URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2023, 13:45

Scandal între un medic orădean și unul care a studiat la Oradea: înjurături, sancțiuni și un protest în fața spitalului (VIDEO)

Scandal între un medic orădean și unul care a studiat la Oradea: înjurături, sancțiuni și un protest în fața spitalului (VIDEO) (sursa imaginilor: Alba24.ro și Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un scandal a izbucnit în orășelul Cugir din județul Alba între doi medici, unul orădean, iar celălalt din Mauritius, dar care a studiat Medicina la Oradea. Acesta din urmă, ortopedul Sumant Ramchurn, l-a acuzat pe primul, urologul Eugen Brîndaș, că l-a înjurat, iar după o anchetă internă acuzația s-a dovedit a fi întemeiată, astfel că s-a decis sancționarea urologului cu 10% din salariu. 

Drept răspuns, acesta a amenințat că demisionează, iar soția lui a organizat vineri un protest în fața spitalului.

Protest în fața spitalului

Întreg scandalul de la Spitalul Orășenesc Cugir a fost relatat de site-ul Alba24.ro, care a prezentat și imagini și declarații de la protestul care a avut loc vineri dimineață în fața unității spitalicești cu câțiva pacienți nemulțumiți că urologul orădean Eugen Brîndaș (foto) ar urma să plece de la acest spital. 

Aceștia s-au adunat după un apel lansat pe rețelele de socializare de soția medicului, care a „cerut ajutorul” pacienților și i-a îndemnat să iasă meargă în fața spitalului și să-i susțină soțul în acest conflict. 

Eugen Brîndaș anunțase deja că urmează să-și dea demisia ca urmare a scandalului și a unei decizii a comisiei de disciplină prin care i se tăia 10% din salariu. „Cu mult respect vă anunț că începând cu data de 6 martie 2023 îmi voi da demisia de la Spitalul Or. Cugir. M-am săturat să fiu în bătaia puștii fără motiv, mai ales a colegilor pe care i-am ajutat și i-am adus la Spitalul din Cugir, în special pe dr. Summant (ortoped). Caracterul lui jegos a mers până acolo încât a reușit să convingă doi pacienți și să îi aducă martori mincinoși (că eu i-aș fi înjurat) la Comisia de disciplină a spitalului”, a scris doctorul pe Facebook.

Scandal cu înjurături

Potrivit Alba24.ro, Eugen Brîndaș susține că acest conflict al său cu dr. Sumant Ramchurn ar data din 2021 și nu ar avea legătură cu munca în spital. Mai mult, Brîndaș susține că ortopedul nu își face orele de program la Spitalul din Cugir. 

În schimb, dr. Sumant Ramchurn (foto) spune: „Eu am fost înjurat repetitiv de dr. Brîndaș, cu martori pacienții din fața cabinetului, asistenta mea, alte asistente. Am făcut o sesizare. Nu este la prima abatere, este a doua pe timp de șase luni”. 

Alba24.ro a discutat și cu managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion, care a spus că în cazul celor doi medici „deteriorarea relațiilor personale a dus și la deteriorarea celor profesionale în cadrul instituției”. 

„Cazul a ajuns în comisia de etică. Medicul ortoped (Sumant Ramchurn - n.r.) a depus o reclamație, înregistrată la secretariatul instituției, prin care reclama faptul că a fost înjurat de către colegul său. Am dat curs solicitării dânsului și am sesizat comisia de disciplină a spitalului, care s-a întrunit în mai multe ședințe, în care au fost audiați martori, inclusiv pacienți, au fost vizionate înscrisuri, nu știu dacă și înregistrări. Din păcate, în urma administrării probelor de ieri (joi - n.r.) s-a constatat că fapta există, a fost comisă și trebuia să luăm o măsură. Nu a fost prima abatere a medicului Brîndaș, a mai avut anumite divergențe, a mai făcut obiectul unor cercetări disciplinare, în cadrul comisiei de disciplină. Următoarea sancțiune pe care o puteam aplica era 10% din salariu”, a declarat, pentru Alba24, Florin Arion.

Acesta a mai afirmat că există o cercetare disciplinară și în ceea ce-l privește pe dr. Sumant, însă aceasta este încă în curs. 

Eugen Brîndaș este medic orădean, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea. La fel, Sumant Ramchurn, originar din Mauritius, a studiat Medicina la FMF.

Video de la protestul de vineri din fața spitalului din Cugir (sursa video Alba24.ro):

UPDATE: 

După apariția acestui material, dr. Eugen Brîndaș a sunat în redacția BIHOREANUL și a susținut că acuzațiile pe care i le-a adus dr. Sumant Ramchurn sunt false, în ciuda verdictului comisiei de etică a spitalului din Cugir.

Totodată, el a subliniat că nu i s-a dat șansa să se apere în fața comisiei de etică a unității spitalicești. „Nu mi-au dat dreptul să mă apăr, nici nu știam nimic (n.r. – despre cercetarea internă)”, a afirmat dr. Brîndaș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Brândaș are obicei de a se da mai mult decât ceea ce este...
Este un xenofob și rasist încă de prin facultate, îl cunoaștem destul de bine. Așa că nu știu cine pe cine a înjurat, prin facultă de prin anul doi avea aere de tip balon...
Postat 03 Martie 2023, 19:33 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON