URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2022, 17:05

Scene incredibile în Parlament. George Simion a tăbărât peste ministrul Virgil Popescu, şedinţa a fost suspendată (VIDEO) 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene incredibile, luni, în Parlamentul României. După ce a comentat de mai multe ori din sală, liderul AUR, George Simion, a tăbărât peste Virgil Popescu, ministrul Energiei, în timp ce acesta îşi ţinea discursul în plen şi l-a prins de după gât, strigându-i "Eşti un hoţ!".

Liderul AUR a făcut acest gest, despre care preşedintele de şedinţă a spus că este fără precedent, după ce Popescu l-a trimis pe Simion "la Putin, să ieftinească gazul". 

Parlamentarii s-au reunit în plen pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, PNL-istul Virgil Popescu. În timp ce acesta îşi rostea discursul în faţa parlamentarilor, George Simion l-a întrerupt vociferând din sală. 

La un moment dat, ministrul s-a oprit din discurs şi a spus: "Domnule preşedinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri...".

N-a apucat să termine bine fraza, că liderul AUR s-a năpustit asupra lui, prinzându-l ameninţător de după gât şi strigându-i de mai multe ori "Eşti un hoţ!". Şi ministrul i-a răspuns, spunându-i: "Eşti un prost!". 

A intervenit preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, care a spus în mai multe rânduri: "Luaţi mâna de pe domnul ministru! Rog chestorii să intervină!". 

Înainte ca acest lucru să se întâmple, Simion s-a îndepărtat de tribuna Parlamentului, însă atunci Popescu, supărat de ieşirea liderului AUR, i-a strigat: "La Rusia cu dumneavoastră!", moment în care Simion s-a întors ameninţător şi i-a strigat din nou, de la câţiva centimetri, lui Popescu că este un hoţ. 

Imagini Digi24:

După incident, preşedintele de şedinţă a decis întreruperea acesteia.

"Stimaţi colegi, este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce-şi ţine discursul, este agresat fizic. În acest condiţii, eu nu pot să continui şedinţa. Declar şedinţa închisă!", a spus Daniel Suciu.

Ulterior, în discuţii cu reprezentanţii presei, George Simion a susţinut că nu l-a agresat pe Popescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Eu nu știu ce o să fac la următoarele alegeri parlamentare
Am văzut că PSD+PNL=love. USR se bat iar în lupte internez, Barna fiind din câte se pare prea doritor de putere. AUR nu o să pot vota, UDMR la fel, ei neavând o coloană vertebrală se aliază cu oricine... O să fie ca în 2016, adică mai bine decât astăzi. De ce? Păi, cum PSD o să aibă mai multe voturi nu o să mai aibă nevoie de PNL și iar s-a rupt lanțul de iubire... Măcar o să avem opoziție, acum doar aur și usr fiind în opoziție și se vede că usr nu au timp pentru prostiile acestea, ei având probleme în partid. Nu știu de ce nu se iau o dată cei de la PNL și PSD. Au avut o relație, au trăit în concubinaj pe ascuns, au ajuns iar în relație deschisă, să se pupe și să se unească, Doamne iartă-mă, tot o prelungesc ca o telenovelă turcească... Nimeni nu o să mai creadă PNL ever. Trist oricum că nu avem partid de opoziție decent... Trist...
Postat 08 Februarie 2022, 06:58 de Vio_427
Se misca repede, mai are un pic...
... sa-si egaleze idolul, pe Capitan! https://adevarul.ro/locale/iasi/cel-mai-mare-scandal-politic-istoria-iasiului-asasinarea-prefectului-politiei-corneliu-zelea-codreanu-1_5127231f00f5182b858d276c/index.html
Postat 08 Februarie 2022, 05:48 de pinonel
georgemarian
In codul penal scrie ca AUR nu are ce cauta in parlament, avem destui hoti, nu o sa vina hotii sa faca legea cu hotii
Postat 08 Februarie 2022, 00:10 de Sandu2100
Incident absolut normal
Simion i-a spus liberalului exact ceea ce este. A făcut un lucru natural. Acelasi lucru trebuie spus aproape fiecărui PSD-ist și PNL-ist. Ce să o mai scăldăm. Au vândut România BUCATĂ CU BUCATĂ. Oricine zice altceva este UN MINCINOS. Dacă nu ia cineva atitudine o să plătim și AERUL la metru cub. Din cauză că am fost PREA TOLERANȚI CU HOȚII și PREA PUDICI și n-am pus mâna pe bâtă am ajuns unde am ajuns. În Codul Penal scrie că hoții se bagă la pușcărie NU ÎN PARLAMENT. Care comentați aiurea, respectăm legea sau nu?! Dacă o respectăm, haideți atunci să facem ce scrie în lege! Cineva trebuie să pună mâna pe mătură și fărăș și să facă curățenie. De 32 de ani tot băgăm gunoiul sub preș. Haideți să-l scoatem afară din casă! Din parlament!
Postat 07 Februarie 2022, 23:01 de georgemarian
CrisDumi aka KP
Tot de multa vreme iti spun ca esti bolnava cu capul, ai trecut de problemele cu tulburari de personalitate, acu ai avansat .
Postat 07 Februarie 2022, 20:41 de Sandu2100
Liberalului ar trebuit ca Simion să-i dea un cap în gură, pentru cum ministrul prăduitor a gestionat liberalizarea tarifelor la energie.
O spun de multă vreme. Proști și ticăloși precum liberalii rar găsești. Un singur exemplu, recent ... la începutul pandemei, cercetătorul în domeniu de la Facultatea de Medicină din Timișoara, Păunescu pe numele lui, a anunțat că deține cu colegii săi, din laboratorul pe care îl conduce, vaccinul contra Covid-19. A spus că ar fi nevoie, pentru demararea producției de serie, de cca. 1.000.000 Euro. Liberalii lui Orban și apoi ai lui Câțu au râs de om și l-au catalogat ca fiind un oarecare lăudăros, cu toate că Păunescu ceruse Ministerului Sănătății, condus de Voiculescu, intrarea vaccinului descoperit de el în testare. A fost refuzat de peste tot, la noi în țară. Iată că astăzi a fost anunțat, de pe tărâm american, că vaccinul lui Păunescu este licențiat de FDA în SUA, sub formă de spray nazal. Producția de masă va începe la o uzină Pfeizer+Biontech deschisă în India, în cursul acestei luni, urmând ca sprayul anti-SARS-CoV să fie vândut în toată lumea, la liber. Producătorul estimează o cifră de afaceri de peste 10.000.000.000 USD pe acest an, iar Păunescu poate să-și cumpere propriul lui laborator de cercetare, de nivel internațional, pe banii obținuți din vânzarea "ideii". Așadar, în loc ca România Liberală să devină recunoscută ca atare, la nivel planetar ... continuăm să trăim în România Eșuată prin efortul prostiei și ticăloșiei PNL.
Postat 07 Februarie 2022, 20:21 de KP
As zice rusine
Dar bolnavii cu capul nu stiu ce e aia rusine. Vreti haos, vreti sa ne omoram intre noi, vreti securitate votati aur, astia va da prin gurita
Postat 07 Februarie 2022, 18:01 de Sandu2100
Cam asta ne așteapta....
...după următoarele alegeri, când vor ajunge mai mulți parlamentari gen Sosoaca, Simion sau Lasca, grație imbecilității a mai mult de 15% din populația țării noastre.
Postat 07 Februarie 2022, 17:42 de Doru2019
hAURistii
Pumnii mei minte nu are!
Postat 07 Februarie 2022, 17:20 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON