URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2012, 13:02

Sponsorii grădiniţelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cât costă să ţii un copil în şcoală sau în grădiniţă numai părinţii ştiu. De pildă, cei ai micuţilor care frecventează Grădiniţa 17 din Rogerius au aflat că trebuie să ducă la grădi o droaie de obiecte de igienă: săpun lichid, detergent pentru spălat pe jos, clor, detergent pentru rufe, deodorant pentru toaletă, şerveţele şi hârtie igienică.

Evident, pe lângă toate aceste "nimicuri", mai trebuie să plătească şi cumpărarea de jucării - câte 80 de lei, alţi 30 de lei fondul grădiniţei şi 20 de lei fondul clasei. Educatoarele se scuză spunând că trebuie să respecte regulile ce impun dezinfecţii periodice în toată unitatea, dar fără ca instituţiei să-i fie alocaţi bani în acest scop.

Pe de altă parte, însă, tot ele ţin să sublinieze că părinţii nu sunt obligaţi să contribuie nici cu bani, nici cu produse, fiind la latitudinea lor dacă fac sau nu "donaţiile".

Dar, cum părinţii responsabili vor să-şi ştie odraslele în siguranţă, ferite şi de microbi, şi de mânia educatoarelor, toţi se tranformă în cuminţi sponsori ai sistemului de educaţie românesc...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@laura
draga laura, iti inteleg revolta impotriva nesimtitilor care injura si jignesc, dar nu prea gandesc, dar hai sa o luam incet si metodic! 1.de la stat ar trebui sa aiba bani gradinitele pt cele trebuincioase, ca de aia sunt gradinite de stat. si banii astia tot ai nostri sunt, din impozite, taxe, etc, statul doar ii administreaza, ca sa zic asa. deci sistemul este vinovat, nu voi si nici parintii. 2.nu e exagerat 100-200 lei pe an, deranjeaza faptul ca trebuie sa platesti pt ceva pt care ai platit deja, prin plata impozitelor si care cica e gratis. si sa stii ca sunt familii pt care 100 lei chiar conteaza. 3.un salariu de 1000 lei cat are o educatoare e fff mic, dar nu cred ca ar trebui sa vi se ridice statui pt ca aveti grija de copii, este meseria voastra, si puteti renunta si sa va luati job-uri mai avantajoase. dar respect meritati, asta e clar.
Postat 19 Noiembrie 2012, 22:06 de al
ar trebui sa faceti o inregistrare
Si la alte gradinite se face la fel, doamnele nu recunosc dar ar trebui inregistrate in timpul sedintelor cu parintii cand spun in fata ca trebuie sponsorizate o gramada de lucruri pt copii nostri insa sa se consemneze in procesul verbal incheiat in cadrul sedintei ca parintii au venit cu ideea sponsorizarii...ele sunt platite mult prea bine pt cele 4 ore care le lucreaza in timpul carorar isi lasa copiii cu ingrijitoarele si ele isi rezolva problemele personalele, si mai sunt si altele daca ar fi destui parinti care sa lu le mai fie frica si sa spuna lucrurile asa cum sunt de fapt.
Postat 19 Noiembrie 2012, 21:16 de gradinita 24
Eu am trimis informatiile la redactie!
A trecut ceva timp de cand am fost "constransi" sa facem "donatiile" prezentate... Vreau sa spun ca in grupa ficei mele(grupa mica) nu s-au cumparat jucarii noi, gradinita arata la fel, nici o schimbare! Sunt deacord cu unele consumabile, la ce le-a trebuit insa detergentul de rufe? E gradinita cu program redus si de spalat nu au ce spala(la toti parintii l-i sa inaintat pur si simplu o lista cu cumparaturile pe care noi in calitate de parinti urma sa le facem). Am dat acei bani, pentru ce? Din cate stiu oricum fondul clasei si al scolii e interzis, nu? Iar in ceea ce-o priveste pe Laura... e o frustrata de cadru didactic cu siguranta! Sa-i fie rusine !
Postat 19 Noiembrie 2012, 21:04 de Mihai
@laura
Ce-ar fi sa te duci tu si educatoarele tale hoate si nesimtite la un grajd si sa va ocupati de cresterea animalelor si nu a saracutilor copilasi nevinovati ???
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:44 de Parinte
bani
Domnilor ziaristi informati-va mai bine cand scrieti un articol, nu scrieti prostii, documentati-va mai bine ca altfel o dati rau in bara cum ati facut cu acest articol de 2 lei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Noiembrie 2012, 16:04 de Dora
bani
Buna ziua! Si ma rog de unde sa aiba gradinitele bani pentru hartia igenica, sapun si rechizite, domnilor? ca nu vorbim aici de gradinite particulare ci de cele de stat care nu primesc bani de la nimeni si daca parintii nu platesc o suma x pe semesteru/an, cine sa sponsorizeze cele necesare pe parcursul unui an scolar la gradinitele? educatoarele din salarul de 700 de lei? si suma maxima pe care o platesc parintii pe an e undeva la maxim 150-200 de lei pe an? vi se pare mult domnilor pentru a-i asigura copilului dumneavoastra cele necesare? dumneavoastra cat bani irositi intr-un an sa le cumparati copiilor jucari, dulciuri sau alte prostii? Si daca le insultati pe cadrele didactice ca fiind animale sincer mi se par ca altcineva e aici animalul nu acele persoane care va ingrijesc copilul, il sterg la nas, etc, etc si dumeavostra aveti pretentii uriase si fite in cap.IAR DACA NU VA CONVINE DUCETi- VA COPIII LA GRADINITE PARTICULARE SA VEDETI CAT VA COSTA SA STEA COPILUL ACOLO. O zi buna!
Postat 19 Noiembrie 2012, 16:00 de laura
Gradinita
Si eu am copilul la gradinita 23 si trebuie in fiecare an sa le cumparam jucarii, caiete speciale, calculator educatoarei, scaunele, iar la inceputul fiecarui semestru trebuie sa ducem hartie igienica, servetele, sapunuri. Ce este strigator la cer este faptul ca, daca mergi la toaletele copiilor gasesti 2, maxim 3 sapunuri la 9 sau 10 chiuvete, o singura hartie igienica pentru toate vasele WC si asa mai departe. Dar trebuie sa duci, pentru ca altfel brusc copilul iti este prezentat ca fiind un copil problema, care nu este atent, care face doar prostii. Este total nedrept iar pe cadrele care fac asemenea lucruri le-as putea cataloga ca fiind animale. Dar din pacate asta este, se stie, dar nu se ia nicio masura, singurii care sufera fiind bietii copilasi.
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:42 de Parinte
NU STIM SA FURAM
si daca nu ai bani ca nu stii FURA ce fac cu copii ? II UCID , ii discrimineaza :))))) atata le trebuie ca codul penal le manca fundul la inchisoare cu banii marcati ma duc si nu ma las lupt pentru copilul meu , NU STIM SA FURAM am sa i scriu pe haine , sa va crape moaca in OGLINDA sufletului vostru, amin ! Nu ne au invatat parintii sa furam ca sa dam altora din prada :)))ha, ha, ha, ha, ha, DISCRIMINAREA se pedepseste :)).
Postat 18 Noiembrie 2012, 19:36 de NU STIM SA FURAM
si care e stirea?
De parca numai la gradinite s-ar proceda astfel. E pregatirea parintilor pentru fondul clasei si fondul scolii de mai tarziu.
Postat 18 Noiembrie 2012, 19:28 de sponsor
Hotie si coruptie prin gradinite
Acest lucru se intampla probabil la toate gradinitele, si majoritatea celor aduse de catre parinti si in spacial a cele de calitate nu ajung la copii ci in sacosele personalului gradinitelor asa ca la gradinita 23. Aceasta hotie ar putea fi stopata de catre conducerea ministerului sau al inspectoratilui scolar prin interzicerea angajatiilor de a colecta obiecte sau bani de la parinti si desfacerea contractului de munca a celor care procedeaza altfel. De ce nu se procedeaza asa, pentru ca cei care ar trebui sa puna asa ceva in practica sunt si ei NISTE HOTI.
Postat 18 Noiembrie 2012, 17:30 de Parinte
Ce se intampla defapt.
Defapt daca stam putin si ne gandim, de ce devin parintii sponsori? Simplu ca buna ziua ... DE FRICA. Se impun subliminal anumite conditii, conditii de genul celor scrise mai sus: "trebuie să respecte regulile ce impun dezinfecţii periodice în toată unitatea, dar fără ca instituţiei să-i fie alocaţi bani în acest scop." si cand colo in special cei ce ocupa functiile de director (care preiau hamurile gradinitelor) se fac intelesi ca acesti copii nu pot fi ingrijiti "daca nu ne ajutam reciproc", asa ca uite cum stau parintii cu "morcovul in fund" de grija copiilor si de frica cadrelor (defapt de calitatea serviciilor acestora). Sa ne inmulteasca tuturor Dumnezeu fiecare bine si rau ce il facem de 10 X.
Postat 18 Noiembrie 2012, 17:22 de Individ
dotati gradinitele cu SANATATE lasati banii celor ce il slujesc pe SATAN, amin !
ar trebui impus gradinitelor ca copii sa manance numai din linguri si pahare de argint pentru a se evita bolile , asta trebuie sa sponsorizat metalul cel mai pretios argintul.Sa nu le lipseasca laptisorul de matca, polen sunt in crestere.
Postat 18 Noiembrie 2012, 13:46 de dotati gradinitele c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON