URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2020, 14:29

Şcolile şi grădiniţele din România nu se mai deschid în acest an şcolar. Ce se întâmplă cu elevii din ani terminali (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că grădiniţele, şcolile şi universităţile nu se vor mai redeschide în acest an şcolar, aşa că preşcolarii, elevii şi studenţii se vor întoarce la cursuri abia în toamnă.

"În momentul de faţă, activitatea fizică la şcoli, la universităţi, la grădiniţă este suspendată pe durata stării de urgenţă. Şi am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie anul şcolar în mod normal se termină. Trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aflu de la mulţi că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă şi că epidemia oricum va dispărea. Dragii mei, din păcate nu este aşa. Am avut, aţi văzut, în statisticile de ieri peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. (...) Am constatat că sunt deja o serie de ţări care nu mai doresc să redeschidă şcolile, iar în altele situaţia este în evaluare. (...) Deci s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor în acest an şcolar grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă", a declarant preşedintele României, luni, într-o declaraţie publică.

Excepţie fac elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor putea merge între 2 şi 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Organizarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului va avea de asemenea reguli stricte: în clase vor fi maximum 10 elevi, la distanţă unii de alţii, iar pe coridoarele şcolilor se vor crea circuite separate de circulaţie.

De asemenea, toţi elevii vor fi verificaţi dacă sunt sau nu febrili.

"Examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureatul se vor organiza aşa cum au fost ele planificate din capul locului. Se vor organiza cu nişte reguli stricte de distanţare, la distanţe mari de alţii, vor intra pe un coridor, vor ieşi pe un alt coridor, se va face dezinfecţia şcolii, se va măsura temperatura elevilor şi se vor face reguli de către Ministerul Educaţiei", a spus Iohannis.

Iohannis a punctat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie, iar până atunci profesorii şi elevii vor continua lecţiile la distanţă. Mediile vor fi încheiate cu notele pe care elevii le au deja. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON