URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2015, 08:01

AZI, la Arena Antonio Alexe: Baschetbaliştii orădeni îşi cheamă fanii să-i încurajeze la meciul împotriva Stelei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ultimele victorii, dar în special după jocul de la Sibiu, unde s-a impus clar pe terenul liderului, CSU Atlassib, jucătorii de la CSM CSU Oradea se reîntorc în acest weekend acasă, aici unde vor disputa, sâmbătă seara, de la ora 19.45, unul dintre cele mai dificile meciuri din actuala ediţie de campionat.

În cadrul etapei a XII-a, prima a returului campionatului Ligii Naţionale, baschetbaliştii orădeni vor primi vizita Stelei. Se vor întâlni echipele cu cele mai puţine înfrângeri de până acum din campionat, câte două pentru ambele combatante.

"Urmează un meci dificil, în compania unei echipe cu pretenţii. Ne dorim să câştigăm pentru că acesta este scopul nostru la fiecare meci. Pe de altă parte, o victorie în faţa Stelei ne-ar oferi un avantaj important, deoarece în situaţia unei egalităţi în doi am fi avantajaţi de rezultatele directe întrucât i-am învins în duelul direct din tur. În plus, ar fi un avantaj moral să ai 2-0 în duelurile cu Steaua", a declarat managerul echipei CSM CSU, Şerban Sere, în conferinţa de presă ce a prefaţat acest derby.

De precizat faptul că în tur, la Bucureşti, orădenii s-au impus în runda inaugurală a actualei ediţii de campionat, cu scorul de 72-68 şi prin acest fapt, dar şi prin prisma clasamentului, au ascendentul moral asupra adversarei, mai cu seamă cu cât vor evolua pe teren propriu, în faţa unui public inimos.

De altfel, săptămâna aceasta, CSM CSU Oradea a şi lansat un scurt video de promovare a partidei împotriva Stelei în care baschetbaliştii clubului îi cheamă pe fani să-i încurajeze îmbrăcaţi în roşu, una dintre culorile echipei orădene.

Partida din prima etapă a returului Ligii Naţionale la baschet masculin, CSM CSU Oradea - Steaua CSM EximBank Bucureşti va fi arbitrată de Marius Ciulin, Alin Faur şi Alin Dragoş. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost delegat Romi Stănciulescu.

Partida, care va debuta la ora 19:45, va fi transmisă şi de Digi Sport.

Prima etapă din retur a debutat vineri, când BC Mureş s-a impus cu 90-81 la Mediaş, cu Gaz Metan, iar U BT Cluj a câştigat tot în deplasare, la Bucureşti, cu Dinamo, cu scorul de 85-75.

Între celelalte jocuri ale etapei, se mai remarcă disputa de duminică seara, de la Craiova, dintre SCM U din localitate şi BCM U Piteşti, cu începere de la ora 20, de asemenea, în transmisiune pe Digi Sport.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON