URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iunie 2018, 16:54

Sentinţă definitivă pentru fostul ministru al Transporturilor Dan Şova: Închisoare cu executare, în dosarul CET Govora

Sentinţă definitivă pentru fostul ministru al Transporturilor Dan Şova: Închisoare cu executare, în dosarul CET Govora foto arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul senator PSD Dan Şova, totodată fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia a fost dată, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi este definitivă.

De asemenea, Mihai Bălan, fostul director al CET Govora a primit muncă în folosul comunităţii, scrie Mediafax.

Potrivit Digi24.ro, în acest dosar, Şova a fost trimis în judecată în ianuarie 2017, el fiind acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. În primă instanţă, Şova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, aplicându-i-se pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Şova a fost obligat şi la plata către stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de confiscare specială.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Procurorii notează în rechizitoriu că, în urma demersurilor lui Dan Şova pe lângă Mihai Bălan, în lunile decembrie 2011 şi mai 2013, Bălan a încheiat două contracte de consultanţă cu firma de avocatură reprezentată de martorul denunţător, iar în perioadele ianuarie-octombrie 2012 şi respectiv iunie 2013-august 2014 a avizat, din partea CET Govora, plăţile efectuate în baza celor două documente, cu încălcarea prevederilor legale şi a normelor interne de funcţionare a societăţii respective.

DNA mai arată că aceste contracte nu erau justificate pentru că atunci CET Govora avea un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi.

Fostul ministru s-a predat, miercuri după amiază, polițiștilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Cuțu rau
Parca tu ziceai că ai dovezi cum că Impact și Bolojan
Postat 22 Iunie 2018, 00:50 de Sandu1201
nu m-a păgubit nimeni...
@Sandu1201: Ce pagube? Nu m-a păgubit nimeni! Despre ce vorbesti?
Postat 21 Iunie 2018, 22:18 de cainerau
Cuțu rau
Tu ți-ai recuperat pagubele?
Postat 21 Iunie 2018, 21:54 de Sandu1201
!!!
@Sandu1201: Tu ești capabil să faci diferența între daune, pagube și profit? Cunoști definiția prejudiciului? Știi că DNA nu are atribuții în recuperarea unor sume? Evident HABAR NU AI!
Postat 21 Iunie 2018, 18:59 de cainerau
Biohazard
Sunt legende in care unii se ocupau cu experimente de arme biologice.Ei creau virusul si tot ei aveau antidotul.DNA-ul a luat-o razna, extrem de selectiv, subversiv, corupt de-a dreptul. Problema e sa creezi un sistem functional cit mai imun la coruptie(se poate daca se vrea).Statul paralel a ingaduit coruptia, pentru ca a fost actionar in ea, apoi a creat antidotul, care nu prea functioneaza, plus ca s-a defectat de-a binelea.Pentru noi era mult mai simplu sa respectam citeva reguli de igiena, nu sa incercam sa ne vindecam de holera. Deci nu un dna mai puternic. Reguli,proceduri etc...dar asta numai daca ne salvam de DSP(!)
Postat 21 Iunie 2018, 00:02 de excalibur
Excalibur
DNA sa fie mai puternic sa recupereze DAUNELE, PAGUBELE și PROFIT
Postat 20 Iunie 2018, 23:06 de Sandu1201
Ciudat...
Pe director l-au condamnat la munca in folosul comunitatii.Nu trebuia sa-i impute cei 10.000€/luna x numarul de luni "prestate" ?? Poate s-au virit sumele in pretul curentului si atunci n-a mai fost nici o pierdere...
Postat 20 Iunie 2018, 22:23 de excalibur
Eutanasiat
Să crești mare, la minte, nu la prostie.
Postat 20 Iunie 2018, 22:19 de Sandu1201
Mulţumesc pentru sugestie
Funcţionalule!
Postat 20 Iunie 2018, 20:09 de eutanasiu
Eutanasiat
De ce nu sesizezi DNA
Postat 20 Iunie 2018, 19:39 de Sandu1201
Şi mic, şi slab, Şova!
Mult mai performante mi se par Irina Poinar şi cu Şuta Loreadana care au reuşit să încheie două contracte de asistenţă juridică "tip abonament" cu Compania de Apă Oradea însumând 150.000 de euro. Speţele sunt identice. Ambele instituţii (CET Govora şi CAO) au jurişti angajaţi, diferă doar numărul (6 respectiv 5). Cu toate acestea, DNA Oradea n-are nicio treabă!
Postat 20 Iunie 2018, 19:20 de eutanasiu
Felicitări DNA
Curățați tara de jigodii
Postat 20 Iunie 2018, 17:05 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON