URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2021, 18:27

Scene sângeroase în Brusturi: Soțul primăriței, acuzat că a bătut crunt un bărbat în magazinul familiei. Livia Bârlău era de față (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost scandal, miercuri după amiază, în comuna bihoreană Brusturi. Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost transportat la spital cu mai multe răni, după ce a fost bătut într-un magazin de materiale de construcţii aparţinând primăriţei PSD Livia Bârlău şi soţului acesteia.

Scena s-a petrecut în jurul orei 14.30. Deocamdată nu sunt clare împrejurările şi nici motivele. Potrivit surselor BIHOREANULUI, agresorul ar fi chiar soţul primăriţei Livia Bârlău, Petre Bârlău, care şi-ar fi lovit victima cu un cleşte de tăiat fier, incidentul petrecându-se de faţă cu primăriţa.

Victima, un bărbat de 62 de ani din Marghita, care locuieşte în comună, a ajuns la spital cu plăgi deschise la cap şi picior.

"Din primele informaţii, conflictul a fost spontan", a declarat pentru BIHOREANUL Ioana Lascău, ofiţer de presă al Poliţiei Bihor, confirmând informaţiile. Potrivit sursei citate, primii poliţişti ajunşi la locul incidentului au fost cei de la Secţia 7 de Poliție Rurală Tileagd, cei care au şi efectuat cercetarea la fața locului, au prelevat probe și i-au audiat pe martori.

"Până în prezent nu a fost depusă plângere penală în cauză, dar polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Aleșd s-au autosesizat și au întocmit dosar penal în cadrul căruia cercetează împrejurările în care s-a produs fapta. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor suferite se va face încadrarea juridică a faptei și vor fi luate măsuri legale în consecință", a declarat Ioana Lascău.

Potrivit surselor ziarului, victima agresiunii lui Petre Bârlău, Ioan Bodogai, este un fost procuror, care a susţinut-o pe Livia Bârlău în campania electorală, în schimbul promisiunii acesteia că îl va angaja pe un post în Primăria Brusturi, promisiune neonorată, astfel încât bărbatul a devenit un critic al primăriţei.

"Bărbatul bătut a susţinut-o pe Livia Bârlău, care i-a promis să-l angajeze în Primărie, dar nu s-a ţinut de cuvânt după ce a fost aleasă. De atunci, omul a devenit "duşman" al primăriţei", afirmă surse din Brusturi.

BIHOREANUL a încercat s-o contacteze pe Livia Bârlău, dar aceasta nu a răspuns nici la apelul telefonic, nici la mesajul trimis de reporter.

Petre Bârlău nu este la prima acuzaţie de agresiune căreia i-au căzut victime contestatari ai soţiei primăriţe, în 2018 fiind bănuit că împreună cu aceasta a comandat un atac mafiot împotriva unui consilier local, Ioan Roşu, bătut în faţa propriei case după ce a dezvăluit că "întâiul bărbat" al comunei era părtaş la furturile din pădurea comunală.

Agresiunea de miercuri a fost făcută publică pe pagina de Facebook Popasul Legionarului Spinus, prin două filmuleţe, care prezintă victima într-o ipostază șocantă, zăcând pe jos plin de sânge, cu răni în special în zona feţei şi a capului. Bărbatul, care se prezintă ca fiind Ioan Bodogai, spune că a fost lovit în cap și că are piciorul fracturat ca urmare a atacului violent.

Vezi mai jos scenele filmate de cetățeni în magazin. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vai si amar
Primarita si soul ei ar trebui deportati in KABUL, aceste elemente huliganice nu-si au rostul in Romania. Asa actioneaza de ani de zile, ei sunt stapanii
Postat 29 Septembrie 2021, 19:18 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON

Atenție, imagini cu conținut șocant. Acceptați?