, au preluat conducerea şi s-au desprins pe tabelă, la pauza mare conducând cu 45-28.

Sfertul III s-a desfăşurat într-o notă mai echilibrată, dar tot orădenii l-au câştigat, cu 23-19. În ultimele 10 minute, şi pe fondul diferenţei mari de pe tabelă în favoarea CSM-ului, gazdele au mai recuperat din handicap, încheind ultimul sfert cu scorul de 27-23.

Meciul s-a încheiat cu scorul total de 91-74 pentru echipa orădeană, care a acumulat, astfel, a 13-a victorie din actuala ediţie a campionatului şi a mai făcut un pas important pentru calificarea în prima grupă valorică.

Din nou, Sasha Topchov a fost cel mai eficace jucător orădean al disputei, cu 19 puncte înscrise. L-a urmat Nemanja Maric, cu 16, şi Andelko Mandic, cu 14 puncte. Au mai înscris: T. Mitchell şi M. Schachtner, câte 12 puncte, Horia Hora, 8, Lazar Laszlo, 4, şi Andrei Pascu, Rareş Paşca şi Mate Stretea, câte 2 puncte.

De la gazde, doi jucători, C. Hannah şi T. Enrico Ramon, au marcat marea majoritate a punctelor, câte 25 fiecare.

Victoria de la Miercurea Ciuc îi consolidează formaţiei orădene poziţia a VI-a a clasamentului, cu 35 de puncte.

În derbiurile de la Piteşti şi Sibiu, gazdele şi oaspeţi şi-au împărţit victoriile, cu scoruri identice, 83-68, pentru BCM U Piteşti, respectiv BC Mureş Târgu Mureş. Aceste două succese constituie victorii importante atât pentru piteşteni, cât şi pentru mureşeni.

În etapa a XXIII-a, CSM Oradea va primi pe teremn propriu replica oltenilor de la SCM CSS Craiova, sâmbătă, 26 februarie.

De precizat că la feminin, echipa orădeană CSM Universitatea a evoluat la Braşov în etapa a IV-a a Seriei A2, fiind învinsă de formaţia locală Galactica Olimpia, cu scorul de 72 - 52.


Rezultatele etapei a XXII-a a campionatului Diviziei A la baschet masculin:

CSU Ploieşti - SCM CSS Craiova 93 - 74
BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc - Municipal Oradea 74 - 91
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - Energia Rovinari 85 - 65
CSU Atlassib Sibiu - BC Mureş Târgu Mureş 68 - 83
BCM U Piteşti - Gaz Metan Mediaş 83 - 68
CSA Steaua Turabo - CSU Cuadripol Braşov 109 - 59
CS Politehnica Iaşi - BC Timişoara 77 - 94


Clasamentul în partea superioară:

1 CSU Ploieşti 41 p
2 U-Mobitelco BT Cluj-Napoca 39 p
3 CSA Steaua Turabo 39 p
4 Gaz Metan Mediaş 37 p
5 BC Mureş Târgu Mureş 36 p
6 Municipal Oradea 35 p


Etapa a IV-a Seria A2 feminin:

Politehnica National Iaşi - Sportul Studenţesc Omnilogic 65 - 50
BC Galactica Olimpia Braşov - CSM U Oradea 72 - 52

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON