URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2011, 16:05

Şeful Ştrandului Ioşia şi alţi doi angajaţi, suspendaţi din funcţii!

Şeful Ştrandului Ioşia şi alţi doi angajaţi, suspendaţi din funcţii! Şeful Ştrandului Ioşia, Gheorghe Sime (foto) a fost suspendat pe durata anchetei disciplinare în cazul fetiţei care a murit sâmbăta trecută, după ce a fost absorbită de conducta de evacuare a apei din bazin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Administraţiei Domeniului Public Oradea (fosta Regie Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate - RAPAS, care s-a transformat din 1 iunie în societate pe acţiuni) a anunţat joi că administratorul ştrandului Ioşia şi alţi doi angajaţi au fost suspendaţi din funcţii, pe durata desfăşurării anchetei disciplinare pornită în cazul fetiţei de 7 ani, Elisabeth Haidău, care a murit sâmbătă, la spital, după ce a fost absorbită de conducta de evacuare a apei dintr-un bazin.

"Conducerea ADP a luat decizia suspendării contractului individual de muncă a trei angajaţi ai societăţii, potrivit articolului 52 (1) litera A, pe durata cercetării disciplinare. Aceştia sunt: Gheorghe Sime - administrator ştrand; Avram Florentin - inginer şi Daniel Fâşie - lăcătuş", se arată într-un comunicat transmis de societate.

Potrivit informării, în urma tragicului eveniment şi a unui control demarat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor luni, ştrandul a intrat din nou în reabilitare.

"Inspectorii CJPC Bihor au dispus, între altele, reparaţii la crăpăturile din bazine, vopsirea cu vopsea specifică a bazinelor, crearea de vizibilitate în faţa avertizoarelor de adâncime şi la cele privind obligaţiile vizitatorilor în ştrand. Totodată, avertismentele trebuie să fie scrise cu litere mari, lizibile şi vizibile. La fel, alte sarcini au fost montarea de panouri avertizoare privind pericolele la care se supun vizitatorii şi regulile care trebuie respectate de cei care vizitează ştrandul", se mai arată în comunicat.

Recomandarea CJPC prevede ca toate cerinţele inspectorilor să fie îndeplinite în cel mult 6 luni, dar, în cazul în care măsurile sunt rezolvate mai rapid, ştrandul se poate deschide.

"Lucrările de reparaţii şi verificări au început în Ştrandul Ioşia de luni, angajaţii ADP au trecut la repararea instalaţiilor deteriorate, la vopsirea bazinelor potrivit recomandărilor CJPC, la sudarea ţevilor sparte şi astuparea corespunzătoare a căminelor de vane, la astuparea crăpăturilor şi montarea sitelor la duşurile de la care acestea lipsesc. De asemenea, se verifică starea robinetelor, a sălilor de duş, a tunelului de intrare în bazinul nr. 5 (n.r. unde fetiţa a fost absorbită de gura de evacuare a apei), se asigură condiţii mai bune la WC-uri şi se montează indicatoare spre punctul de prim ajutor", mai menţionează reprezentanţii instituţiei de care aparţine ştrandul.

Informarea mai precizează că în cursul zilei de vineri, conducerea ADP va face o invitaţie către Protecţia Consumatorilor pentru ca reprezentanţii instituţiei să se deplaseze la ştrand şi să constate dacă recomandările făcute au fost îndeplinite favorabil, iar dacă acestea vor fi îndeplinite, ştrandul se va redeschide începând de sâmbătă.

"În cazul în care CJPC nu îşi va da acordul, deschiderea ştrandului va întârzia până ce inspectorii CJPC îşi vor da acordul, ADP urmând a face în tot acest timp orice lucrare se impune pentru ca avizul să fie favorabil. Totodată ADP va face o notificare şi către Direcţia de Sănătate Publică Bihor", se mai arată în comunicatul fostei regii de pieţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
logica
La RAPAS se vede ca pestele se impute de la coada . Capii vinovati sunt protejati de structurile comuniste ale sistemului bolnav implementat de Bolo. Felicitari Andrica , ai dovedit ca pe tine nu te pot schimba dacat legionarii
Postat 11 Iunie 2011, 09:13 de pacalici
blabla bla
auzi ma oradene si daca era copilul tau aveai aceasi parere, poate ca nu
Postat 10 Iunie 2011, 19:19 de eu
traian bodea un cacat
tu nu ai grsit niciotata , ce fericit o sa fi ca au ramas trei familii fara venit
Postat 10 Iunie 2011, 17:00 de oradean
cum?
suspendati, se vor intoarce intr o luna la lucru.
Postat 10 Iunie 2011, 13:16 de cecece
diana ai probleme cu constiinta?
de ce e de vina Bodea ? ca a avut curajul sa ceara demisii, ori tu crezi ca trebuia sa taca ca nu cumva sa se ia vreo masura si sa nu se m-ai intimple asa ceva? din cite stiu nu ia cerut demisia lui Bolojan, din potriva la indrumat sa isi schimbe oamenii.
Postat 10 Iunie 2011, 09:25 de luci
zic si eu
Stiu ca durerea este mare, dar eu cred ca un copil la acea varsta trebuia supravegheat atent de cineva cand intra in bazin.!!! Acuma numai regrete, nu stiu de ce trebuie sa se intample o nenorocire ca sa se ia masuri .
Postat 10 Iunie 2011, 08:23 de oradean
pentru anca si altii ca ea
Scumpii mei sunteti total dezinformati si chiar rautacioasi daca nu vreti sa vedeti ca: 1. IN MANDATUL LUI BOLOJAN SE FAC MAI MULTE DECAT IN ULTIMII DOUAZECI DE ANI si 2. DACA ATI STI CATE A FACUT FILIP CU VOIA LUI NU FARA,V-ATI CRUCI,DAR EL A SCAPAT BASMA CURATA CA IN TIMPUL LUI LUMEA NU AJUNGEA ASA USOR LA INFORMATII SI IN LOC SA CUMPATATI LA BINELE ORADIEI DATI IN BOLOJAN SI ANDRICA DOI OAMENI CU ADEVARAT COMPETENTI! 3. SUSPENDAREA DIN FUNCTII A CELOR TREI ANGAJATI S-A FACUT DE A DOUA ZI DACA N-ATI STI,SI NU LA APARITIA ARTICOLELOR DIN ZIAR 4. iNCA O DATA RUSINE LUI BODEA CA S-A TREZIT SA FACA TAM TAM ELECTORAL DIN ACEASTA TRAGEDIE. SINCERE CONDOLEANTE FAMILEI INDOLIATE
Postat 10 Iunie 2011, 08:21 de diana
mda?
Daca Traian Bodea nu ii rusina treceau cu vederea ca nu cumva sa se ia cineva de scaunele lor caldute. Acuma au reactionat si ei cu o intirziiere de o saptamina, vai de noi ce oameni de caracter ne conduc.
Postat 09 Iunie 2011, 22:40 de unul
pt anca
ANCA DRAGA TU ESTI CAM PROASTA DE FELUL TAU,ASAI? TE POMENESTI CA FILIP ERA MAI BUN.CATA SPAGA IAI DAT?
Postat 09 Iunie 2011, 20:41 de aa
DEMISIA BOLOJAN!
PRIMAR DE MAHALA ce esti ! ca a facut cu oradea incredibil si ULITA e misss
Postat 09 Iunie 2011, 18:58 de anca
de cine vorbiti?
bodea un profitor de bani publici , imbogatit de filip si udmr , un fripturist fata cap numai cu gura mare
Postat 09 Iunie 2011, 18:08 de s
anonim.
puscarieeee la ei, Andrica la Rcoareeee nu la Sefieee. Sa plateasca cu libertatea vreo cinci ani macar. Bolojaneee astia iti sint profesionistii pe care ii promovezi. rusine.
Postat 09 Iunie 2011, 17:42 de anonim
ce mutra de nepasare.
Ce sa poti pretinde de la un om cu fata aia, strandul are incasari de zeci de milioane pe zi si angajeaza alcolici. A avut dreptate Bodea ca la o firma privata ar fi fost pedepsiti imediat vinovatii, INSA LA STAT MORTUL E DE VINA.
Postat 09 Iunie 2011, 17:15 de nicoleta
praf in ochi de la Primar.
Voi ne inbatati cu apa, asta e masura,ati suspendat trei angajati pina saptamina viitoare cind o sa ii rechemati la lucru? Asteptati sa se uite totul si o luati de la capat? citi copii m-ai trebuie sa moara ca sa va dati seama de gravitatea faptei?
Postat 09 Iunie 2011, 17:01 de eugen
Felicitari pentru Bodea.
Tot respectul pentru presedintele PC Bihor care a cerut demisia conducerii strandului, nu e suficient ca au fost demisi doar ei, sa fie demisi si cei de la conducerea RAPAS.
Postat 09 Iunie 2011, 16:44 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON