URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2020, 09:53

Secretele piramidei: Primăria Oradea a renunțat la ideea de a transmite imagini live din sala ghișeelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multă protecţie începe să însemne nicio protecţie. Vestita lege a GDPR, privind protecţia datelor personale, capătă accente ilare. Dacă tot nu poate educa orădenii să îşi plătească impozitele online, conducerea municipalităţii a încercat măcar să le vină în ajutor celor care vor musai să-şi achite dările la ghişee.

Cum în piramida Primăriei se formează cozi de zeci de persoane la unele ore, directorul economic Eduard Florea a vrut să monteze o cameră care să transmită imagini live pe portalul Primăriei, astfel încât contribuabilii să nu pornească cu banii de acasă atunci când ghişeele sunt asaltate de plătitori. Ideea, folosită în staţiunile de schi pentru a le semnala turiştilor înghesuiala de la telescaun, a fost însă înăbuşită în faşă de juriştii Primăriei, invocând legea privind protecţia datelor personale.

Responsabilii GDPR au arătat că municipalitatea poate fi dată în judecată de orădenii nemulţumiţi că imaginea lor a fost transmisă public. Mai ştii, poate vor să ţină la secret faptul că şi-au plătit impozitele la ghişeu fiindcă nu ştiu să folosească o tastatură...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
De aceea nu se vor camere de luat în primărie, mai ales în piramidă!!!
V-ați îngrozii dacă ați auzi/vedea/socoti ce sume trec anual prin acel *"acvariu"* ... Calculați doar TVA-ul fiecăruia... vedeți venitul vostru lunar, după care imaginati-vă că statul detine între 30% și 50% din tot ceea ce vedeți în propriul portmoneu (plastic și hârtie) ... De-ar știi lumea Adevărul, ANARHIE s-ar numi Democrația asta...
Postat 11 Februarie 2020, 16:16 de TED
Oradeaveche
Așa-i... dar noi vorbim aici în gol, ca(cu) fraierii care "nu văd ziua de mâine"... Chestiile astea sunt nimicuri pentru ei, dar edilul nostru are atâtea "găuri în zalea lui strălucitoare" ..! Dacă ar fi să enumăr doar ce știu eu, ar urla lumea la el. Ar urla lumea la toți precedenții lui, dacă ar afla cât s-a furat și "pierdut" de la revoluție îîncoace Per ansamblu, în întreaga Românie, s-au risipit de zece ori mai multi bani decât datoria națională, (o mie de miliarde de $ s-au furat si risipit/pierdut, datorită conducerilor avute până în prezent. Toti care ajung la putere fură/înșeală/jefuiesc! Doar să ajungi în rețeaua edilului nostru de firme, să câștigi o lucrare la licitație, ai să vezi că primind o lucrare de la primărie, vei ajunge să te plimbi prin birourile lui, pe la notarii lui, si când vei realiza ce rețea a dezvoltat în juru-i, vei vedea că viața chiar bate filmul, atâta corupție poate exista! Binenteles că nu poți folosi alte firme de lucru, alți notari decât ce are el sub mâna lui... Să nu vorbesc acum despre TVA și toate taxele care ajung în mâinile celor de sus... Fiecare încearcă să ocolească cumva aceste impozite și taxe, care nu au existat înainte, și și le pasează unii altora, dar puterea de stat tot nu cade neplătită, dimpotrivă, mulge pe oricine poate, și cum se poate mai bine! De aceea, edilul vostru nu este răul cel mai rău, și înțeleg bine situația lui, dar nu-i merge încă mult așa, înainte... Prea a exagerat și v-a plati în curând. Orădenii se trezesc unii după alții și Adevărul biruie întotdeauna (deoarece minciuna are picioarele prea scurte) . Majoritatea acestor fel de oameni vor sfârșii închiși si'n curând li se vor ridica și averile câștigate pe nedrept.
Postat 11 Februarie 2020, 16:03 de TED
TED
Italienii care pun piatră la noi au pus și în Dresda în cu totul alte condiții căci nu aveau asociați români care să se ocupe de restul de la organizare la infrastructură.
Postat 11 Februarie 2020, 13:34 de oradeaveche
Oradeaveche
Cu bună ziua, te salut; Nu știu dacă ești și tu un veteran al acestei cetăți, dar e clar că ai călătorit și dincolo de prezentul ăsta nenorocit... Dar degeaba te aștepți să se execute lucrări de nivel european pe bani europeni și la noi, că la noi alta e politica; cine face treabă aici, trebuie să se și îmbogățească dintr-o lucrare-două (că așa-i romanul!)... De aceea sunt doar anumite firme care se execută si de aceea meseriașii pleacă dincolo de orizont, pentru că pe aici domină primarul ai acoliții săi. Acum vom importa muncitori care muncesc pentru 50 de euro, deoarece altfel nu ne îmbogățim peste noapte... degeaba vin alte firme de gunoi să concureze la noi, că nu se poate înlătura monopolul, degeaba vin alte propuneri de încălzire citadină că tot cei ce au acces la primar continuă să se îmbogățească. De fapt, asta e democrația, de ce să mă plâng pe-aici, degeaba. Primarul face legea aici și oricine dorea să participe trebuia să împartă cu el. Dar, ăsta nu v-a mai dura foarte mult. USR a început să caute în istoric și chiar dacă sunt și ei, cum sunt, vor verifica "la sânge" ce se ascunde sub preșul primăriei... Cât despre comentatori ca sandu, sau poiu... gândește logic puțin; cum poți să te aștepți să știe altceva decât ce văd pe-aici, dacă nu au trăit și pe dincolo puțin..? Pot știi doar ce au văzut online sau ce "se vinde pe piață noastră, (locală)". Mă gândesc că și ei sunt emigranti la Oradea ca si edilul lor (de aceea-i țin partea)... După câțiva ani, vor ieși și ei prin zonă să vadă cum e un ștrand din Ungaria sau o gară dintr-o zonă mai îndepărtată, puțin. Până atunci vor aplauda toate noutățile locale, *"pâinea și circul"* pe care le-o arunca "cezarul" lor în ochi, în fiecare an... (că doar așa se distruge o nație, cu prostii!)
Postat 11 Februarie 2020, 11:43 de TED
Poiu - le alte variante pt. Ted, nu știi?
Poiu, ai fost la piață sa vezi cât costă un prun, un măr, sau cireș?!? Un gutui sau orice alt fel de pom producător (nuc)..? (...tu vezi cum arată piața?!) Uită-te puțin în istoric, doar câțiva ani, să afli cât a costat o plantare, sau o mutare de arbori, din prisma edilului vostru... Uită-te la alte cheltuieli, ca Ciuperca, sau oricâte ar fi ele... Compară prețul lucrării și calitatea ei ! Vezi cine e țăran, și mai comentează pe-aici anapoda... Dacă ți-aș spune că T.E.D. este un nume mai real decât "poiu" și dacă m-ai vedea în față poate te-ai scuza (probabil că ai 7 ani de-acasă). Habar nu ai că, pe când eu făceam câte ceva în orașul acesta, primarul tău culegea din grădina lui, fructe din pomi pe care tu nu-i vrei... pe-aici. Poate că sunt un cetățean Schengen care a revenit ca investitor acasă, încă de-acum, 20 de ani... Tu ce vârstă ai? Poate că sunt mai legat de țara asta decât vor fi vre-o dată strănepoții tăi! Poate că ei vor știi ce înseamnă T.E.D. pentru Romania, și peste 50 de ani, când se vor vedea realitățile cu-adevarat! Sunt conferințe și mai valabile decât ce știi tu de pe net... Pe YouTube poate afișa oricine, orice, dar în realitate, cine face treabă cu-adevărat, nu vrea edificare. Comentează și tu ceva bun, nu vorbi ca un fraier, degeaba...
Postat 11 Februarie 2020, 11:20 de TED
sandu
Ba poți cu o organizare de șantier corectă, delimitarea eficientă a zonei și curățare periodică. S-au refăcut gări centrale în capitale europene menținând circulația și cu minim disconfort pentru zonele adiacente. La noi dacă nu sânt noroaie, zgomot și praf nu știe nimeni că se lucrează. Tocmai că nu trebuie să știe nimeni. Nici nu mă aștept altceva de la firmele astea puse pe profit, cine știe când se mai ivește o asemenea oportunitate.
Postat 11 Februarie 2020, 09:34 de oradeaveche
Ted
Ala e nume de conferinta de oameni inteligenti. Tu il stii ca nume de urs de plus poate. Iesi din comunism, oras cu pomi fructiferi, nu vrei cumva porumb, grane? Sa redevenim granarul europei, dar in oras
Postat 11 Februarie 2020, 08:18 de poiu
TED
Daca nu ar fi praful, noroaiele, și poluarea fonică , nu ai cum altfel sa construiești
Postat 10 Februarie 2020, 21:45 de sandu1260
$@nDu£€... :)) Tu ești de dincolo de Prut, sau Tisa... Sau din A£€$D ..că dacă ai fi orădean, născut aici...
Dacă ai fi orădean, ai simți noroiul, praful, poluarea fonică și chiar te-ar deranja că Primarul tau outlander, vine cu tot neamu' să cucerească vestul... Vine, și din două sensuri de circulație îți face doar unul și din celălalt parcări... (că a adus cu el o grămadă de șoferi și noi locatari) Vine și îți ia ștrandul și îți face el unul mai scump, vine și îți sparge piața și ți-o trage și acolo... Bani să iasă chiar daca ești în cu³ gol... Tu trăiești în Oradea sau ești pe vre-o insulă tropicală?!? Ești beat sandule... Sau bolnav... Du-te și fă pi² .
Postat 10 Februarie 2020, 19:51 de TED
TED
Bine ai venit pe la noi . Ești din seria CrisDumi, EXCALIBUR, Sarca. Bolojan face treabă bună, pt că da ai fi tu la cârma noi orădenii te-am scoate în stradă în P *£@ goala
Postat 10 Februarie 2020, 19:41 de sandu1260
Piramida nu-i muzeu, să-i punem camere...
Cine are cu-adevarat bani, își permite să piardă 10-20 de minute în primărie, că doar de aceea s-a făcut piramida aia frumoasă, să o mai și vizitam, sau nu ..? Ce sens ar mai avea prezenta ei acolo? Ne mai vedem o vecină, ne salutam un fost coleg, oferim un scaun unei bătrâne, dăm ziua-bună polițistului de la informații, că doar e nevoie de salariați, sau nu?!? P Că doar puteau fi un rând de birouri bine dotate cu super-computere și gata (!!!) nu ne mai trebuia ditamai piramida de sticlă! Și, de aceea se scot numere pe hârtie, ca să știi când îți vine randul, la coadă... După cum scriam mai sus, primăria noastră are nevoie de angajați, că doar nu o să mai facă primarul nostru câteva poduri și pe-acolo (de la RER la toaletă și de la turn la electrocentrale sa), sau parcări din al doi-lea rând de caserii ! Mai fain ar fi să devină primăria un muzeu... iar noi să primim taxe/impozite doar pentru că suntem orădeni! Mmmm... și să ne mai și plimbăm gratis cu tramvaiul... Să nu ne aglomereze "investitorii străini" că doar suntem Oradea și nu Lion, Barcelona sau New York ! Nu domle'... NU vrem carduri, plăți online și nici roboti/mașini/computere care să muncească în locul nostru!!! Noi vrem un oraș curat, cu pomi fructiferi, pe marginile Peței, cu nuci, printre blocurile noastre și prin parcuri, și cu cât mai puține blocuri noi, și cu și mai puține șantiere și noroi ! Că altfel, cerem să ne dea primarul telescoape noi (la mașini), capete de bară trapeze și cauciucuri noi... (dacă nu vrea să ne dea macar transportul comun gratuit, în mijloacele astea faine, de transport), și să nu mai poluăm atâta! Tot mărește el pe drumuri, demolează și creează parcări, dar nu se gândește că Oradea nu e o metropolă ci un orășel drăguț, pe Crișul asta voios și limpede! Nu vrem să ajungem cu import de chinezi, și cu industrie de milioane... Nu vrem betoane și derdelușuri ci apă limpede și relaxare... Dar el ce face? Ne face circ din orășelul nostru, frumos, o uzină scoasă la produs, o fabrică de bani pentru nesătuii de investitori... .Doar nu jucăm *Monopoly* sau *Katan*, domnule primar?!? ...cam asta se întâmplă în piramida de sticlă... Se învârt o groază de bani și... ar fi culmea să se lase monitorizați!
Postat 10 Februarie 2020, 19:24 de TED
Unui elev drogat
Cât de fraier trebuie să fi, *mucea* , să pricepi că respectivul pe care-l pui între *drogați* merge să își plătească amenda (de circulație!!!) la piramida, și nu doar impozitul anual ?!? Crezi că toată lumea fumează prostii ca tine?!? Nu observi, că nici nu "arata" a fi orădean (după exprimare!) ?!? Si, poți știi că mai sunt și alte minorități în Oradea, nu degeaba îi mai zice și Grosswardein sau Nagyvarad... *mucos* obraznic ce ești! Dacă ai fi fost în fața mea la coadă, clar luai "un capac" din vecini! Ce puța ta ai învățat la școală?!? Da mama ta acasă ce a făcut 7 ani, te-a abandonat cu telefonul în mâini, non-stop ?! Să fi fost eu tactu' ce lecții de viață ți-aș fi dat ! Te-aș fi bagat la sapă în glie, să înveți respectul și sudoarea, după aceea te-aș învață să scrii cu pastă de pix, nu pe telefon pe-aici... elevu' lu pește! Cât despre a plăti sau nu, online, și eu sunt împotriva plăților online; de ce să îmi bag banii la banca, când prefer să relaționez cu un suflet viu în fiecare zi?!? Poate nu va dați seama, dar cardurile astea vă nenorocesc de tot, precum pe elevul de adineaori, care toată ziua stă pe Facebook! Cine are cu-adevarat bani, își permite să piardă 10-20 de minute în primărie, că doar de aceea s-a făcut piramida aia frumoasă, să o mai și vizitam, dau nu ..? Ce sens ar mai avea prezenta ei acolo? Puteau fi două-trei birouri dotate cu super-computere și nu mai trebuia ditamai piramida de sticlă! Și, de aceea se scot numere pe hârtie, ca să știi când îți vine randul, la coadă... iar primăria noastră are nevoie de angajați, că doar nu o să facă primarul nostru poduri și pe-acolo (de la RER la toaletă și de la turn la electrocentrale sa), și parcări din al doi-lea rând/sens de caserii ! Fain ar fi să devină primăria un muzeu iar noi să primim taxe/impozite doar pentru că suntem orădeni! Să ne mai și plimbăm gratis cu tramvaiul și să nu ne aglomereze "investitorii străini" că doar suntem Oradea și nu Lion, Barcelona sau New York ! Nu vrem carduri, plati online, nici roboti/mașini/computere care să muncească în locul nostru; vrem un oraș curat, cu multi copaci/pomi fructiferi, chiar(!!!) și parcuri, cu puține blocuri și cu și mai puține șantiere și noroi ! Că altfel, cerem să ne dea primarul telescoape noi la mașini, capete de bară și cauciucuri noi... (dacă nu vrea să ne dea macar transportul comun gratuit, în mijloacele astea faine, de transport), și să nu mai poluăm atâta! Tot mărește el pe drumuri, demolează și creează parcări, dar nu se gândește că Oradea nu e o metropolă ci un orășel drăguț, pe Crișul asta voios și limpede! Nu vrem sa ajungem cu import de chinezi, și cu industrie de milioane... Nu vrem betoane și derdelușuri ci apă limpede și relaxare... Ne face un circ din orășelul nostru, frumos, o uzină scoasă la produs, o fabrică de bani pentru nesătuii de investitori... Doar nu jucăm *Monopoli* sau *Katan*, domnule primar?!? Cam asta se întâmplă în piramida de sticlă... Se învârt o groază de bani și ar fi culmea să se lase monitorizați!
Postat 10 Februarie 2020, 19:13 de TED
@crisdumi
Gata spirtul din ajutorul social? Sevraj, delirium tremens? Ca tema e una, tu delirezi pe alta tema. Brrr, ce amarat incult.
Postat 10 Februarie 2020, 13:49 de elev
De 12 ani încoace ...
... primăria trage câte o linie pe asfalt, evident pe bani cât ar costa două linii, după care se răzgândește de o spală cât de cât, ca să nu se vadă ce a fost, și bagă prin consiliul local hotărâri prin care impozitează tot orădeanul care a încălcat linia !?! Niște țărani care, în loc să folosească creta ca să o poată șterge când nu mai "trebuie" ... dau cu vopsea de ulei dacă le merge, ca să poată motiva banii dați apoi pe diluant !?! Cum să fie online vizualizarea activității din "piramidă" ... vreți să rămână mărturii !?!
Postat 10 Februarie 2020, 13:13 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON