URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2018, 17:02

Se deschide Piaţa de miei din Ioşia. Află programul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea, împreună cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, anunţă deschiderea Centrului de comercializare şi sacrificare miei din cadrul Pieţei Ioşia, cu ocazia sărbătoririi Paştelui. Piaţa de miei va fi deschisă pentru cumpărători după următorul program:

Joi,             29.03.2018 - între orele 9.00 – 17.00

Vineri,        30.03.2018 - între orele 9.00  - 17.00

Sâmbăta   31.03.2018 - între orele 9.00  – 13.00

Miercuri     04.04.2018 – între orele 9.00- 17.00

Joi,             05.04.2018 - între orele 9.00 – 17.00

Vineri,        06.04.2018 - între orele 9.00  - 17.00

Sâmbăta   07.04.2018 - între orele 9.00  – 13.00


Comercianţii de miei trebuie să plătească către ADP SA o taxă de sacrificare şi vânzare în valoare de 10 lei/buc/zi – accesul acestora şi a mieilor se va face zilnic începând cu ora 8.00.

Tariful încasat de ADP de la măcelari, pentru serviciile de sacrificare miei, este de 75 lei/zi/măcelar, iar verificarea stării de igienă şi sănătate a măcelarilor se va face zilnic între orele 8.30 -9.00.

Măcelarii trebuie să aibă echipament minim de protecţie sanitară (salopetă completă, boneta, halat/ şorţ plastic de protecţie, încăltăminte adecvată - cizme, să deţină instrumentarul necesar desfăşurării activităţii – toate din materiale igienizabile şi inoxidabile, respectiv să aibă o stare de sănătate corespunzătoare, atestată cu fişă de aptitudini vizată de un medic specialist în medicina muncii.

Producătorii trebuie să aibă asupra lor, pentru atestarea eligibilităţii din punct de vedere a sănătăţii animalelor, următoarele documente: certificatele sanitare veterinare care atestă starea de sănătate a mieilor, formularele de mişcare şi  formularul privind furnizarea informaţiile referitoare la lanţul alimentar, iar pentru a dovedii calitatea de crescători de animale să deţină şi să prezinte atestatele de producători şi carnetele de comercializare, iar pentru operatorii economici copia după CUI şi avizul de însoţire a mărfii.

Crescătorii de ovine şi caprine care doresc să comercializeze animale în acest centru trebuie sa îndeplinească următoarele cerinţe minime:

- în vederea afluirii mieilor la centrele amenajate pentru sacrificare, aceştia trebuie să fie identificaţi prin crotalii şi înregistraţi în baza de date. Animalele vor fi crotaliate cu crotalii dublă.

- înainte de transportul mieilor din exploataţia de origine, aceştia vor fi examinaţi obligatoriu de către medicul veterinar împuternicit de la DSVA  de pe raza localităţii unde este înregistrată exploataţia de animale, care în urma examenului va emite documentele sanitare veterinare în conformitate cu legislaţia în vigoare

- mijloacele de transport animale trebuie să deţină document de înregistrare /autorizaţie sanitară veterinară,. Sunt exceptate de la obligaţia de a deţine document de înregistrare/autorizaţie pentru mijlocul de transport, mijloacele de transport proprii ale agricultorilor care efectuează transportul propriilor animale pe distanţe de până la 50 km, cu condiţia ca mijloacele de transport trebuie să asigure condiţii minime de bunăstare a animalelor în timpul transportului.

ATENŢIE! Pentru a fi admişi în Centrele de sacrificare, numărul de animale din mijlocul de transport, respectiv numărul şi seria crotaliilor acestor animale, trebuie să corespundă în întregime cu datele înscrise în documentele care însoţesc transportul. Este interzisă afluirea în zona Centrului de sacrificare a animalelor din alte specii decât ovină şi caprină, precum şi a animalelor din specia ovină şi caprină în vârstă mai mare de 6 luni.

Informatii suplimentare la tel 0771/263157.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON