URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2017, 21:49

A învins! Simona Halep, calificată în finala de la Roland Garros

A învins! Simona Halep, calificată în finala de la Roland Garros foto: Gazeta Sporturilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românca Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a făcut din nou un meci foarte bun şi s-a calificat, joi, în finală la Roland Garros. Simona a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 mondial şi favorita nr. 2, scor 6-4, 3-6, 6-3.

La final, Simona a explicat cum a trăit meciul şi unde a făcut diferenţa: "Este minunat să fiu din nou în finală. Roland Garros este turneul meu favorit. Am avut un meci greu şi puţine emoţii, pentru că ea mă învinsese pe zgură, în FED Cup, iar eu o bătusem doar pe hard. Zgura e mai lentă şi de aceea m-am temut, dar am reuşit să mă mişc bine pe teren, am alergat mult şi am împins-o în spate. Ştiam că ea se grăbeşte atunci când e pusă în dificultate şi de aceea am ţinut-o departe de fileu", a spus Halep, citată de adevarul.ro.

Simona a recunoscut că în setul al doilea a avut un moment de slăbiciune, pe care l-a depăşit însă rapid: "Am fost puţin căzută, atât fizic, cât şi mental. Acum mă voi odihni şi voi face tot ce voi putea pentru a câştiga trofeul. Mă aşteaptă un meci greu, pentru că ea nu are nimic de pierdut, dar nici eu nu mai am ce pierde".

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a învins-o, joi, scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, pe elveţianca Timea Bacsinszky şi a devenit prima sportivă din Letonia, din toate timpurile, calificată într-o finală la Roland Garros.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. În schimb, până la ediţia din acest an, cea mai bună performanţă a Jelenei Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a fost participarea în primul tur, din 2016.

Prezenţa în finala turneului de la Roland Garros este recompensată cu un milion de euro şi 1.300 de puncte în clasamentul mondial. Câştigătoarea competiţiei va primi 2.100.000 de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Finala este programată pentru sâmbătă, ora 16.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cand?
Nu era rau sa ne spuneti , cand va fi finala.
Postat 09 Iunie 2017, 13:33 de wolf
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON