URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2020, 21:31

Şeful Serviciului Permise din Suceava primea chiar şi 20.000 de euro şpagă într-o singură zi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, că a reţinut 14 persoane în dosarul permiselor obţinute fraudulos la Suceava, între cei reţinuţi numărându-se şi fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri şi Înmatriculări Vehicule Suceava, Radu Ionuţ Obreja, care - arată procurorii - primea şpăgi chiar şi de peste 20.000 de euro pe zi.

"În cele trei cauze menţionate în comunicatele anterioare, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 şi 27 noiembrie 2020, a unui număr de 14 inculpaţi în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere şi înmatricularea autoturismelor", se arată într-un comunicat al DNA. 

În aceeaşi informare se precizează că: "O situaţie specială este cea a  inculpatului Obreja Radu-Ionuţ, persoană care, în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro". 

Amintim că procurorii anticorupţie au descins, joi, în 67 de percheziţii în trei cauze privind darea de mită pentru permise şi înmatriculări. Peste 1,2 milioane de euro şi sute de mii de lei, dar şi ceasuri scumpe şi maşini de lux au fost confiscate în urma acţiunilor. Mai mulți polițiști și funcționari sunt bănuiți că facilitau obținerea de permise de conducere și înmatriculări pe șpăgi grase, în afacere fiind implicați și instructori auto sau de la RAR. Anchetatorii au confiscat inclusiv maşini de lux, dar și sume uriașe, ținute în sacoșe și în lighean.

"În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu «albirea banilor». Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută", au transmis, vineri, anchetatorii.

Grupul infracţional nu se temea că va fi prins pentru că ar fi beneficiat de protecţie de la nivel înalt. Inculpatul Martin Mihail, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, ar fi asigurat protecţie juridică activităţii infracţionale de corupţie derulată la nivelul serviciului de permise Suceava.  Protecţia juridică, asigurată de ofiţerul DGA pe parcursul anului 2020 ar fi constat în divulgarea, fără drept, a unor informaţii la care avusese acces în virtutea atribuţiilor, informaţii menite să îl favorizeze pe Radu Obreja.  

"La data de 18 august 2020, ofiţerul de poliţie Martin Mihail ar fi pretins, printr-un intermediar, de la şeful Compartimentului permise Obreja Radu Ionuţ, un autoturism de teren, iar la data de 8 noiembrie 2020 ar fi şi primit autoturismul, cu titlu gratuit, în schimbul omisiunii sesizării din oficiu şi furnizarea unor informaţii nedestinate publicităţii cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu. Conduita ofiţerului l-ar fi pus la adăpost pe şeful compartimentului permise şi pe complicii săi de o eventuală răspundere penală pentru activitatea infracţională de corupţie desfăşurată în legătură cu permiselor de conducere", se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
estul si sudul tarii sunt organizate la fel - spaga e regina
toate permisele obtinute in suceava de cativa ani au fost pe spaga luate. atunci cat sunt de "valabile"? de cativa ani chestia asta s-a imputit si acum a explodat buba dupa ce un politist s-a trezit sa ceara un jeep mita de la seful de permise ca sa nu-l toarne, nestiind ca e urmarit... parca e din filme cu prosti. aia toti ar trebui sa faca puscarie si sa li se confiste toate bunurile obtinute macar in ultimii 5 ani, in afara de cele dovedite ca au fost achizitionate prin salariu! puscarie cu dedicatie, ca sa se invete minte si altii! sigur mai sunt in tara cazuri asemanatoare, Moldova si sudul tarii sunt cele mai vulnerabile/deschise la mita. ar fi socant sa aflam cate se intampla in jud Constanta, in port, in vami, etc.
Postat 28 Noiembrie 2020, 17:05 de roger
După scandalu Pitești
Suceava a crescut prețurile ::::))))
Postat 27 Noiembrie 2020, 23:03 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON