URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2020, 09:03

Secrete de Sorbonica: Lipsă de transparență la Universitatea din Oradea, rectorul și-a ascuns până și sexul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitarii orădeni şi-au ales săptămâna trecută reprezentanţii în Senatul academic, prilej cu care candidaţii au trebuit să-şi prezinte CV-urile pe site-urile facultăţilor. Pe lângă faptul că unii nici măcar n-au fost în stare să-şi facă un CV în format european, cum îi obligă regulamentul de alegeri, revoltător şi penibil este felul în care "postacii" Universităţii au publicat documentele, anonimizate la modul tembel.

De pildă, la Medicină, documentele au fost "secretizate" prin acoperirea cu markerul a domiciliului, adresei de e-mail şi a numerelor de telefon ale candidaţilor, operaţiune inutilă din simplul motiv că informaţiile tipărite "răsar" de sub cariocă.

La Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, unde a candidat şi rectorul Constantin Bungău, angajaţii au editat electronic CV-urile, acoperind cu bandă roşie toate informaţiile personale. Aşa se face că, la Bungău de pildă, în afara numelui şi a pozei, nu mai apar nici telefonul, nici e-mail-ul, ba chiar nici naţionalitatea ori sexul candidatului. Până şi numărul de telefon fix, de la biroul din Rectorat, a fost cenzurat, de parcă nu ar fi postat, cum e şi normal, inclusiv pe site-ul Universităţii.

Bihorel sugerează ca la următoarele alegeri universitarii să cenzureze chiar şi numele candidaţilor pe buletinele de vot. Adevărul e că, la ce pretendenţi sunt la şefia Universităţii, nici nu prea contează pe cine votează...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@maria
Mang mi-a fost "profesor", dar il trimite pe Costel (finul). La fel si nevasta-sa. Si cand a venit plagiatu l-a aruncat sub autobuz, fara sa-i pese de el. Mai vrei exemple de la sorbonica? Mai sunt destule, cred ca fiecare facultate are uscaturile ei l. Am si acuma mailuri de la erica unde promovarea disciplinei consta in traducerea de catre studenti a unor carti, traduceri ce urmau a fi, probabil, material de curs sau o noua carte a lor. Si sunt asa de prosti incat cereau astea in scris, deci nu pot nega vreodata. Iar de mi s-ar cere dovezile pentru actiuni clare (retragerea de titluri plus ancheta de plagiat) le-as da instant.
Postat 04 Februarie 2020, 09:16 de poiu
cum a facut?
s-a travestit sau si-a pus o frunza inaintea sculei?
Postat 03 Februarie 2020, 22:57 de DaNu
Sunteti rai
Maine poimaine veti zice si de doamna care reprezinta cu cinste Oradea, la recordul la sarituri pe ghete, ca sare peste servici cand se antreneaza si ca vezi doamne are trei contracte de munca la stat (bugetate Director, profesor, doctor prorector,) Veti zice ca a fost la Razvan si Dani in emisiune in timpul serviciului platit de la buget. Nu va ganditi ca ilegalitatile daca sunt facute in scop nobil in binele comunitatii trebuie iertat? Acesti oameni muncesc pentru voi toti si voi inloc sa ii ovationati ii blamati? Acestia sunt exemplu pentru noua generatie. Acestia muncesc de trei ori cat primarul Bolojan si normal ca au venituri de trei patru ori mai mari. Nu mai vorbiti urat despre ei PSD istilor. Vai de Dragnea ca sta degeaba in parnaie.
Postat 03 Februarie 2020, 18:10 de scarbit
sorbonei... senatori
Eu stiu una si mai groasa : cadru didactic care se pretinde, care nu stie sa-si faca nu numai CV in Europass, dar nici macar Fisa disciplinei la materiile pe care le preda !!!!!! Si e senator !!!!!!
Postat 03 Februarie 2020, 12:41 de marialupalut
RE: sorbonei... senatori
Un indiciu, ceva? Fost senator, viitor? :)
Postat 03 Februarie 2020, 12:45 de Adriana Totorean
Sorbonika
Cum să-și prezinte CV-ul în format europass când mulți din așa ziși profesori nu știu nici numele să și-l scrie, foste secretare, vânzatoare de aprozar, sau impostori au devenit "cadre didactice" prin șpagă, nesimțire și tupeu maxim? Oare cine își va asuma deratizarea în această institutie care înghite sume colosale pentru nimic?
Postat 03 Februarie 2020, 12:13 de Cetatea
LOL
Deci sa intelegem ca domnul rector nu este sigur (sau nu stie) de data nasterii ,de nationalitate si cel mai grav...daca este barbat sau femeie....???
Postat 03 Februarie 2020, 10:13 de Kuler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON