URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2019, 15:31

Scandal la meciul România - Ungaria: Suporterii maghiari au afişat mesajul "Totul înapoi!" şi s-au întors cu spatele când a fost intonat Imnul României

Scandal la meciul România - Ungaria: Suporterii maghiari au afişat mesajul 'Totul înapoi!' şi s-au întors cu spatele când a fost intonat Imnul României (foto: gsp.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat dramatic meciul disputat cu selecţionata Ungariei la Campionatul Mondial.

Tensiuni mari au fost, însă, în tribune, căci o parte din suporterii maghiari au afişat un banner de mari dimensiuni cu data semnării Tratatului de la Trianon, 4 iunie 1920, şi textul "Totul înapoi!", relatează Gazeta Sporturilor.

Potrivit aceleiaşi surse, suporterii români le-au cerut organizatorilor competiţiei ce are loc în Japonia să-l îndepărteze, însă gazdele au avut parte de rezistenţă din partea maghiarilor. S-a ajuns şi la ţipete.

Apoi, relazează jurnaliştii Gazetei, în timpul intonării imnului "Deşteaptă-te române", suporterii maghiari s-au întors cu spatele.

Tratatul de la Trianon a fost semnat pe 4 iunie 1920 între Puterile Aliate, învingătoare în Primul Război Mondial, şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins atunci. A fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România şi Cehoslovacia.

Echipa Naţională a României a învins dramatic Ungaria, cu 28-27, după ce a fost condusă timp de 58 de minute, calificându-se în grupele principale la Campionatul Mondial de Handbal. Tricolorele au recuperat după un deficit de şase goluri la pauză, iar Cristina Neagu a înscris golul victoriei de la 7 m, în ultimele secunde ale partidei.

România şi-a îndeplinit, astfel, obiectivul - calificarea în primele 12 echipe ale lumii, terminând pe locul 3 în Grupa C. Echipa are asigurate încă trei partide la Kumamoto, în dauna Ungariei, însă nu pleacă şi cu puncte spre Main Round, după ce a fost învinsă atât de Spania, cât şi de Muntenegru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Na
Mă nu știu da la bolunzii aia nu le-a zis nimeni ca-s în Oradea? Aici nu mere cu dume de genu' "Ardealul e al nostru", noi nu suntem prosti, mergeți dragilor mai încolo unde va crede și nu ne luați de fraieri.
Postat 12 Decembrie 2019, 08:30 de lnagy
Ce aveti cu ungurii?
Daca noi, la noi in tara, nu ne respectam, de ce sa ne respecte strainii? Un exemplu: cum e posibil ca tu, Stat Roman, unitar, indivizibil, bla, bla, bla, sa-ti obligi cetatenii sa invete limba unei minoritati doar pt. ca aceea minoritate refuza sa invete/foloseasca limba oficiala, româna?! Alt exemplu: cum de se permite ca la angajarea intr-o institutie publica sa fie pusa conditia ca cei care candideaza sa cunoasca limba nu stiu carui stat, altul decat Statul Roman? Nu vorbesc de post de traducator/translator!
Postat 09 Decembrie 2019, 05:55 de pinonel
Sunt de acord cu "Totul Înapoi" ...
... ca să ajunge la aeroportul Debrecen fără să trecem granița.
Postat 07 Decembrie 2019, 08:54 de CrisDumi
Recurs compensatoriu
Prin parcarea Evului întunecat un individ umbla să găsească bunuri de sustras din mașini. Dă câteva spargeri de parbrize până ce la un autoturism găsește portiera deschisă. Proprietarul, din neglijență sau pentru că s-a certat cu nevasta, a uitat cheile și nevasta în mașină. Individul nostru, nici una nici alta, se pune la volan și dispare în trombă. Proprietarul se sesizează, în cele din urmă , și dă alarma la 112. După lungi căutări, "trianonul" format din: poliție, jandarmerie și procuratură retrocedeaza bunurile proprietarului. Din păcate, nu toate bunurile au rămas intacte. Pentru a scăpa de urmaritori, individul a vopsit mașina, iar când s-a vazut stăpân pe situație a violat și nevasta proprietarului. Pentru neglijența sa propritarul a fost pus să plătească costul vopsirii mașini și contravaloarea palincii ramase de la individ în portbagaj. După ceva timp, individul sustrage iarăși mașina. Niște recuperatori ilegaliști iarăși returnează mașina la proprietar. Povestea e cam lungă, și se termină cu ilegaliștii după gratii. Individul profită de noua situație și cere să i se retrocedeze palinca, deși i-a mai fost plătită. Dacă vede că ține figura, acu' contestă "trianonul" și vrea totul inapoi. Aproape totul, ca să nu ziceți că e om rău, nevasta poate să rămână la proprietar.
Postat 07 Decembrie 2019, 07:32 de User anonimizat
Adrian_Preda
Austriecii or luat Transilvania de la turci după al doilea asediu al Vienei, ungurii nu aveau nici o treabă. Abia după compromisul din 1867 Transilvania o trecut sub incidență maghiară. Iar sămânța vrajbei se datorează faptului că în 1848-49 am luptat alături de austrieci împotriva ungurilor. Ăștia din poză îs cîțiva ratați ce trebuiesc tratați ca atare, nu ne ia nimeni Ardealul.
Postat 06 Decembrie 2019, 23:36 de User anonimizat
" TOTUL INAPOI "
Absolut corect, vrem pământul Dacic înapoi. Și dacă " TOTUL ÎNAPOI " Mongolia va așteaptă
Postat 06 Decembrie 2019, 21:19 de Sandu1206
O intrebare
Îi întreb eu pe acesti extremiști maghiari (huni) cand au migrat si au ocupat Câmpia Panoniei ce populația au găsit? Ca doar nu era locul gol, sa puna mana pe carte si sa se documenteze de poporul trac, de daci,de romani! Iar când atenție, imperiul Austro-ungar au cucerit Transilvania ce tip de populație era formată deja? Nu am nimic cu etnici maghiari dar daca ne calcă cumva tara in bătătură si nu se potolesc si nu termina cu persecuția românilor jur ca pt România culc Budadapesta bucata cu bucata de o sa creada ca a venit revelionul mai devreme....România e tara sfânta, sa va ferească dumnezeu să poftiți la ea!
Postat 06 Decembrie 2019, 19:05 de Adrian_Preda
le-o dat inapoi
lasa ca le-o dat inapoi fetele toate golurile.... plus unu
Postat 06 Decembrie 2019, 18:02 de TanarSiNelinistit
oooo
vai ce multi? :-)))
Postat 06 Decembrie 2019, 16:48 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON