URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2021, 11:01

Șapte adolescenți din Oradea, la poliție, după ce au bătut un șofer OTL. Bărbatul le-a cerut să își pună masca de protecție și a ajuns la spital

Șapte adolescenți din Oradea, la poliție, după ce au bătut un șofer OTL. Bărbatul le-a cerut să își pună masca de protecție și a ajuns la spital (Foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şapte adolescenţi din Oradea s-au ales cu dosare penale, după ce au agresat marţi seară un şofer OTL care conducea un autobuz pe linia 14. Puștii au devenit violenți după ce bărbatul le-a cerut să se dea jos din autobuz pentru că nu purtau măști de protecție. În urma incidentului, șoferul a ajuns la spital. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20.15, când un grup de şapte băieţi au urcat într-un autobuz la staţia de pe strada Tudor Vladimirescu.

Cei şapte nu purtau mască de protecţie. "Şoferul autobuzului i-a rugat să coboare, dacă refuză să poarte mască. Aceştia, după ce au coborât, au aruncat cu pietre spre autobuz. Şoferul a coborât, la rândul său, să le ceară socoteală, moment în care toţi cei şapte au început să-l lovească", se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al OTL.

Incidentul a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 20.22, la faţa locului deplasându-se un echipaj de poliţişti de la Ordine Publică, dar şi o ambulanţă. 

"Toate cele şapte persoane bănuite de comiterea agresiunii au fost identificate de poliţişti şi conduse în aceeaşi seară la sediul Poliţiei Municipiului Oradea pentru audieri. Este vorba de şapte tineri din Oradea, şase de 15 ani şi unul de 13 de ani", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Aceasta a mai precizat şi că în cauză a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul infracţiunii de lovire şi violenţe.

Șoferul în vârstă de 43 de ani a fost transportat la spital pentru îngirjiri medicale.

Autobuzul a fost înlocuit pe traseu de un altul, imediat după incident.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Soferul justitiar da la OTL,la datorie !
Soferul sa-si vada de respectarea regulilor de circulatie,de respectarea atributiunilor prevazute in fisa postului,pentru ca transporta oameni nu animale sau balastru.... Sa-si intretina autobuzul in starea tehnica si igienica corespunzatoare pentru transportul urban...Au ajuns soferii de basculanta de pa la Varcirog sau din Serghis sau de oriunde, soferi pa autobuz la Oradeghia Mare ! "Seara,merjem si noi ca orasenii,la o bere pa terasele da pa Unirii....ca ne canta Garbarek!!?? din taragot...si-apoi maine o luam de la capat..."
Postat 02 Septembrie 2021, 21:42 de platona
pericol pentru calatori - ii pasa directorului si primarului de acest lucru?
directorul OTL citeste comentariile de aici? articolul este trist, insa reflecta categoria de cetateni (cam 50%) care circula in toate mijloacele de transport fara sa plateasca bilet, recalcitranti, nespalati, galagiosi, infecti - asta este realitatea! nu doar vatmanii sunt in pericol, ci si ceilalti calatori! cat despre autobuzele T3, cum sunt arhipline la modul irespirabil, ele sunt un prilej excelent pentru tigani si infractori sa isi bage mainile in buzunarele gentilor sau ghiozdanelor, sa te verifice de cash sau telefoane mobile.
Postat 01 Septembrie 2021, 17:41 de roger
proști da mulți
Vine din urmă pandemia fără leac, generația de mitocani mai mari decât mă-sa și tac-su la un loc, proștii care nu știu scrie, care au crescut cu ciomagul pe spinare și care văd în violență cheia tuturor problemelor. Acești hominizi se duc direct în asistență socială, alcoolism, teoria conspirației și anarhie socială. Ăștia au cărți de identitate și votează în turme organizate la fiecare alegeri, ăștia te determină să-ți iei lumea-n cap, ăștia sunt mai răi decât hoardele de invadatori.
Postat 01 Septembrie 2021, 13:05 de decalog
security
incet va fi nevoie de agenti de paza pe mijloacele de transport. in orasele occidentale ce se respecta sunt in special pe metrou, unde infractionalitatea abunda. pe rute ce duc la periferie ar trebui implementat si la noi, si pentru ca s-a investit in mijloacele astea. pe fondul frustrarilor din ce in ce mai cronice din societate, favorizate si de pandemie, infractionalitatea va creste. nu cred ca vrea nimeni sa ne intoarcem de unde am plecat, hoti de buzunare si vandali.
Postat 01 Septembrie 2021, 12:30 de User anonimizat
Oradea, oras sigur!
Asta se intampla frecvent pe toate mijloacele de transaport in comun. Iar daca suni la 112 ca nu se respecta legislatia sanitara te iau peste picior, ca doar nu o sa fuga dumnealor dupa tramvaie sa ii prinda pe cei ce nu respecta legea. Asa ca lasa soferii si vatmanii sa se descurce, dupa cum le-a fi norocul!
Postat 01 Septembrie 2021, 11:52 de Socrate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON