URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2014, 12:02

Vine finala: Baschetbaliştii de la CSM, încurajaţi de suporteri înaintea plecării la Ploieşti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După calificarea istorică în finala Campionatului Naţional de baschet masculin, formaţia orădeană CSM se pregăteşte acum de primele două confruntări, de asemenea, istorice, din cadrul ultimului act al Ligii Naţionale. Astfel, baschetbaliştii orădeni vor disputa sâmbătă şi duminică, la Ploieşti, jocurile cu numerele 1 şi 2 din finala cu CSU Asesoft.

"Ne aflăm în faţa celor mai importante jocuri din istoria acestui club şi asta ne va motiva să luptăm până la ultimul strop de energie. Mergem la Ploieşti pentru a câştiga cel puţin un meci din cele două. Echipa s-a pregătit foarte bine şi faptul acesta îmi dă motive să fiu încrezător. Experienţa este de partea adversarilor, dar şi noi avem atuurile noastre. Pentru că suntem o echipă de luptători şi jucători valoroşi, am credinţa că misiunea noastră nu s-a terminat aici", a declarat managerul echipei CSM, Şerban Sere.

Pentru jocurile din finală, elevii antrenorului Cristian Achim au avut ceva mai mult timp la dispoziţie să se pregătească, ploieştenii având nevoie de cinci partide în semifinale pentru a se califica, faţă de doar trei ale bihorenilor. "Asesoft-ul a fost nevoit să joace meci decisiv cu U Mobitelco în timp ce noi am avut mai multe zile de pauză. Ei au fost în tensiune, dar această situaţie probabil că îi ţine în priză. Pauza mai mare pe care am avut-o noi nu cred că va face diferenţa pentru că am mai fost în această postură şi la primul meci am evoluat foarte bine", a precizat Titus Nicoară.

Jucătorul orădean, care va disputa în premieră o finală de campionat naţional, spune că presiunea va fi pe campioana en-titre, nu pe orădeni. "Este o performanţă să ajungi să te baţi pentru un asemenea trofeu şi consider că presiunea va fi pe adversari pentru că se joacă pe terenul acestora, iar dacă vom reuşi să câştigăm cel puţin un meci, va conta enorm. Ei au jucători individual foarte buni dar noi avem un joc de echipă printre cele mai bune din campionat", a mai afirmat Nicoară.

Nici William Franklin nu se lasă intimidat de numele adversarului şi susţine că este foarte montat asupra jocurilor din ultimul act al Ligii Naţionale "Pentru mine nu contează numele adversarului. Sunt motivat pentru că joc o finală. Consider că orice echipă poate fi bătută, chiar şi Asesoft-ul, drept dovadă meciurile semifinalei cu U Mobitelco. Atuurile noastre sunt pregătirea fizică foarte bună şi banca de rezerve care ne-a permis să avem cea mai lungă rotaţie din întreg campionatul", a declarat Franklin.

Sistemul de desfăşurare al finalei va fi tot de cel mai bun din cinci confruntări, cum s-a întâmplat şi în sferturi şi semifinale. După jocurile de la Ploieşti, peste o săptămână vor avea loc confruntările de la Oradea, iar mai apoi, dacă va mai fi necesar, Ploieştiul va găzdui meciul al cincilea, cel decisiv. Faptul că echipa prahoveană va găzdui cu un meci în plus nu le dă dreptul să se considere favoriţi, susţine managerul echipei orădene, Şerban Sere, care apreciază că şansele în această finală sunt egale.

"Suntem într-o formă fizică şi de joc foarte bune, drept dovadă am câştigat şase meciuri din şase în play-off şi acest aspect reprezintă un atu în faţa experienţei Ploieştiului. Cred că suntem o echipă greu de bătut în două zile consecutive de către orice formaţie. Partea mentală va fi esenţială pentru că va conta să nu cedăm chiar dacă se va întâmpla să fim conduşi. Mă aştept la un joc foarte dur al ploieştenilor în apărare, care nu sunt foarte convins că va fi sancţionat. Dacă vom fi pregătiţi pentru un joc fizic extraordinar atunci vom avea şanse", a precizat Sere.

Înaintea primelor dispute, antrenorul echipei CSM, Cristian Achim, se confruntă cu o singură problemă de efectiv, Zarko Comagic, accidentat în continuare.

Sâmbătă, primul joc de la Ploieşti al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin va debuta de la ora 20.15, iar duminică, cel de-al doilea, de la ora 18. Ambele dispute vor putea fi urmărite în direct pe micul ecran, transmise de Digi Sport.

Pentru jocurile de la Ploieşti, conducerea clubului orădean va pune la dispoziţie suporterilor echipei CSM un autocar de 50 de locuri, transportul urmând a fi gratuit, susţinătorii formaţiei trebuind să-şi achite însă costurile legate de cazare şi masă. În acest sens, conducerea CSM Oradea a organizat joi seara la Arena "Antonio Alexe" o întâlnire cu suporterii. Aceştia s-au dus la sală şi pentru a-i încuraja pe jucători înaintea plecării spre Ploieşti, unde vor disputa prima finală din istoria clubului.

Pe de altă parte, începând de luni se vor pune în vânzare biletele pentru jocul 3, cel de la Oradea. Acestea se vor putea achiziţiona de la sediul clubului, zilnic, între orele 9-15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON