URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2019, 11:17

Școala de vară – un prim pas către studiul în străinătate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

In ultimii ani multi parinti, ba chiar si copii si tineri au inceput sa se gandeasca din ce in ce mai serios la studiul in strainatate.

Si acesta poate incepe timpuriu, la 14 sau 16 ani ani liceul sau la 18 ani studiile superioare, universitare. In prezent, ca cetateni europeni candidatii romani pot accesa mai multe variante de studiu. Cel de stat, disponibil in tari precum Anglia (aflata inca in Europa), Germania, Spania, tarile nordice, etc sau cel privat, cu un grad mai ridicat de selectie, dar si de garantare a unor rezultate superioare la absolvire, adresat celor cu potential financiar.

Mirunette Education este consilier acreditat pentru aplicatii la scoli in strainatate, cu un portofoliu de peste 80 scoli partenere, majoritatea vizitate direct. Cu experienta de peste 10 ani in domeniu, sfatuieste si sustine anual peste 50 elevi ce isi depun candidatura pentru a isi continua studiile in principal in Anglia. Si pentru ca aspiratiile sunt inalte si conditiile de admitere sunt stricte si selective.

Biroul din Bucuresti indeplineste conditiile de sustinere a examenelor in Romania, sub stricta supraveghere, recunoscut de scolile partenere. In functie de domeniul de studiu dorit si de nivelul de aprofundare a materiilor se poate alege intre sistemul traditional britanic ALevel si Bacalaureatul international sau chiar Advanced Placement – sistemul American propriu liceelor.

Si pentru ca aspirantii romani isi doresc scoli de prim rang, clasamentul acestora dupa rezultatele elevior sai este unul dintre criteriile cele mai frecvente de alegere a unei scoli, pe langa locatie si conditii de cazare, care si ele sunt foarte atent analizate. Si mirarea este mare atunci cand se poate constata ca o scoala de top nu are cele mai grozave conditii de cazare. De ce? Pentru ca accentul se pune pe componenta academica, pe facilitatile sportive, arta, laboratoare,  s.a. si nicidecum pe cazare. Mai exact sa ne intelegem: sunt super OK, doar ca uneori au camere multiple, care impart bai comune, nu neaparat camera single cu baie proprie. Greu de acceptat atunci cand copilul pleaca “din puf”. Dar tocmai aici este provocarea.

Scolile de vara sau popularele tabere de limbi straine in strainatate sunt primul pas pentru a experimenta o scoala de alt tip decat cea de acasa. Si pentru ca stim ca aceste scoli pot deschide apetitul unui viitor elev roman de a urma studiile acolo, locatiile au fost alese cu mare atentie, pentru a oglindi cat mai fidel cum ar fi sa petreaca in acea scoala ultimii ani de liceu.

Tabara de limba engleza poate fi intr- scoala de tip internat precum Rugby School sau Clifton College pentru cei mici pana in 14 ani sau in campus universitar pentru adolescentii ce ar putea simti pentru 2 saptamani cum este sa fi student la Oxford, King’s College sau UCL. Acestea sunt doar cateva exemple.

De aceea va invitam sa experimentati cu Mirunette Education o tabara de limba engleza de vara.

Va asiguram ca nu veti regreta, ba mai mult, va veti numara printre cei reveniti an de an in taberele noastre.  Daca aveti curiozitatea sa cititi impresiile lui Petru Neagu – elev viitor absolvent al Clifton College acceptat la Oxford University, va invitam cu placere click aici.

Mirunette Education, cu experienta in consiliere educationala de peste 10 ani, va poate indruma catre una dintre cele mai bune variante de studiu in strainatate, potrivite profilului candidatului. Totul este ca acesta sa fie determinat, constant si sa isi doreasca cu adevarat sa urmeze o cariera de succes.

Pentru informatii complete, contactaţi un consultant Mirunette la 0735 159 626 sau office@mirunette.ro.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON