URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2021, 16:47

Scene şocante: Un bărbat a murit, după ce poliţiştii l-au trântit la pământ. Procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă (VIDEO)

Scene şocante: Un bărbat a murit, după ce poliţiştii l-au trântit la pământ. Procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă (VIDEO) În timp ce poliţiştii spun că Zaharia Barbu (foto, în centru) ar fi fost în stare de ebrietate, martorii spun că a băut cafea şi apă, dovadă şi flaconul pe care îl avea în mână, înainte să moară (sursa foto: libertatea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Incident şocant la Piteşti, sub ochii mai multor martori: un bărbat de 63 de ani a murit după ce patru poliţişti au încercat să-l imobilizeze, pentru că nu voia să plece de pe o terasă. Pensionarul a fost trântit la pământ de oamenii legii şi a făcut un stop cardio-respirator, în urma căruia a decedat. Procurorii fac acum cercetări pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.

Trântit pe beton

Potrivit epitesti.ro, incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud Piteşti, unde a izbucnit un mic incendiu, luând foc o friteuză. În urma apelurilor la 112, acolo s-au dus mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti.

Potrivit martorilor, unul dintre clienţii restaurantului, pe numele lui Zaharia Barbu, care părea în stare de ebrietate, s-a ţinut după poliţişti, vorbind cu ei, în timp ce pe terasă alţi clienţi priveau nestingheriţi.

La un moment dat, vizibil enervat de bărbat, unul dintre agenţi strigă puternic la el, iar un altul îl trânteşte la pământ, cu faţa spre beton. Imaginile surprinse de un martor arată că mai mulţi poliţişti încearcă să-l imobilizeze pe pensionarul căzut.

În acest timp, însă, inima lui Barbu înceta să bată. Victima a făcut un stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare ale paramedicilor nu l-au mai putut aduce la viaţă.

Poliţiştii spun că l-au scos din pericol

În ochii Poliţiei Argeş, incidentul s-a petrecut puţin diferit. Potrivit Agerpres, un comunicat oficial al instituţiei arăta, iniţial, că victima a consumat băuturi alcoolice la o masă şi a refuzat să iasă din incintă. „Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator", a anunţat Poliția Argeș.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Florian Popa, a susţinut că bărbatul a fost evacuat de poliţişti „având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, iar în această împrejurare i-a venit rău”. Numai că, după cum se vede în imaginile surprinse de martori, starea de pericol nu era declanşată de incendiu, ci de ei: pompieri au stins incendiul care s-a manifestat doar în friteuză, dovadă că pe terasă erau alţi clienţi care mâncau liniştiţi, fără să fie deranjaţi sau să se simtă în pericol.

Procurorii au deschis un dosar penal şi au început cercetările pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă.

„Sunt bătăi în fiecare seară”

Un reportaj publicat sâmbătă de ziarul Libertatea arată că victima, un fost inginer ajuns la pensie, care îşi îngrijea soţia bolnavă şi imobilizată la pat, era un client cunoscut în zona restaurantelor din autogară. Martori citaţi de ziar susţin că bărbatul nu consuma alcool în exces, ba chiar înainte de incidentul care i-a provocat moartea ar fi comandat doar o cafea şi o apă. Totodată, spun despre el că era un bărbat vesel şi vorbăreţ.

Comercianţii şi şoferii din autogară au mai relatat pentru jurnaliştii Libertatea însă că în zona Terasei Dual, unde s-a petrecut tragedia, poliţiştii aplică frecvent bătăi. „Sunt bătăi în fiecare seară. Dar de murit, n-a murit nimeni până acum”, afirmă un bărbat în vârstă, care locuieşte aproape de autogară.

 Poliţistul care l-a apucat pe Zaharia Barbu de umeri şi braţe şi l-a trântit la pământ este şi el cunoscut de oamenii din autogară. „E fiu de poliţist. A mai avut probleme din astea. E al dracului, nu discuţi cu el, mai bine te fereşti. Vine mereu în patrulare pe aici”, susţine un dispecer.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Militianul Garcea,la datorie ! Sa vina maririle de salarii,ne expunem riscurilor.....babele care vand patrunjei,batranei si femeile far masca,...apararea interlopilor....,
Progeniturile taranului roman,nea Gheorghe, taranul roman care isi duce traiul dupa straduinta de a-si lucra pamantul si ai multumi lui Dumnezeu ptr.roadele primite,,au o asa lehamite de tina din batatura casei si o asa apetenta psihopata pentru trotuarul asafaltat si fetitele de moravuri usoare,de la oras...asa ca, hai la oras..."Jaca de politist primesc, oleaca de batai stiu,de pe coclaurii si tarina de la sat,asa ca ...ma fac politist..la oras..sa-i invat pa oraseni ce inseamna sa fii civilizat".Si uite asa,"intrunid" toate atributele pretinse de ocuparea postului de organ de politie, organul de politie,cu radacini adanci in crasmele din..... Serghis,din Tilecus sau ...din Urlatii de Munte sau .. din oricare localitate sateasca din Romania ,se ocupa de asigurarea respectării legii, menținerii liniștii și ordinii publice în societate.....aceasta este ,din pacate, prototipul organului de politie care ne asigura si ne garanteaza protecția și respectarea libertăților și drepturilor fundamentale ale omului,combaterea criminalității, acordarea asistenței și serviciilor populației în conformitate cu legislația în vigoare.Vrem salarii marite....sau inmultit babele cu patrunjei pa la marginea trotuarelor.....
Postat 19 Aprilie 2021, 01:03 de platona
KP
Pe bune?
Postat 18 Aprilie 2021, 20:31 de Sandu2100
Erata
"Lipsa de pregatire a politistilor" ar fi cauza,conform liderului sindical valnei..."Ii luam de pe strada si ii imbracam in uniforma".Pastele ma-sii, ce-a ajuns si medicina in ziua de azi, un kkt de examen grila...merita incercat.Pe de alta parte,conform colonelului tabacaru,in canada,ontario, cica s-a bagat lockdown.Politia a dat un comunicat ca nu mai pune botu' la aplicarea restrictiilor.Aia au si ceva scoala,pe linga uniforme??...revoltator,scandalos
Postat 18 Aprilie 2021, 12:08 de excalibur
Sandu zero absolut.
Instigarea la omor este faptă penală gravă. Ești imbecil? Inconștient total?
Postat 18 Aprilie 2021, 11:43 de KP
Polițiștii vor avea viață grea de acum înainte. S-a depășit linia extremă.
S-a ajuns prea departe cu acest circ pandemic. Polițiștii omoară oameni care nu se conformează la purtatul măștii sau vociferează contra restricțiilor inutile. S-a mers până la împărțirea țării între hitleriști numiți liberali și staliniștii de tip #rezist. Acest guvern, cu al său lider de la Cotroceni, trebuie să plece, anchetat și condamnat individual și ca grup infracțional, după toate faptele comise până acum.
Postat 18 Aprilie 2021, 11:39 de KP
Minunat...
O zonă rău famată, un polițist zelos, un personaj neobedient... aș, o fi zis ceva, o fi făcut ceva, poliția îi vroia binele că doar era plin de flăcări în jurul lui, propagandă de doi bani. Nu are rost să o lungim cu eschive, intervenția nu era necesară, nu la modul ăla. Rușine unei poliții din ce în ce mai rudimentară în pregătire și esență. Era să uit, nu știu cine a inventat genunchiul pe gât, sunt alte manevre mai elegante să ții imobilizat un om, dar presupune să te apleci, ori asta e cel mai greu.
Postat 18 Aprilie 2021, 03:24 de User anonimizat
Ce om
Arde casa , politia te ajuta sa scapi, tu te agiti, si mori . Chiar nu am inteles genul de agitati. Felicitari politiei
Postat 17 Aprilie 2021, 22:09 de Sandu2100
Magna cum laudae
Aceste specii de bugetari se concureaza 20 pe loc la scolile lor de politie.Fata de 10 pe loc la facultatile de medicina.Statul isi cunoaste prioritatile: Siguranta & Sanatatea cetateanului.De un an de zile speciile sunt in sesiune.De examene.Bafta!...Sau,cum ar zice o alta specie napastuita:Noroc Bun!
Postat 17 Aprilie 2021, 19:19 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON