URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2011, 23:02

SCENE DE GROAZĂ: Un poliţist şi-a împuşcat părinţii, iar apoi şi-a tras un glonţ în cap (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poveste cu final tragic în cartierul Velenţa. Un poliţist şi-a executat tatăl şi mama cu arma din dotare, după care s-a împuşcat în cap.

"Am fost solicitaţi prin 112, iniţial la un pacient care a fost găsit decedat în Gara Velenţa, cu plagă toracică, iar ulterior în faţa unui bloc de pe strada Seleuşului, că cineva s-a împuşcat în maşină, după care am fost solicitaţi la al treilea caz, unde mama celui care s-a împuşcat a fost găsită decedată", a declarat dr. Tiberiu Bondar, medic coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

Iubire interzisă

Poliţistul se numeşte Gabriel Venter, are 33 de ani şi până în urmă cu o lună a lucrat ca agent de ordine publică în cadrul Poliţiei Oradea, iar în ultima perioadă era poliţist de proximitate în cadrul aceleiaşi structuri.

Potrivit comisarului şef Adrian Bucur, şeful Inspectoratului de Poliţie Bihor, agentul Venter a fost încadrat la Poliţia de frontieră în 2001, de unde a fost transferat în 2009 la Poliţia Municipiului Oradea, şi a fost testat psihologic în acelaşi an. "Din primele verificări, este vorba de o dramă sentimentală, agentul având o relaţie interzisă de părinţii săi, cu o femeie căsătorită", a declarat Bucur, prezent la locul sinuciderii poliţistului.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat că tragicele evenimente au început în jurul orei 21.30, când Venter s-a deplasat la locul de muncă al tatălui său, pe strada Rampei din Oradea, unde bărbatul lucra în zona triajului CFR, ca agent de pază la o firmă. Fiul său l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

"După aceea, agentul Venter s-a deplasat la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o în inimă, apoi tot cu maşina personală s-a dus pe strada Seleuşului şi s-a împuşcat în interiorul ei. În maşină s-a găsit pistolul agentului, iar acum se caută toate tuburile cartuşelor trase. Agentul este în comă profundă", a spus Gavra.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Oradea, părinţii tânărului au decedat. "Mama şi tatăl au decedat, nu s-a mai putut face nimic pentru ei. Fiul a ajuns la spital, colegii mei îl investighează, dar şansele de supravieţuire sunt foarte mici", a declarat dr. Borcea.

Ultima întâlnire

Întâmplarea e cu atât mai dramatică cu cât tânărul s-a împuşcat în cap chiar în faţa iubitei sale, pe care, după ce şi-a omorât părinţii, a chemat-o la discuţii undeva în apropierea blocului în care locuieşte, lângă benzinăria Lukoil de pe strada Seleuşului. 

"Au avut o discuţie, după care el s-a urcat în maşină, a luat arma şi s-a împucat în cap. Înainte, i-a trimis un SMS şi surorii sale, pe care a chemat-o să discute pe tema conflictului dintre el şi părinţi, dar sora a ajuns prea târziu", a precizat BHOREANULUI unul dintre anchetatori.

Părinţii poliţistului s-au întâlnit pentru ultima oară la locul de muncă al bărbatului de pe strada Rampei. Raveica Cioancă, o colegă de muncă de-a tatălui poliţistului, a declarat că cei doi soţi abia se despărţiseră când a ajuns poliţistul. "La un moment dat, am auzit două focuri de armă şi, când am ieşit, în jurul orei 21.40, maşina poliţistului a plecat în trombă. Când m-am dus şi l-am întors pe tatăl său, era mort, căzut în iarbă", a povestit femeia.

Comă de gradul patru

Miercuri seară, având în vedere complexitatea cazului, anchetatorii au format trei echipe de cercetare, pe Seleuşului, la locul de muncă al bărbatului şi la casa părintească, formate din poliţişti şi criminalişti de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bihor. Ancheta este coordonată de însuşi prim-procurorul Viorel Gavra. Singurul loc în care cercetările s-au prelungit a fost apartamentul în care locuiau părinţii tânărului poliţist, pe strada Barierei, unde se afla şi sora lui.

Între timp, potrivit managerului Spitalului Judeţean, dr. Carmen Pantiş, Venter a fost trasportat la secţia de Terapie Intensivă, în comă profundă, de gradul 4. Şansele lui de supravieţuire sunt minime, dar, dacă va trăi, va fi cercetat pentru omor calificat.

Potrivit unor surse, soţul femeii ar fi ştiut de aventură, dar nu ar fi fost de acord cu divorţul, cei doi având împreună un copil de 12 ani. Atât ea, cât şi soţul acesteia, sunt audiaţi de anchetatori, pentru a afla exact ce a vorbit femeia cu Venter.

Gestul poliţistului este cu atât mai inexplicabil cu cât, de-a lungul anilor, a primit numai calificative de bine şi foarte bine. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, chestorul bihorean Liviu Popa, a anunţat că va trimite la Oradea corpul de control al IGPR pentru a desluşi iţele acestui tragic eveniment.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
eu ma indoiesc de cele scrise
nu are figura de CRIMINAL, sa nu fie o incenare si cazul a fost repede clasat, hmmmmm habar aveti intre ce oameni traim, cate crime nu au fost descoperite si ironie au fost facute exact de cine nu ne asteptam, in POLITIE niciodata sa nu aveti incredere, e un sfat sunt asi in disimulare a publicului.Privti chipurile celor din Politie si veti simti criminali adevarati, D-zeu a lasat ca SARPELE sa fie SARPE idem si criminali:)) nu se pot ascunde dar trebuie sa vedeti, sa aveti curajul sa i priviti.
Postat 28 Iunie 2011, 14:11 de fraierul e fraier
Erou national
Daca tot vroia sa curme viata cuiva, de ce nu si-a ales un personaj URAT DE TOTI ROMANII,,,??? Il faceam EROU NATIONAL, nu criminal !
Postat 19 Iunie 2011, 14:02 de Oarecare
el
nu era politist de frontiera asta a fost acum 2 ani
Postat 18 Iunie 2011, 20:02 de eu
ANCA
Ma enerveaza la culme imbecila de anca asa ca m-am decis sa o fericesc si eu cumva. Adresa ei de e-mail este scabc[at]yahoo[dot]com - asta daca vreti sa-i trimiteti mesaje. In zilele urmatoare va dau si numele ei, in functie de cat de repede il aflu.
Postat 17 Iunie 2011, 17:52 de Hackeru\\\\\\'
trist afara
daca alta gaura nu si-a gasit acuma e bbanka de organe
Postat 16 Iunie 2011, 20:40 de neapisti distrusu
libertatea e de pret e radacina
in momentul in care impui si il inalntui orice animal riposteaza dar un OM sanatos si VIGUROOOOOOOS spunei ca e castrat sa vezi cum reactioneaza:)) voi va ti FUUUUU cu cine ati vrut, ati ales ce ati vrut e vorba de placerea suprema pentru unii=mandria ce sens are sa traiesti ca un sclav :)) deci daca viata voastra e gata asta e dar nu uitati TINERII nu au gandirea parintilor incercati sa i castrati sa vedeti ce zel au:))) au mandrie , eu il admir l au lovit exact unde l a durut mai tare ce parinti@, multumuesc lui D-zeu ca eu nu i am avut asa.CAINE IN LESA la 33 de ani ce sa spui!
Postat 16 Iunie 2011, 14:36 de anca
Pt. Anca...
Anca draga, nu stiu cine esti,dar iti sugerez sa te incadrezi direct la politie sau sa te faci magistrat,cu gandirea pe care o ai ...sa stii ca te-ai integra PERFECT si fara probleme in sistem ! Daca te apuci de pe acuma de treaba nu m-ar mira ca in regimul BOC 2020 sa ajungi tu Ministru Public sau Ministru Justitiei!
Postat 16 Iunie 2011, 12:42 de xxxx
iar..
@anca: iar ai dat cu bata in balta, ca de obicei, tampita tampitelor ce esti! dar, daca ma gandesc bine pe tine ar fi trebuit....
Postat 16 Iunie 2011, 09:28 de dan oradeanul
PROCURORUL GROAZEI
GAVRA CE CAUTI TU IDIOTULE IN AFACEREA ASTA? LOCUL TAU E LA PIRNAIE NU IN BIROU !!
Postat 16 Iunie 2011, 08:50 de REPUBLICANUL
dobitoc!
mare bou! pe paprika trebuia sa-l impuste, zdreanta dreaqlui! pacat de parinti.
Postat 16 Iunie 2011, 08:44 de magnovaradinum
politisti au o agresivitate iesita din comun
si stiti de ce asa ia dresat sistemul comunist revolutia din 89 a fost genocid nu stiam ca exista asem,enea caini care sa ucida la comanda asa sunt si acum, asa ca nu inchideti ochii voi habar aveti in lume traiti, ca da ti mita sapga ca furati astea sunt fleacuri tot sistem ii dreseaza pe cobai, ii manipuleaza de ce discriminarile sociale sunt asa de vizibile, cum poate sat un om intr o camaruta si doi oameni in ditamai conacul? deci noi am lupata pentru discriminare nu perntru egalitate si echilibru social, si inevitabil i am servit ne au dresat suntem legume dpv psihologic suntem in satre sa ucide oricand si oricum nu mai avemn nimic de pierdut, nu a ti vazut aseara la ATENA cum i au baricadat si nu i au lasat sa intre in guvern pentru ca s au atins de bugetul sanatatti, in Romania nuuu furma si care pote , care nu sa moara.Crezi ca tanarul daca avea unde sta mai avea nevoie de acordul parintilor, nici vorba.Si ce conteaza ca e maritata nu totii au banii de divort sau voi ce credeti ca la totii le cresc banii in gradina?
Postat 16 Iunie 2011, 08:38 de @sami
asta e nimic fata de ce va urma.
asta e nimic fata de ce va urma, asta e regresul psihologic in urma unei traume imense sociale, nu mai avem incredere in nimeni si nici macar in viitor, va multumim celor care ne administrati TAXELE si ne umiliti zi de zi nici o casa nu putem avea sa avem o familie, viata de sobolani traim, cei care fura au sanse restul pentru ce sa traim ca sa platim TAXE, sa fim seriosi asta e nimic.
Postat 16 Iunie 2011, 08:13 de dorel
bravo lui
e dreptul lui sa aleaga ORICINE pot UCIDE face parte din viata.
Postat 16 Iunie 2011, 08:00 de anca
Inca unul...
Şeful Poliţiei, chestor de politie Liviu POPA : ,,Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română !'' Ce mai poti adauga ?! Nu este zi sa nu citesti/vezi la stiri cum trag cu pistolul ,,din dotare'' ! Baiu-i ca nu trag dupa infractori....isi trag in cap lor si rudelor !
Postat 16 Iunie 2011, 07:45 de ionel
aventuri si alte alea
tocmai cu femei maritate ? dar nu sunt destule fete nemaritate si femei divortate ?
Postat 16 Iunie 2011, 05:49 de asterix
nasol de tot
nebun de legat trebuie sa fii ca sa faci asa ceva.
Postat 16 Iunie 2011, 05:18 de ava
Premeditat
Avand in vedere ca era politist si stia ca daca se impusca in inima moare garantat, sangele dand pe afara si blocand inima chiar daca lovea o artera secundara, pe cand daca se impusca in cap are f. multe sanse de supravietuire mai ales de daca primeste f. rapid ingrijiri medicale , ceea ce s-a intamplat, nu vi se pare dubios ca el s-a impucat in cap insa a ales sa-i impuste pe parinti in inima?!
Postat 16 Iunie 2011, 04:11 de Premeditat
socant
de ce a trebuit sa-si omoare parintii? chiar daca nu erau de acord cu relatia, se putea muta altundeva impreuna cu cea cu care voi sa stea, dar nu faci moarte de om!
Postat 16 Iunie 2011, 01:35 de sami
????
nu-mi vine sa cred ca cineva poate recurge la astfel de actiuni.
Postat 16 Iunie 2011, 01:18 de DEMIAN
cum e posibil ?
e foarte trist ca se intampla astfel de tragedii.
Postat 16 Iunie 2011, 01:12 de adi
pt. stii tot tu
:) ce mai faci ? sper ca nu esti suparata pe mine. nu ar trebui. e asa cum ai vrut tu.. eu cred ca esti foarte bine. esti la casa ta. esti cum nu se poate mai bine. iti doresc tot binele din lume si multa bafta, incontinuare !
Postat 16 Iunie 2011, 01:05 de stii tu
off............
mare pacat sa comiti astfel de lucruri, indiferent ce probleme ai avea..........
Postat 16 Iunie 2011, 00:40 de Anca
pacat
nu trebuia sa se ajunga aici.
Postat 16 Iunie 2011, 00:26 de neapista distrusu
tulai
tulai tulai
Postat 16 Iunie 2011, 00:19 de neapista distrusu
despre ovidiu
off topic: eeee, ovidiu nu-i "nebun la cap". e doar cam "şovinist", ca la unguri facea referire si e destul de bine informat, chiar sunt pe locul I in lume la sinucideri. on-topic: chestia legata de casatorie si opozitia parintilor e un motiv ce te poate scoate din minti, da...pacat ca s-a ajuns aici
Postat 15 Iunie 2011, 23:58 de ioan
dfghnjykl
Ovidiu........ai probleme la mansarda. Poate iti faci un control pana mai ai sanse de recuperare(deja cam slabe).
Postat 15 Iunie 2011, 23:39 de eu
detalii
Era politist de frontiera din pacate...
Postat 15 Iunie 2011, 23:30 de Diogene
huni
sper ca era mincator de porcarii extraunsuros-iuti-sarat-paprikat, dealtfel recunoscuti ca fiind campioni mondiali la spinzuratoare. defect de fabricatie, ce sa faci...........
Postat 15 Iunie 2011, 23:26 de ovidiu
detalii
In vartierul Velenta s-a sinucis barbatul. Era in masina, tras pe dreapta, a scos pistolul si s-a impuscat. Totul s-a petrecut vizavi de benzinaria Lukoil
Postat 15 Iunie 2011, 23:22 de Diogene
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON