URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2012, 14:56

Şocant! Sute de porumbei otrăviţi au umplut malul Peţei în Calea Aradului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duhoare de carne în putrefacţie, trotuare pline de pene şi sute de hoituri aruncate pe malul Peţei. Zona Aleea Călinului s-a transformat, de mai multă vreme, într-un abator al porumbeilor. Supăraţi că păsările, alungate de Primărie din centrul oraşului, s-au mutat pe blocurile lor, locatarii din zonă le otrăvesc cu momeală pe bază de porumb.

"Cineva le dă boabe de porumb otrăvite. Porumbeii le mănâncă şi peste puţină vreme mor în chinuri. Pe unii îi adună copiii de rromi şi îi duc acasă, la alţii pisicile le mănâncă inimile şi capul, iar alţii umplu şoseaua şi sunt făcuţi terci de maşini", a povestit BIHOREANULUI orădeanca Elena Ştefan, care locuieşte în zonă.

Până nu demult fiind un loc de plimbare pentru locuitorii din vecinătate, artera de pe malul Peţei are un aspect dezolant. Trotuarele sunt acoperite de pene şi puf, iar parcările şi locurile de sub geamurile apartamentelor sunt pline de hoituri.

Ca să nu umple de scârbă trecătorii, orădenii adună cadavrele şi păsările în agonie şi le aruncă pe malul Peţei. Oamenii povestesc că păsările încă vii sunt adunate de copiii rromi, care le duc acasă ca să le mănânce.

Miercuri la prânz, un grup de copiii aduna păsări bolnave de pe malul pârâului, alegându-le dintre hoituri. "Nu le mâncăm. Numai ne jucăm cu ele. Sunt destule. Nu facem nimic rău", a protestat un prunc, la observaţiile reporterului.

Locuitorii din zonă spun că zona străzii Aleea Călinului a fost întotdeauna cuibar pentru porumbei, dar niciodată nu au fost atât e mulţi. "Parcă aşa de mulţi ca în vara aceasta n-au fost niciodată. Eu nu zic să nu-i rărească dacă afectează clădirile, dar nu aşa, că se umple tot cartierul de duhoare!", s-a plâns un trecător.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Mircea Mălan a declarat că va verifica personal situaţia din strada Aleea Călinului, după care Primăria va lua măsurile care se impun.

Nici Garda de Mediu Bihor nu ştia nimic despre problema porumbeilor otrăviţi. "Mâine (n.r. joi) vom merge în teren, să vedem ce s-a întâmplat", a declarat prim-comisarul Gheorghe Raţiu pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
ce handicapati
bai oamenilor nu sunteti sanatosi sunt mai mic si gandesc mai limpede cu ce sctrica sarmani porumbei ac sunt alungati de peste tot ce mananca ce bea???punetiva in locur loc RUSINE CE-A A JUNS ROMANIA CE-A MAI DE CACAT TARA PENTRU CA ESTE INVADATA DE PROSTI AMI BINE RAMANEM 2000 CARE GANDIM LIMPEDE RESTU PROSTILOR SA SE DUCA UNDE-OR VEDEA CU OKI KA DUMNEZEU NU DOARME TINETI MINTE RUSINE IMBECILI DE OAMENI CEMAI
Postat 21 Aprilie 2013, 23:12 de ady
Marieprisa manci bilele
Auzi la ea filip duce oradea in europa ti-o fi dat si tie o coaja de paine si acuma nu mai primesti coaja aia de paine de aia disperi dupa filip uitate bine la oras acuma marie puli
Postat 27 Noiembrie 2012, 19:15 de Marius
Cacat
Baga hainele in casa ducate dracu daca se caca pe haine i otravesti? pisat cu ochii daca cainele musca il otrvim daca lei urla i impuscam da cand oameni puli fac ce fac distrug tot cu aia ce plm sa faci? multi nau minte nici cat porumbei aia..
Postat 27 Noiembrie 2012, 19:10 de Marius
anonim
Nu e bine sa-i otravesti ,dar totusi cred ca oameni sau saturat de mizerie.Daca ai fi femeie si a-i veni de la serviciu obosita si ti-ai spala rufele si apoi cin te duci sa le iei le vezi pline de gainat ,cea-i face ? Te-ai gindit si la asta?
Postat 23 Noiembrie 2012, 20:07 de mandea
anonim
Nu e bine sa-i otravesti ,dar totusi cred ca oameni sau saturat de mizerie.Daca ai fi femeie si a-i veni de la serviciu obosita si ti-ai spala rufele si apoi cin te duci sa le iei le vezi pline de gainat ,cea-i face ? Te-ai gindit si la asta?
Postat 23 Noiembrie 2012, 20:07 de mandea
rusine
sal le fie rusine celor care fac rau la porumbei aceia saraci nu se gandesc delok ca acei porumbei nu apartin nimanui ei sunt ai cerului .......LE DORSC SA AIBE SI EI PARTE DE O MOARTE CA SI PORUMBEI ACEIA
Postat 23 Noiembrie 2012, 18:09 de simi
NU MAI FACETI RISIPA D MANCARE
mda iar un caz d risipa d mancare in loc sa le faca capcane sa-i manance tembelii ai omoara cu otrava,ca tzaranii inculti care s-au mutat d la sat la blocul d oras cred ca porumbeii sunt otravitori ca si ciupercile amanita muscaria.dragi tzarani jegosi din orasul oradea carnea d porumbel este comestibila asa ca nu-i mai otraviti ci impuscatii cu aer comprimat sau prinsi in tipica capcana cu ligheanu sprijinit cu o crenguta p care o legati ci sfoara si cand porumbelu e la porumbu d sub lighean jbang i-ati taiat craca,apoi cu un cutit bine ascutit ca sa nu sufere mult i se ia viata dupa care se pune in apa oparite se ciupeleste se scoate matzu gros din el si destul e bun de dat la cuptor sau in ce fel mai vreti voi sa-l gatiti!!!!buon apetit.INCA ODATA NU MAI RISIPITII MANCARE D CALITATE!!!!
Postat 22 Noiembrie 2012, 13:19 de PISTI
@doctor
in primul rand eu nu spun ca e bine ca acei porumbei au fost omorati. dar incearca sa te pui in locul locuitorilor din zona. sa stii ca si porumbeii, desi sunt frumosi creiaza mult disconfort. dealtfel scrie si in articol ca pasarile au fost alungate din centru de primarie, de ce oare? cred in continuare ca esti unul dintre cei care iubesc ff mult animalele, cu conditia sa le ingrijeasca altii iar tu sa nu te implici in niciun fel. IPOCRITULE!
Postat 22 Noiembrie 2012, 11:00 de oradean
@scortosul
bai prostovanule, nu e rusine sa fii taran, dar tu esti taranoi semianalfabet. e o diferenta, dar probabil tu nu esti in stare sa o vezi
Postat 22 Noiembrie 2012, 10:46 de oradean
@oradean PITENCATROPUL
A fi taran este vre-o rusine ? Este o rusine pentru tine "oradean"? Tu " radean" stai la baza renului uman , esti un PITENCATROP adica ! Asta esti : un PITENCATROP. Ca sa nu te doara capatana uite eu am adoptat 5 maidanezi si am 57 mate boschetare in grija ! Fii linistit! de te-ai linisti de tot PITENCATROPULE !!! Nu te pot compara cu o vaca , esti mult , mult , mult mai jos !!! Nici macar animal nu iti pot zice , Fiara sata esti PITENCATROPULE "oradean"!!!
Postat 22 Noiembrie 2012, 01:26 de scortosul
@oradean
Deja ii cam plictisitor sloganul: ''daca iubesti asa de mult animalele de ce nu le ei acasa?'' Pe tine oradeanule sau mai exact animalule cine te adopta? Vreo vaca de la tara? Porumbeii tot timpul au trait in libertate! Mai consulta un atlas zoologic, poate ca descoperi o imagine si cu tine.
Postat 21 Noiembrie 2012, 23:30 de Doctor
@porumbel
daca iubesti asa de mult animalele de ce nu le iei acasa? apropo, cati maidanezi ai adoptat?
Postat 21 Noiembrie 2012, 23:17 de oradean
@scortosul
tu esti un taranoi si nu-mi bat prea mult capul sa caut o replica mai subtila pt tine
Postat 21 Noiembrie 2012, 23:15 de oradean
@mariePri
vai ce bine era pana in 2008, abia astept sa vina filip din nou primar si sa duca orasul asta in europa
Postat 21 Noiembrie 2012, 23:12 de oradean
tarani prossssti
pai io v as otravi pe toti, taranoilor care locuiti pe aleea calinului iar pe cei care scapati v as impusca tuvaneamuncur de blocuristi prossti, blestemat sa va fie neamu in veci sa n aveti decit urmasi handicappati...
Postat 21 Noiembrie 2012, 22:35 de porumbel
MA REPET ! CEA MAI FEROCE FIARA DE PE TERRA ESTE omul !
Cea mai feroce fiara de pe TERRA este omul !! El, omul, ucide din placere, sa fie numai el singura vierate de pe Pamant!!! Cand v-a ajunge "singura" fiinta v-a fi si "singurul" locuitor si ultimul in acelasi timp !! IUBITI ANIMALELE SI COPII !! DArcum poti iubi copii cand tie nu-ti mai sta capu dupa fundul femeii ci te uiti dupa bucile barbatilor ???
Postat 21 Noiembrie 2012, 20:16 de scortosul
Urbea păsărească
Asta e situatia cu Oradea noastra incepind cu 2008, ca pina si porumbeii s-au saturat de asteptat ceva bun.
Postat 21 Noiembrie 2012, 18:34 de MariePri
Mălan şi măsurile ce se impun ...
... adică să ia lopata şi mătura. Mare e porumbarul Domnului şi mulţi viceprimari îl populează. Vezi tinere adept al Ordinului Bolovănesc, că de la câinii vagabonzi ai primarului se trage treaba, care fac caca acolo unde şi mănâncă, după modelul vostru de "buni conducători".
Postat 21 Noiembrie 2012, 18:32 de prof.dr. Trăşculescu
Horror!
E horror ce pot face oamenii. Daca vor sa nu mai aiba vietate in zona sa nu le dea de mancare si pleca singuri, dar sa-i otravesti... E pur si simplu horror sa faci rau cuiva care nu se poate apara, fie el si un porumbel...
Postat 21 Noiembrie 2012, 18:05 de daniela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON