URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2010, 22:45

Oltchim a pierdut finala Ligii Campionilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut cu scorul de 31-32 meciul retur cu Viborg, din finala Ligii Campionilor, astfel că trofeul rămâne în vitrina formaţiei daneze, care l-a câştigat şi anul trecut.

Oltchim a defilat în campionatul intern şi a avut un sezon excepţional în Europa, însă nu a făcut faţă atunci când s-a aflat faţă în faţă cu posibilitatea de a realiza cea mai mare performanţă din istoria clubului şi a handbalului feminin românesc.

Fetele antrenate de Radu Voina au pierdut meciul tur cu deţinătoarea trofeului, Viborg, la o diferenţă de şapte goluri, 21-28, astfel că aveau nevoie de un miracol pentru a întoarce rezultatul. Vâlcencele au avut în spate peste 5.000 de suporteri, care au creat o atmosferă fabuloasă în Sala Polivalentă "Ioan Kunst Ghermănescu" din Capitală, însă nu a reuşit să se lase purtată spre o victorie din cauza numeroaselor greşeli din defensivă şi a inconstanţei în joc.

Condusă cu 1-0, Oltchim a egalat şi a trecut în avantaj, iar Viborg nu a mai condus până în minutul 11. Cele două echipe au continuat să conducă alternativ, iar Oltchim a avut şi un avans de două goluri, dar apoi danezele au înscris de patru ori consecutiv fără să mai primească (12-10, min. 21)

După reluare, defensiva vâlcencelor a continuat să fie cel puţin visătoare şi să lase multe spaţii pentru adversare. Viborg şi-a crescut progresiv avantajul (19-16 - min. 35; 21-17 - min. 36, 22-17 - min. 39) şi abia atunci fetele de la Oltchim au părut să aibă o tresărire de orgoliu şi să crească în joc, arătând de ce au ajuns în finala Ligii Campionilor.

Radu Voina a reuşit în cele din urmă să le convingă pe jucătoarele sale să se apere mai agresiv şi pe tot terenul, iar vâlcencele au redus încet, încet din diferenţă, apropiindu-se la un singur gol (24-25, min. 45). Totuşi, ele nu au reuşit să treacă în avantaj, iar meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Viborg, 32-31.

Pe teren a fost şi o româncă fericită: extrema dreapta a Viborgului, Cristina Vărzaru. Bucuria câştigării trofeului a fost dublată de cea provocată de faptul că ea, cu 101 reuşite în acest sezon al Ligii Campionilor, este cea mai bună marcatoare a competiţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON