URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2012, 09:36

Senatul Universităţii din Oradea are şase membri noi

Senatul Universităţii din Oradea are şase membri noi Câştigător al concursului pentru decanatul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog (foto) a fost nevoit să renunţe la calitatea de membru în Senat. Locul său a fost luat de următorul ales de pe lista facultăţii, Ligia Vereş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatul Universităţii din Oradea şi-a validat, în şedinţa de luni, noi membri. Acest lucru a fost necesar deoarece şase membri ai Senatului şi-au dat demisia, pentru că au fost numiţi în funcţii de conducere, incompatibile cu calitatea de senator.

Astfel, din partea Facultăţii de Ştiinţe Economice, Nicoleta Naiană Ţarcă şi Dorin Paul Bâc îi înlocuiesc pe foştii senatori Liana Eugenia Meşter (numită director interimar al Departamentului de Afaceri Internaţionale) şi Dorin Coita (director interimar la Departamentul de Management-Marketing). Din partea Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, în locul senatorului Călin Băban (numit prodecan al facultăţii) a fost validat Marcel Sorin Pater, iar din partea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, în locul proaspătului decan Florian Bodog este senator Ligia Vaida.

Numită la rândul ei prodecan al Facultăţii de Protecţia Mediului, şi Nicoleta Andra Lazăr şi-a dat demisia din Senatul Universităţii, fiind înlocuită de Adrian Nicolae Vuşcan. De asemenea, s-a schimbat şi un student din Senat, în locul lui Adrian Vuşcă, care a absolvit facultatea, fiind pus Bogdan Ovidiu Morar.

Toţi membrii noi ai Senatului au fost rezerve pe listele facultăţilor, fiind următorii pe liste în funcţie de numărul obţinut la alegeri.

Tot luni, senatorii au validat modificări la nivelul conducerii comisiilor de specialitate ale Senatului. Astfel, Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii este prezidată de Mariana Mureşan (fostul preşedinte, Călin Băban, a demisionat din Senat), iar Comisia pentru valorificarea şi administrarea patrimoniului este condusă de Ioan Ţarcă (în locul Marianei Mureşan).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Domnu' brancardier
"Calin" = dr. Bodog (asta in caz ca nu era evident)
Postat 15 Iulie 2012, 20:28 de Teddy
The Roots
Caline, esti si tu universitar medicinist? Am mai intalnit genul acesta de limbaj la voi, de aceea intreb. Daca esti, nu cred ca va aduce mari servicii astfel de exprimari. Sau vi se falfaie?!
Postat 12 Iulie 2012, 08:56 de @calin
pentru prostu de tedy
Prostovane tedy Prostovane tedy, pe langa ca esti bulangiu nici macar nu ai spirit de observatie: pe bluza persoanei din imagine ce scrie? "Spitalul Municipal Oradea - Ziua Mondiala a Sanatatii 2012". Tu despre ce conferinta matii vorbesti? nu vezi ca poza este mai veche (din primavara). Dar de la un prost ca tine nici nu se poate lumea astepta la altceva decat comentarii rautacioase. Asa ca draga tedy , iti doresc sa S(_)GI P(_) LA cu mata la un loc.
Postat 11 Iulie 2012, 22:34 de calin
domnu' brancardier
Conferinta de presa cu ochelarii de soare de manelist si telefonul mobil pe masa ... Bravo !
Postat 11 Iulie 2012, 18:06 de tedy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON