URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2021, 09:55

Șefă cu pretenții: Fiica PNL-istului Avrigeanu și nora PSD-istului Mang a vrut să se judece cu Inspectoratul Școlar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instalată de nici două luni la conducerea Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Bihor, psihologa Cristina Mang, nimeni alta decât fiica liberalului Ionel Avrigeanu şi nora PSD-istului Ioan Mang, pare că şi-a reevaluat nemulţumirile față de Inspectoratul Școlar, cu care a vrut să se judece, odată cu funcţia primită.

La începutul verii, înainte de a fi numită directoare la instituţia în cadrul căreia lucrează consilierii şcolari, ea a deschis un proces împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, cerând anularea unei decizii prin care i s-a respins cererea pentru gradaţia de merit, un bonus la salariu care se acordă cadrelor didactice şi psihopedagogilor cu rezultate bune.

Pe motiv că era incomplet, dosarul i-a fost refuzat de IŞJ Bihor, iar psihologa a considerat decizia injustă şi a vrut-o anulată.

Săptămâna aceasta, însă, la primul termen al procesului, doamna Mang s-a răzgândit şi i-a anunţat pe judecătorii Tribunalului Bihor că renunţă la acţiune. Pesemne că s-a consolat cu celălalt bonus: funcţia de şefă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Fără intenția de a anula această breaslă
Iulia: am rectificat "tuturor" cu "multora", imediat dupa ce am scris comentatiul. Dar nu a fost incărcat cred că din motive tehnice. In graba de a da replica celor care isi permit ca catalogheze fără să cunoască, am spus "tuturor" in loc de "multora". Nu a fost intentia mea de a anula această breaslă, ci de a scoate in evidență, faptul că, doamna Mang este si capabilă, nu doar fiica sau nora cuiva!!!
Postat 16 Octombrie 2021, 23:23 de lumi46
Breasla psihologilor anulată
Lumi46 : Dacă și doamna Mang știe tot atâta psihologie câtă gramatică cunoști tu , e clar, e de 10. Uf, dar am uitat că este muuuultt peste nivelul tuturor din breaslă. Alo, orădeni: Psihologii din Oradea sunt toți niște habarniști cu excepția doamnei Mang care este doxă. Apelați cu încredere!
Postat 16 Octombrie 2021, 17:30 de iulia
comentarii fara sens!!!
E jalnic sa ii vezi pe unii cum isi permit sa isi dea cu parearea, desi nu cunosc deloc persoana si conjunctura in care a fost numita!!! Exista si oameni bine pregatiti si capabili sa isi asume unele functii, chiar daca parintii sau rudele fac parte din mediul politic, acesta este si cazul doamnei Mang! Cunostintele pe care le are acumulate la varsta ei, sunt mult peste nivelul mediu si mult peste nivelul tuturor celor din breasla. Iar sa iti permiti sa cataloghezi si sa folosesti asemenea cuvinte intrun astfel de ziar care isi respecta auditorii, despre o persoana despre care nu stii nimic, aceasta spune multe despre tine si nu despre ea. Sper ca Bihoreanul sa sesizeze aceste cuvinte nepotrivite si sa ia masuri!
Postat 15 Octombrie 2021, 13:29 de lumi46
vai de noi!
Vai de tara asta: se ajung prin functii doar curvele si neamurile "alesilor" ! Cata vreme nu ne lecuim de nepotism si coruptie, n-are rost sa vorbim de infrastructura si bunastare, ca hotii din parlament si din judete fura tot, incepand cu functiile. Si mai au si tupeul sa spuna ca de fapt ei sunt foarte buni si nimeni altul pe lumea asta nu-i mai potrivit in functia respectiva sau ca au intrat prin "concurs"!
Postat 15 Octombrie 2021, 11:52 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON