URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
10 August 2021, 18:21

Scumpirile nu-l încurcă pe Cîţu: Întrebat cât costă o franzelă, premierul a răspuns că el nu mănâncă pâine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce BNR avertizează că inflaţia va ajunge la finalul anului la 5,6%, iar românii văd în magazine că alimentele se scumpesc, premierul Florin Cîţu pare desprins de realitate.

"Nu mănânc pâine"

Întrebat marţi, de jurnalişti, despre preţul unei franzele sau al unui litru de ulei, prim-ministrul a spus că nu ştie cât costă, deoarece... el nu mănâncă pâine. „Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a replicat Cîțu.

Declaraţia a fost rapid taxată de liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, care i-a recomandat premierului "să se trezească la realitate".

”Până la urmă, cred că e printre puținele dăți când Florin Cîțu e foarte sincer. Îl apreciez și îl respect pentru faptul că ne-a declarat public că nu e un consumator de pâine. În România, diete țin ăia care au bani foarte mulți și ăia care n-au bani și țin diete prin înfometare. Fac un apel la domnia sa, ar trebui să încerce să se trezească la realitate. E absolut incorect să inunzi piața cu discursuri triumfaliste. Ține-le pentru partidul tău, pentru electoratul tău, că ai alegeri în PNL. Atunci când ești premierul României, fii serios și responsabil și fii sincer!", a declarat Costin, citat de Antena 3.

Vin scumpiri!

Banca Naţională a României a majorat puternic prognoza privind inflaţia, arătând că a ajuns acum la 5%, iar până la finalul anului va fi de 5,6%. 

Guvernatorul Mugur Isărescu a explicat că acum creșterile de prețuri din România sunt semnificativ mai mari decât prognoza anterioară. „Anticipațiile inflaționiste ale analiștilor bancari sunt rezonabile. În schimb, la nivelul operatorilor economici s-au repoziționat pe un palier superior. Au fost motive serioase: atât discursul public care a accentuat dificultățile, cât și datele care au venit de multe ori din exterior, despre creșterile de prețuri, mai ales din domeniul construcțiilor. Avem o scumpire a materiilor prime, cu impact direct în domeniul energiei electrice, a componentelor, cazul microcipurilor, dificultăți de aprovizionare, ruperi datorită pandemiei, scumpiri în transportul naval, avem și valul patru, o altă necunoscută și efecte ale schimbărilor climatice”, a detaliat Mugur Isărescu, vorbind despre cauzele scumpirilor din ultima perioadă, citat de news.ro.

Şeful BNR a precizat însă că România nu este singura în această situație, rata inflației mare și în Statele Unite, Ungaria sau Polonia, dar și în Germania, țara stabilității prețurilor.

Cîţu a comentat şi aceste declaraţii. „În primul rând, prețurile pe care le-a prezentat Banca Națională sau cifrele prezentate de BNR sunt o estimare pentru finalul anului. Nu suntem acolo. Vă aduc aminte că în 2018, rata inflației era de 5,4%, iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7%, parcă, și ele continuă să crească”, a spus premierul.

Anterior, premierul Florin Cîțu a spus că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. „Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”, a declarat acesta. Întrebat de jurnalişti ce se întâmplă cu cei peste un milion de români care câștigă salariul minim pe economie, Cîţu a zis că Guvernul creează oportunităţi pentru ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Muje Pesede
Cine a crezut ca guvernele psd-dragnea au atins limitele competentei si prostiei, s-a inselat. Dragnea a avut o strategie magistrala: a donat tarii o colectie de ingramaditi, telecomandati, dar inofensivi.Remember cum umbla pe la tv cu programul de guvernare, gros cit caramida.Nu-s fan psd,dimpotriva, dar ,dupa mine dragnea a fost singurul roman care a avut curaj sa se ridice in 2 picioare,din genunchi.Ca atare,a fost executat,cu celeritate. Revenind la citu,cirtita Johannis, plantata in extremis, desavirseste cu "guvernul meu" opera de predare a romaniei inperialismului. Au luat 25 miliarde de € imprumut, bani cu care faceau autostrazi noed-sud,est-vest, cu tuneluri prin munti si viaducte.Unde's banii, totusi? O tara aproape independenta energetic, cu preturi la energie si combustibili escaladind,pastorite de un ministru al energiei paralel. Astia nu-s prosti, astia is vinzatori de tara si de neam,pe altarul liberalismului imperialist.Regret guvernele de marionete psd,aia nu miscau un deget fara acordul tatucului. Ei, acuma avem un tatuc neamt, cum ne-am dorit dintotdeauna...
Postat 11 August 2021, 13:12 de excalibur
Citu stie doar pretul alcoolului
Pe descreieratul asta l-au considerat liberalii cel mai potrivit pentru a conduce tara! Iar daca l-a pus marele tacut de capul lui, atunci PNL nu e partid. La Electric Castle au fost prinsi 40 de drogati, ma mir ca n-a fost si Citu printre ei. Acum o luna a mai dat o declaratie care il recomanda pentru tratament psihiatric: „alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare crește, românii sunt fericiți”.
Postat 11 August 2021, 10:56 de 1x1
domnule catu esti RETARD????
1% are venituri peste 3000euro!!! iar ceilalti 99%??? Ne, tu NU TE AUZI CAND VORBESTI?????
Postat 11 August 2021, 09:11 de sasi
Tino Nino
Nu drojdie consuma, lapte praf pe nas individul * asta ne vorbește de 1% care au peste 3000 de euro dar omul simplu simplu simte cel mai bine atunci când merge la cumpărături ,plătește facturile energie apa combustibil gaz etc ,asta ori e diliu ori ne crede proști pe toți sunt curios cat îl mai suportă lumea pe asta .
Postat 11 August 2021, 08:55 de sss
retoric…
o fi consumand drojdie.
Postat 10 August 2021, 19:05 de User anonimizat
Întrebarea a fost greșit pusă.
Trebuia să fie întrebat cât costă la nivelul canalizării Palatului Victoria, metrul cub de *kaka. Pentru că mănâncă zilnic de acolo și ar trebui taxat ca atare.
Postat 10 August 2021, 18:35 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON