URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2020, 09:32

Ședințe la secret: Primăria Oradea nu vrea să transmită online consfătuirile Consiliului Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima victimă a situaţiilor de criză este democraţia. Municipalitatea orădeană o confirmă prin refuzul constant de a transmite în direct şedinţele de Consiliu Local pe reţelele de socializare, astfel încât orădenii să poată vedea cum le este hotărâtă soarta.

Liderul grupului PSD, Emilian Pavel, a cerut joi, pentru a doua oară de la constituirea noului Consiliu, transmiterea online a dezbaterilor. Argumentele pesedistului, potrivit cărora Consiliul Judeţean transmite şedinţele online încă din precedentul mandat, că la Paleu tocmai consilierii liberali au declanşat o campanie pentru transmiterea şedinţelor de acolo, dar şi că o transmisie de 30 de secunde pe care a făcut-o în direct a strâns rapid 30 de urmăritori, semn că există interes din partea orădenilor, nu au avut rezultatele scontate. Dimpotrivă.

Primarul Florin Birta a spus că dacă pandemia va impune renunţarea la şedinţele faţă în faţă, pentru protejarea aleşilor locali şi a angajaţilor municipalităţii, va propune revenirea la sistemul folosit în primăvară. Consilierii vor primi un cod cu care să se conecteze la una dintre liniile puse la dispoziţie de Serviciul de Transmisiuni Speciale, iar dezbaterile se vor desfăşura în regim de teleconferinţă.

Nu doar că nu public, ci de-a dreptul la secret! Doar n-are nevoie administraţia de cetăţeni care să stea în calea dezvoltării, punând întrebări despre hotărârile luate sau chiar, Doamne fereşte, cerând explicaţii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Majoritatea face ce vrea!
Doar nu sunt proști să se lase filmați!
Postat 19 Noiembrie 2020, 08:53 de User anonimizat
primar pe hartie
Ar trebui sa citeasca primarul actual ce a spus mentorul si seful lui,fostul primar, acum o sapt intr-o replica data cons.jud F.Cozma,si anume daca oamenii muncii pot merge la munca,atunci si domnii consilieri pot merge la sedintele de consilii!Ori Birta nu stie citi?
Postat 18 Noiembrie 2020, 13:26 de Fradi
transparenta doar in campanie electorala
parca era vorba de transparenta in urma cu cateva luni dar atunci erau in pozitia ghiocelului cersind voturi ...acuma 4 ani pot face ce vor
Postat 18 Noiembrie 2020, 09:49 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON